Euroopan unioni lähettää nopean kybertoiminnan ryhmän suojelemaan Ukrainaa

- Mainonta -

Noin kymmenen päivää sitten useat ministeriöiden sivustot ja kolme tärkeintä Ukrainan pankkia joutuivat massiivisen pääsynestotyyppisen tai DDOS:n kyberhyökkäyksen kohteeksi. Lähes 3 tunnin ajan näiden rakenteiden viestintäkapasiteetit ja palvelut halvaannettiin tämän hyökkäyksen seurauksena, jonka syynä oli venäläisten hakkeriryhmien syy. Nykyisessä äärimmäisissä jännitteissä Ukrainan viranomaisten kyky ylläpitää toimivia viestintäkanavia väestön kanssa ja ylläpitää aktiivisia pankkipalveluita väestölle on yhtä ratkaiseva kuin sen asevoimien operatiiviset sotilaalliset toimet vastustaakseen. mahdollinen aggressio.

Juuri tässä yhteydessä Euroopan unionin kautta Permanent Structured Cooperation eli PESCO, ilmoitti lähettävänsä nopean toiminnan joukkoiksi organisoituneen kyberasiantuntijoiden ryhmän auttamaan Ukrainan viranomaisia ​​tällä kriittisellä alueella. Tämä tiimi koostuu kymmenestä PESCO:n Cyber ​​​​Rapid Response Team -projektiin kuuluvasta kyberturvallisuuden asiantuntijasta. Sitä johtaa Liettua Kroatian, Viron, Alankomaiden, Puolan ja Romanian avustuksella, ja se lähetetään Ukrainan viranomaisten pyynnöstä. Se koordinoi toimintaansa Ukrainan kyberpuolustusvalmiuksien kanssa ja toimii useilla eri taajuuksilla havaitakseen, tunnistaakseen ja torjuakseen mahdollisia kyberhyökkäyksiä maan kriittiseen infrastruktuuriin.

kiina APL Information Warfare News Defense | Konflikti Donbassissa | Kroatia
Kiina on myös rakentanut merkittäviä hyökkääviä ja puolustavia kybervalmiuksia, vaikka ne suhteellisesti ovat pienemmät kuin Venäjällä.

On syytä huomata, että myös Ukraina hyötyy Naton avusta tällä alalla. Kiova oli jopa hakenut osallistumista liittouman Kyberpuolustuksen huippuyksikköön lisätäkseen yhteistyö- ja reagointivalmiuksia liiton ja maan välillä. Koska Unkari kuitenkin vastusti tätä pyyntöä vuoden alussa, pyyntö jouduttiin hylkäämään, ja yhteistyövalmiudet Atlantin liiton kanssa jäivät tällä alueella pienemmiksi, mikä aiheutti useiden Euroopan maiden ja Ukrainan viranomaisten vihan.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Konflikti Donbassissa | Kroatia

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit