TKMS Meko-300 ja Babcock Arrowhead 140 fregatit finaalissa Puolassa

Puolan laivasto on perinteisesti huono suhde Varsovan puolustusponnisteluihin. Toistaiseksi sillä on vain 13.000 2 sotilasta ja rajoitettu määrä aluksia, mukaan lukien vain 2000 OH Perry -luokan fregattia, jotka hankittiin käytettynä Yhdysvaltain laivastolta 650-luvun alussa, ja yksi sukellusvene. Kiloluokka pois operatiivisesta palveluksesta peritty Neuvostoliitolta ajat. Maalla on kuitenkin lähes XNUMX kilometriä Itämeren rantaviivaa, mikä on strateginen paikka valvoa pääsyä tälle puoliavoimelle merelle, jossa on monia tärkeitä infrastruktuureja maan ja Euroopan kannalta. Maa käynnisti siksi muutama vuosi sitten kunnianhimoisen suunnitelman laivaston nykyaikaistamiseksi, nimenomaan rannikon ja strategisen Itämeren pääsyn suojelemiseksi.

Yksi tämän ohjelman osa-alueista koskee uusien sukellusveneiden hankintaa, joita varten ranskalainen laivastoryhmä, saksalainen TKMS ja ruotsalainen Kockums ovat vastakkain. Tämän kilpailun tilanne on epävarma, varsinkin kun Varsova näyttää lähestyneen Tukholmaa ostaakseen Ruotsin laivaston 2 Södermanland-luokan sukellusvenettäe, joka korvataan pian uudella A-26 Blekingellä. Pintayksiköiden alalla Varsova kääntyi alun perin saksalaisen TKMS:n, brittiläisen Babcockin ja espanjalaisen Navantian puoleen Miecznik (Miekkakala) -ohjelmassaan, jonka tavoitteena oli rakentaa 3 rannikkopuolustusfregattia. Ilmeisesti Navantia F-125 Fregatti ei vakuuttanut Puolan viranomaisia, jotka ovat juuri ilmoittaneet, että kilpailu rajoittui nyt TKMS:n Meko-300:een ja Babcockin Arrowhead 140:een.

mekolla on 300 aseistusta Puolustusuutiset | Saksa | Laseraseita ja suunnattua energiaa
Kuten israelilainen Sa'ar 6, Meko-300 flirttailee arsenaalialuksen käsitteen kanssa, jolla on (mahdollinen) tulivoima, jota kaksi kertaa suuremmilla hävittäjillä ei olisi mitään kadehdittavaa.

Menestyneen Meko-200-mallin perillinen, joista lähes 30 tilasi 7 laivastoa ympäri maailmaa, Meko-300 on edeltäjäänsä vaikuttavampi fregatti, jonka pituus on 125-130 metriä ja uppouma 5.500 tonnia. . Sitä tarjottiin alun perin Kreikalle kilpailun aikana, joka lopulta merkitsi Naval Groupin suorien sijoitusten menestystä. Tästä epäonnistumisesta huolimatta Meko-300 on vaikuttava taistelulaiva, joka sopii erityisesti Puolan odotuksiin. Voimassa, kuten Israelin Sa'ar 6, saksalainen fregatti on erittäin hyvin aseistettu ja varusteltu, ja sen keulassa on 32 pystysuoraa Mk41-siiloa ja keskellä 36 pitkän kantaman ilmatorjuntaohjusten siiloa, joita tukee 8-16 laivantorjunta- tai risteilyohjusta ja kaksi itsejärjestelmää. -suojaus CIWS SeaRam. Ohjusten lisäksi laivassa on 127 mm:n Vulcano-tykki, kaksi 35 tai 40 mm:n tykkiä, kaksi kauko-ohjattavaa tornia, jotka on aseistettu 12,7 mm:n raskailla konekiväärillä, sekä 2 kolminkertaista 324 mm:n torpedoputkea sukellusveneiden vastaiseen taisteluun. SeaSpider kovaa tappamista estävä torpedojärjestelmä.


LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Saksa | Laseraseita ja suunnattua energiaa

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit