Eurooppalaisten edessä Venäjän armeija on vuonna 2030 paljon tehokkaampi kuin nykyään

Nykyinen Venäjän ja Ukrainan kriisi, olipa sen lopputulos mikä tahansa, on mahdollistanut Moskovan poikkeuksellisen voimannäytöksen Euroopassa, niin että mikään Euroopan maa, edes lähimpänä Kiovaa, ei aio ryhtyä sotilaallisesti Ukrainan armeijoiden rinnalle konflikti. Ja on selvää, että nämä venäläiset armeijat ovat onnistuneet mobilisoimaan, siirtämään ja kokoamaan noin sata yhdistettyä taktista pataljoonaa, jotka vastaavat venäläisiä aseiden välisiä taktisia ryhmiä, eli 65 % sen maaoperaatiovoimista, ja tämä marraskuuta ja helmikuun alkua. Vertailun vuoksi, Ranskan armeija arvioi tänään pystyvänsä mobilisoimaan taisteludivisioonan eli 3 prikaatia ja tusinaa GTIA:ta 6 kuukauden sisällä ottamatta huomioon yksiköiden liikettä toiminta-alueilleen, vaikka he ovat tällä alalla kiistatta Euroopan armeijoiden toimivimpia joukkoja.

Itse asiassa Moskova on kiistatta juuri luonut äärimmäisen suotuisan voimatasapainon Eurooppaan ilman, että sen tarvitsee edes tuoda ydinvoimaansa, mikä asettaa eurooppalaiset suureen paineeseen. Valitettavasti tämä asiaintila ei tule kehittymään suotuisasti tulevina vuosina, sillä Moskovalla on suunnitteilla useita edistyskohteita asevoimiensa voiman lisäämiseksi merkittävästi vuoteen 2030 mennessä ja siten voimatasapainon syventämiseksi entisestään. Euroopassa. Tarkemmin sanottuna näitä etenemisakseleita on neljä: armeijoiden teknologinen kehitys, ammattimaisuuden vaikutukset, kansalliskaarti ja lopuksi globaalin geopoliittisen uudelleenjaon vaikutukset.

Tulevaisuuden teknologinen kehitys Venäjän armeijoissa

Suuren isänmaallisen sodan päättymisen 70-vuotisjuhlat 9. toukokuuta 2015 tarjosivat maailmalle mahdollisuuden löytää monia uusia materiaaleja, joiden on määrä muuttaa Venäjän armeijat tulevina vuosina, kuten taistelutankki uuden sukupolven T-14 Armata, T-15 raskas jalkaväen taisteluajoneuvo, Kurganet 25 keskitelainen AFV/APC, 8×8 Boomerang AFV/APC ja Koalitziya SV itseliikkuva ase. Ilmailualalla Venäjän ilmailuteollisuus kehitti Su-57 Felonia, mutta myös S-70 Okhotnik-B raskasta taisteludronea ja oli mukana kehittämässä varkain strategista pommittajaa ja uutta sukupolvea. Rakenteilla oli myös uuden sukupolven pinta-aluksia, kuten Admiral Gorshkov -fregatteja ja Project 20380/20385 -korvetteja sekä sukellusveneitä SSK Ladalla, SSN Yassenilla ja SSBN Boreilla, kun taas Super Gorshkov, Leader-ydinristeilijät ja uusi sukupolvi SSN Laika merkitsi Venäjän laivaston elpymistä. Seitsemän vuotta myöhemmin on selvää, että monet näistä laitoksista eivät ole vieläkään käytössä ja että joidenkin niistä ei odoteta olevan merkittävässä määrin ennen vuotta 7 tai edes 2025.

BMP Kurganets 25 002 MoD analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Valko-Venäjä
Jalkaväen taisteluajoneuvo Kurganet 25 on varustettu Epokha-tornilla, joka korvaa tällä hetkellä käytössä olevat BMP-tyyppiset IFV:t.

Venäjän armeijat ovat kuitenkin käyneet läpi intensiivisen modernisoinnin vaiheen vuoden 2008 uudistusten alkamisesta lähtien Georgian sodan jälkeen, ja ne ovat suosineet päivitysten hankintaa olemassa oleviin kalustoihin eikä nopeuttaneet uuden sukupolven kehitystä. Siten he saivat hieman yli kymmenessä vuodessa yli 2500 modernisoitua raskasta panssarivaunua T-72B3(M), T-80BVM ja T-90M sekä 400 taistelukonetta Su-35, Su-34 ja Su-30SM, kaikki esittää paljon kiinnostavamman laatu-hintasuhteen Venäjän armeijoiden modernisoinnissa tällä hetkellä. Siten, T-14 Armata maksaisi Venäjän teollisuuden ilmoitusten mukaan lähes 5 miljoonaa dollaria per yksikkö, joka vastaa kahta T-2M:ää ja yli kolmea T-90B3M:ää. Su-72 puolestaan ​​maksaisi 3 kertaa enemmän kuin Su-57SM, mutta laite on kuitenkin jo täysin kykenevä. Itse asiassa Venäjän armeijat ovat vuodesta 2,5 nykypäivään suosineet modernisoitujen laitteiden hankintaa määrältään uuden sukupolven laitteiden hankinnan sijaan, jotta saavutetaan tavoite 30 % nykyaikaisista kalustosta vuonna 2008. Venäjän ohjelmointilain kattaa , ja tämä vain 70 vuoden investoinnilla.

Tästä eteenpäin tilanne on aivan toinen ja nykyisen GPV:n loppu tulee olemaan selkeä siirtymä kohti uuden sukupolven laitteiden käyttöönottoa, varmasti paljon kalliimpi, mutta paljon pidempi suunnitelma hankkia se nyt, kun alkuperäinen modernisointi on saavutettu. Itse asiassa vuoteen 2030 mennessä Venäjän armeijat ovat tosiasiallisesti aloittaneet yksikköjensä modernisoinnin kohti tätä uuden sukupolven kalustoa, kuten Armata-, Kurganet- ja Boomerang-perheiden panssaroituja ajoneuvoja, Su-57-hävittäjälentokoneita, S-70-drooneja ja mahdollisesti Su-75 mattikevyt hävittäjä, Super Gorshkov -hävittäjät sekä S-350, S-500 ja S-550 ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmät S-400, Buk-M ja Tor rinnalla. Näiden suurten ohjelmien lisäksi käyttöön otetaan myös monia lisälaitteita, kuten Grom-lentokoneen taisteludroni tai hypersonic-alustentorjuntaohjus Tzirkon, joiden avulla Venäjän armeijat eivät vain pääse kuromaan kiinni, vaan joskus jopa ylittävät länsimaiset kollegansa teknisesti ja Euroopan unionin , säilyttäen samalla merkittävän toimintamassan aiempien ohjelmien ansiosta.

Armeijan ammattimaisuuden vaikutukset


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Valko-Venäjä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit