Euroopan komissio haluaa poistaa eurooppalaisten puolustusohjelmien arvonlisäveron

- Mainonta -

Euroopan viranomaiset ovat useiden vuosien ajan ponnistellut merkittävästi edistääkseen eurooppalaista yhteistyötä puolustusohjelmien alalla. Alkuperäinen havainto oli, että vuonna 2000 eurooppalaiset armeijat ottivat käyttöön yli tusinaa erilaista taistelukonemallia ja lähes sata mallia panssaroituja ajoneuvoja, joista monet valmistettiin ja huollettiin Euroopan rajojen ulkopuolella. Siksi oli kysymys lähestymistapojen löytämisestä Euroopan armeijoiden varustelun järkeistämiseksi, tuotanto- ja huoltoketjujen turvaamiseksi ja Euroopan strategisen autonomian edistämiseksi tällä alalla. Toteutettujen ratkaisujen joukossa ovat mm Pysyvä strukturoitu yhteistyö tai Pesco, joka yhdistää nykyään lähes sata yhteistyöohjelmaa, joista osalla on todellisia strategisia vaikutuksia, sekä Euroopan puolustusrahaston, joka on suunniteltu edistämään tutkimusta ja kehitystä sekä prototyyppien suunnittelua ja jonka kokonaismäärä on tällä kaudella 8 miljardia euroa.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että Euroopan johtajat suosivat edelleen laitehankintaa Euroopan unionin ulkopuolelta, erityisesti Yhdysvaltojen osalta. Näin ollen, vaikka vain 3 Euroopan maata ottaa hävittäjä käyttöön Rafale ranskaa ja 4 Typhoon Euroopan, tänään peräti kuusi EU-maata on jo kääntynyt amerikkalaisen F-6:n puoleen, kun taas viiden muun (Saksan, Espanjan, Kreikan, Tšekin ja Romanian) odotetaan tekevän - jopa tulevina kuukausina tai vuosina. Havainto on samanlainen panssaroitujen ajoneuvojen, helikopterien, ilmatorjuntajärjestelmien tai pitkän kantaman tykistöjen osalta, vaikka useimmilla näistä alueista on olemassa täysin tehokkaita ja kilpailukykyisiä eurooppalaisia ​​tarjouksia. Myös merivoimissa monet Euroopan maat suosivat yhdysvaltalaisia ​​ratkaisuja ohjusaseiden ja pystysiilojen osalta ranskalais-italialaisten ratkaisujen kustannuksella, jotka ovat kuitenkin erittäin tehokkaita.

F35 alankomaat News Defense | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Euroopassa
Kuusi Euroopan maata on jo valinnut amerikkalaisen F-6:n, ja 35 muuta valmistautuu tekemään samoin

Euroopan komissio ja sen teollisuusasioista vastaava komission jäsen Thierry Breton ovat tästä syystä ottaneet ongelman jälleen esille ja ehdottaneet useita toimenpiteitä, joilla pyritään suosimaan "made in Europe" -sopimusta puolustustarvikesopimuksissa unionin sisällä. Siten, siinä ehdotetaan eurooppalaisten ohjelmien arvonlisäveron poistamista, jotta eurooppalaiset ehdotukset asetetaan samalle tasolle kuin amerikkalaisen FMS:n ehdotukset, joka on myös järjestelmällisesti vapautettu arvonlisäverosta. Lisäksi Bryssel ehdottaa Euroopan puolustusrahaston varojen kohdentamista eri tavalla, jotta voidaan paremmin tukea näiden yhteistyöohjelmien Euroopan sisäistä vientiä. Lopuksi se aikoo tukea paremmin ohjelmia, jotka ovat yhteensopivia uuden "eurooppalaisen strategisen kompassin" kanssa. Tässä asiakirjassa esitetään yhteenveto uhista ja haasteista, joita EU joutuu kohtaamaan tulevina vuosikymmeninä, kuten uuden sukupolven aseistus. Tosiasia on, että olivatpa ne kuinka houkuttelevia tiedotusvälineissä tahansa, nämä toimenpiteet herättävät enemmän kysymyksiä kuin tuovat esiin ratkaisuja.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Euroopassa

75 % tästä artikkelista on vielä lukematta,
Tilaa päästäksesi siihen!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 6,90 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit