Kriisi kilpailee Ukrainan, Venäjän ja lännen välillä

- Mainonta -

Jännitteet ovat nyt korkeimmillaan Ukrainan, sen länsimaiden ja Venäjän välillä, ja tapahtumaketju näyttää kiihtyneen viime tunteina. Helmikuun 16. päivän odotettavissa olevan väärän alun jälkeen, päivämäärän, jonka Washington julisti todennäköiseksi Venäjän hyökkäykselle Ukrainaa vastaan, ja tosiasiallisesti perustelemattoman ilmoituksen Ukrainan rajalle lähetettyjen venäläisten joukkojen osittaisesta vetäytymisestä, nämä viimeiset tunnit ovat olleet näyttämöä. Moskovan, Washingtonin ja Euroopan julistuksia, jotka osoittavat erittäin tuhoisan kehityksen Ukrainalle ja yleisemmin Euroopan rauhalle.

1 – Venäjän joukkojen hienovarainen uudelleensijoittaminen Ukrainan rajalle

Jos Moskova oli ilmoittanut tiettyjen Krimille lähetettyjen joukkojen osittaisesta vetäytymisestä harjoitusten, satelliittihavaintojen, mutta myös monien venäläisten tarkkailijoiden kautta, jotka julkaisevat sosiaalisessa mediassa havaittuja venäläisten joukkojen liikkeitä, kävi nopeasti ilmi, että ne muutamat yksiköt, jotka vetäytyivät Krim oli siirretty lähelle toiminta-alueita. Lisäksi Ukrainan rajojen lähelle sijoitettujen venäläisten yksiköiden sotilaallinen vahvistaminen ei ole näiden havaintojen mukaan keskeytynyt, koska on ilmoitettu saapuvan monia lisäjoukkoja, mukaan lukien kansalliskaartin reservijoukot. Jotkut asian asiantuntijat uskovat, että näiden reserviyksiköiden saapuminen voi mahdollistaa miehitysjoukon perustamisen taistelujoukkojen ohituksen jälkeen.

russian troop.redeployjpeg Uutiset Puolustus | Sotilasliitot | Konflikti Donbassissa
Länsi- ja Ukrainan havainnot eivät ole vahvistaneet osan Venäjän joukkojen vetäytymistä Ukrainan rajan läheltä.

Mutta viime tuntien kriittisin kohta ei ole uusien yksiköiden tunnistamisessa, jotka saapuvat operaatioteatterin lähelle, vaan useiden yksiköiden "katominen", jotka on siirretty muutamaksi tunniksi vaikeasti paikantaviin paikkoihin, lähellä Ukrainan rajaa. Itse asiassa, jos olisi ollut mahdotonta ja turhaa yrittää piilottaa yli 70 prosentin Venäjän asevoimien sijoittamista Ukrainan ympärille, niiden taktinen ja huomaamaton sijoittaminen muihin paikkoihin rajan välittömässä läheisyydessä viittaa aktiiviseen valmisteluun lyhytaikaista toimintaa, jotta voidaan hyödyntää jonkinlainen yllätys, jos ei strategisesti, niin ainakin taktisella tasolla.

- Mainonta -

2 - Moskovan kirjallinen vastaus amerikkalaisten ehdotuksiin

Pahoiteltuaan avoimesti Yhdysvaltojen kirjallisen vastauksen puuttumista Venäjän vaatimuksiin muutama viikko sitten Venäjän viranomaiset eivät kuitenkaan olleet reagoineet virallisesti 26. tammikuuta lähetettyyn Yhdysvaltojen vastaukseen. Tämä on nyt tehty, sillä Kreml on julkaissut verkkosivuillaan erittäin tiukan vastauksen amerikkalaisten ehdotuksiin ja sivuuttanut viimeksi mainitut toistaakseen Venäjän vaatimuksia, kuten Naton laajenemisen pysäyttämisen, Naton maajoukkojen vetämisen kaikista liittoumaan liittyneistä maista. vuoden 1997 jälkeen mahdollisesti ydininfrastruktuurin purkaminen kaikissa Euroopan maissa, joilla ei ole omia sotilaallisia valmiuksiaan (tämä mahdollisesti merkitsee Naton yhteisen pelotteen loppua) ja aseiden toimittamisen lopettaminen Ukrainalle.


LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Konflikti Donbassissa

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit