12 lentotukialusta, 50 fregattia: Yhdysvaltain laivasto palaa perusasioihinsa

Sanoa, että Yhdysvaltain laivaston suunnittelu on ollut kaoottista viimeisen 30 vuoden aikana olisi vähättelyä. Onnettomuusohjelmien välillä, joilla on kroonisia ylikustannuksia, kuten Zumwalt-hävittäjät, Littoral Combat Ship -korvetit tai merisukellusveneetwolf, merkittäviä teknisiä vaikeuksia kuin Ford-luokan lentotukialuksille sekä poliittisten ja taloudellisten näkökohtien, ei operatiivisten tarpeiden, leimaamia tavoitteita, maailman johtavien merivoimien näkymät ja vaihtoehdot ovat peruuttamattomasti pimentyneet, joten samalla laivasto sen tärkeimpien kilpailijoiden, kuten Venäjän ja erityisesti Kiinan, voimavarat ovat kehittyneet tiukasti ja painokkaasti. Tämän huonontuneen tilanteen ennakoitavissa olevana seurauksena yritykset uuden meristrategian toteuttamiseksi ovat viime vuosina olleet vähiten sekavaa, jopa ristiriitaista, mikä on johtanut tilanteen pahenemiseen tehokkaan strategian puutteen vuoksi.

Viimeisin käänteinen ajankohta, Yhdysvaltain laivasto vetäytyi kaksi viikkoa sitten kongressin pahoinpitelyn iskujen alla, sen autonomisten alusten käyttöönoton aikataulu, jotta tämän laivaston rakentaminen voidaan aloittaa Kiinan laivaston voiman säilyttämiseksi, vasta kun kaikki tarvittavat uudet teknologiat on hallittu täydellisesti ja luotettavasti, jolloin vältytään Zumwalt- ja LCS-ohjelmissa tehtyjen virheiden toistamiselta. Yhdysvaltain laivasto ei kuitenkaan pystynyt tuottamaan laivaston rakentamisstrategiaa, joka vastaisi Kiinan ja Venäjän haasteisiin viime kuukausina. Vaikuttaa siltä, ​​että vaikka itse strategia esitellään vasta ensi vuonna, sen pääpiirteet ovat tehokkaasti sovittaneet Yhdysvaltain laivaston kenraalin ja sen esikuntapäällikön, laivaston operaatioiden päällikön, Amiraali Michael Gilday.

zumwalt 2 Uutiset Puolustus | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Kolme Zumwalt-luokan hävittäjää ovat maksaneet 3 Constellation-luokan fregatin hinnan, mikä on vielä kiistanalainen toimintakapasiteetti.

Länsi 2022 -konferenssin yhteydessä San Diegossa, NOC on todellakin esitellyt Yhdysvaltain laivaston tulevan muodon. Tämä järjestetään 12 lentotukialuksen, 9 rynnäkköhelikopteritukialustan, 20-30 pienemmän hyökkäysaluksen ympärille sekä 60 tuhoajaa ja 50 fregattia avomeren laivastolle. Sukellusvenelaivasto koostuu 12 Columbia-luokan SSBN:stä pelotetehtävää varten ja ennen kaikkea 70 ydinsukellusveneestä, eli suurimmasta tämän tyyppisestä laivastosta, jota ei ole koskaan rakennettu. Yhteensä vuonna 2045 Yhdysvaltain laivasto tavoittelee 500 aluksen muotoa, mukaan lukien 150 autonomista alusta. Mark Esperin kaksi vuotta sitten esittämiin suunnitelmiin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaalliset laivaston rakenteet

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit