Ukrainan vastarintaa vastaan ​​Venäjän armeijat muuttavat strategiaansa

Alors että Venäjän hyökkäys merkitsee askeltaEnnen Kiovaa ja Harkovaa ja että venäläisille annetut kaupungit, kuten Kherson ja Berdjansk, jatkavat vastustusta huolimatta ukrainalaisten puolustajien erittäin huonontuneesta tilanteesta, Venäjän armeijat ovat ilmeisesti muuttaneet radikaalisti strategiaansa voittaa Ukrainan vastarinnan. Luopuessaan erikoisoperaatioista ja ilmavoimien raskaasta käytöstä Venäjän joukot noudattavat tiettävästi paljon tavanomaisempia doktriinia, ja yhdistetyt asepataljoonat suorittavat massiivisia hyökkäyksiä raskaan tukitykistön ja taktisen ilmailun tukemana, mikä johtaa pelkoon siviilien erittäin nopeasta lisääntymisestä. uhreja kaikilla rintamilla.

Venäjän armeijoiden alkuperäinen strategia oli ilmeisesti katkera epäonnistuminen. Venäjän suunnitelma toivoi voittavansa tyrmistyneitä Ukrainan joukkoja monitahoisen hyökkäyksen taktisen yllätyksen jälkeen ja turvautuen erikoisjoukkojen ja ilmalentooperaatioiden katkaisemiseen maan viranomaisten päähän sekä massiivisilla iskuilla lyhyen kantaman ballistisilla ohjuksilla ja risteilyohjuksilla. päätös muutamassa päivässä, siihen pisteeseen astiRIA Novostin artikkeli, jossa kerrottiin Venäjän armeijoiden täydellisestä voitosta Ukrainassa, kirjoitettiin 19. helmikuuta, 5 päivää ennen itse hyökkäystä. Valitettavasti Venäjän armeijalle, ja kuten jo mainittiin, tämä suunnitelma koki monia takaiskuja, ja vaikka etelärintaman armeijat saavuttivatkin todellista menestystä ilmoittamalla kaupungin valloituksesta, kuten Khersonin Dneprin takana kolmantena päivänä ja Berdjanskin lännen. Mariupolissa sodan neljäntenä päivänä, kaksi päähyökkäystä pohjoisessa Harkovaan ja luoteeseen pääkaupunki Kiovaan kohdistuvat hyökkäykset pysäytettiin ilman, että niiden estoa ei voitu vapauttaa.

Venäjän kolumni Uutiset Puolustus | Sotilaalliset liitot | Tykistö
Ilmakuva venäläisten vahvistusten kolonnista matkalla Kiovaan

Venäjän armeijat eivät kuitenkaan ole vielä voitettuja, kaukana siitä. Ensinnäkin he ovat sitoneet vain puolet Ukrainaan viime kuukausina maan ympärille sijoitetuista joukoista, ja vaikka mukana olleet joukot ovatkin ilmeisesti kärsineet. lukuisia tappioita sekä henkilöstön että materiaalien osalta, Venäjän armeijalla on merkittäviä reservejä toisen hyökkäysaallon suorittamiseen jo raskaasti testattua Ukrainan puolustusta vastaan. Näin Valko-Venäjältä havaittiin valtavia joukkojen saattueita matkalla Kiovaan, mikä herätti pelkoa Ukrainan pääkaupungin piirityksestä ja siten merkittävistä siviiliuhreista. Ja sitäkin enemmän, koska ilmeisesti Venäjän sotilasoperaation toinen vaihe Ukrainassa perustuu tämän armeijan paljon klassisempaan oppiin, jossa käytetään massiivisesti kaikkia sen tykistöä ja ilmavoimia murtaakseen Ukrainan vastus.

Itse asiassa, eiliseen asti Venäjän armeijat käyttivät näitä kahta suurta omaisuuttaan vain rajoitetusti. Siten venäläinen tykistö mitattiin erityisesti ensimmäisen 5 taistelupäivän aikana ja vältyttiin mahdollisimman paljon hyödyntämästä kaikkea tukahduttavaa tai tuhoavaa tulivoimaansa. Samoin Venäjän ilmatuki koostui pääosin Su-25- ja Mig-29-koneiden suorittamista lähiilmatukitehtävistä sekä Su-27-, Su-30- ja Su-35-koneiden suorittamista ilmavoimien ylivoimatehtävistä. Taktisista Su-25 ja Su-34 pommikoneista sekä Tu-22M3 pitkän kantaman pommikoneista koostuvaa pommilaivastoa ei ollut nähty tuskin eiliseen asti. Useita näillä laitteilla varustettuja rykmenttejä oli kuitenkin sijoitettu lähelle Ukrainan rajoja ennen konfliktia, ja voimme ennakoida, että niitä pyydetään nyt lisäämään voimaa tulevina tunteina.

Su34-pommitukset Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Tykistö
Venäjän ilmavoimat eivät olleet aiemmin käyttäneet laajasti taktisia Su-24- ja Su-34-pommikoneitaan

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Tykistö

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit