Venäjä-Ukraina: OSINT-aikakauden ensimmäinen konflikti

- Mainonta -

Tiedätkö termin OSINT? Se on lyhenne englannin kielellä ja tarkoittaa avoimen lähdekoodin älykkyyttä tai ranskaksi tietoa julkisista tiedoista. Tätä menetelmää suositteli Bellingcat-ryhmä heinäkuussa 2014 luoma Eliot Higgins, joka osallistui erityisesti Malaysian Airlinesin 17. heinäkuuta alas ammutun lennon MH17 tuhoamiseen liittyvien tietojen analysointiin, mikä osoitti venäläisten BUK-järjestelmien osallistumisen laitteen tuhoamiseen. Myöhemmin tämä sama Bellingcat-ryhmä osoitti Venäjän armeijan tiedustelupalvelun GRU:n agenttien osallisuuden entisen venäläisen agentin Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä Elenan myrkytykseen vuonna 2018. Siitä lähtien tämä menetelmä perustuu kaikkien saatavilla olevien tietojen tarkaan analyysiin. Lähteet tietyn tapahtuman ympäriltä kontekstin, kronologian ja osallistujien (siis vastuun) määrittämiseksi on inspiroinut monia muita analyytikoita, jotka ovat hyvin läsnä Internetissä, erityisesti sosiaalisessa verkostossa Twitter.

Venäjän ja Ukrainan kriisi sinänsä analysoitiin menetelmällisesti näiden asiantuntijoiden toimesta, joilla oli ratkaiseva rooli sodan kulussa tänään. Niinpä niiden julistusten lisäksi, joita länsimainen ja erityisesti eurooppalainen yleinen mielipide toisinaan kyseenalaistaa Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian tiedustelupalveluista Venäjän sotilasvoimien rakentamisesta Ukrainan ympärille viime kuukausina, OSINT-yhteisö on voimakkaasti osoittanut yksityiskohtia, että Asia perustuu venäläisten itsensä sosiaalisissa verkostoissa julkaisemien lukemattomien videoiden analyysiin, jotka osoittavat merkittäviä joukkojen liikkeitä, mutta myös siviilisatelliittien ottamiin valokuviin ja tutkakuviin, mikä mahdollistaa sen, että tämän sijoittamisen todellisuus voidaan todeta. voimat.

Belligcat Kuvaseinä Analysoi puolustusta | Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti | Tehty
Bellingcat-ryhmä korosti GRU-agenttien vastuuta Sergei Srkipalin ja hänen tyttärensä myrkytyksessä Novitšokissa. tekijänoikeus Bellincat

Lisäksi nämä tämän OSINT-yhteisön keräämät, analysoimat ja saataville asettamat tiedot antoivat muille operatiivisemman ja sotilaallisemman profiilin omaaville asiantuntijoille mahdollisuuden analysoida yksityiskohtaisesti Venäjän väliintulouhan todellisuutta, kun taas monien mielestä Venäjän hyökkäystä koskeva hypoteesi. Ukrainan suhteen jäi spekulatiiviseksi. Kun konflikti on alkanut, tämä sama OSINT-asiantuntijoiden ja operatiivisten analyytikoiden välinen liitto mahdollistaa nyt jonkin verran tarkkaan seurannan sodan kulkua, Ukrainan vastarintaa, sekä välttää joutumasta molemmista lähtevien taistelupropagandan ansoihin. Venäjän ja Ukrainan leiriltä. Kuitenkin näiden jo ratkaisevien näkökohtien lisäksi kommunistisella OSINT:llä on ollut vieläkin strategisempi rooli tässä konfliktissa, kun se on tuhonnut kaiken narratiivin ja yritykset instrumentalisoida ja manipuloida Venäjän palveluita tämän sodan oikeuttamiseksi.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Venäjän ja Ukrainan konflikti | Toteutettu tosiasia

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit