Venäjän joukkojen 5 kriittistä epäonnistumista Ukrainassa

Sanoa, että Venäjän ja Ukrainan sodan seitsemäntenä päivänä operaatiot eivät sujuneet niin kuin Venäjän kenraali esikunta oli odottanut, on selvästi vähättelyä siinä määrin, että nyt Moskova järjestää uudelleen hyökkäyksensä noudattaakseen paljon klassisempaa strategiaa perustuu venäläisten tykistö- ja pommikoneiden poikkeukselliseen tulivoimaan. Nämä ensimmäiset taistelupäivät sallivat kuitenkin läpi lukuisia OSINT-yhteisön laajasti analysoimia havaintoja, tunnistaa useita kriittisiä puutteita, jotka vaikuttavat tähän operaatioon osallistuviin Venäjän joukkoihin. Yllättäen jotkin näistä epäonnistumisista vaikuttavat nimenomaan Venäjän armeijan maineikkaisiin huippualueisiin ja herättävät itse asiassa kysymyksiä Moskovan armeijoiden tavanomaisen sotilaallisen tehokkuuden todellisuudesta, sellaisena kuin se oli odotettu ennen tätä konfliktia.

Ohjusten iskujen tarkkuus

Amerikkalaisen ja nykyään länsimaisen opin esimerkin mukaisesti Venäjän joukot aloittivat konfliktin risteilyohjusten ja lyhyen kantaman ballististen ohjusten suihkulla Ukrainan puolustuksen kriittistä infrastruktuuria vastaan. Jonkin aikaa tämä ensimmäinen isku tulkittiin tehokkaaksi, ja se näytti tehokkaasti neutraloineen Ukrainan armeijan lentotukikohdat, ilmatorjuntapuolustukset sekä polttoaine- ja ammusvarastot. Hyvin nopeasti kuitenkin kävi selväksi, että näistä massiivisista iskuista huolimatta tänään puhutaan 450 ballistisesta ja risteilyohjuksesta, jotka Venäjän ja Valko-Venäjän joukot ovat ampuneet Ukrainan kohteisiin konfliktin alkamisen jälkeen, tehokkuusongelmat olivat vaikuttaneet näihin iskuihin, hävittäjiin. kuten Ukrainan pitkän kantaman ilmatorjunta, jolla on selkeästi säilynyt torjuntakyky.

ohjus iskee Ukrainaan Analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Puolustuslaitoksen viestintä
Satelliittikuvia Chuhuivin lentotukikohdasta Venäjän iskujen jälkeen. Huomaa, että radalla ei ole vaikutusta.

Esimerkiksi Ukrainan Kharkovin eteläpuolella sijaitsevan Chuhuivin lentotukikohdan satelliittikuvan julkaiseminen iskujen jälkeen osoitti erittäin kyseenalaisen tarkkuuden vaikutuksia. Näin ollen, jos polttoainevarastot todella tuhoutuisivat, rullaustiet ja pääkiitotie säilyivät ennallaan, mikä mahdollisti ukrainalaisten taistelukoneiden ja droonien nousemisen ilmaan ja laskeutumaan ja siten tukemaan vastustusta Venäjän hyökkäystä vastaan. Tämä räikeä tarkkuuden puute eroaa viimeaikaisista lännen iskuista esimerkiksi Syyrian kemianlaitoksiin vuonna 2018, mutta myös muiden maiden, joiden katsotaan olevan teknisesti vähemmän kehittyneitä, kuten esim. Iranin ballististen ohjusten iskut Irakin tukikohtiin Al Asadissa ja Idlibissä mikä yllätti niiden tarkkuudella siihen pisteeseen, että Venäjän teknisen avun hypoteesi mainittiin.

Alkuperäisten venäläisten iskujen tehottomuuden ja tarkkuuden puute vaikutti ratkaisevasti Ukrainan ilma- ja ilmatorjuntavoimien kykyyn estää ilmaliikkeitä ja siihen läheiseen tukeen, jota venäläisten hävittäjien ja helikopterien oli tarjottava joukkoille. ja aiheutti raportoituja, mutta pääosin vahvistamattomia tappioita, kuten 2 Il-76-kuljetuskonetta, joiden oli tarkoitus suorittaa ilmahyökkäys Kiovan eteläpuolella, mikä heikensi suuresti Venäjän joukkojen alkuperäisen hyökkäyksen suunnitelman onnistumisen mahdollisuuksia.

Lyhyen kantaman ilmatorjunta

Teoreettisen 2000 250 lyhyen ja keskipitkän kantaman itseliikkuvan ilmatorjuntajärjestelmän laivaston ansiosta Venäjän maajoukot olivat tällä alalla parhaiten varusteltuja planeetalla, myös Yhdysvaltoja vastaan. Vaikka suuren osan näistä järjestelmistä piti olla vanhoja tai jopa vanhentuneita, yli 300 erittäin lyhyen kantaman Tunguska-järjestelmää, 500 lyhyen kantaman TOR-järjestelmää, 400 Buk-M-järjestelmää ja noin 300 S-25-järjestelmää, jotka aseistavat Venäjän ilmatorjuntaa. Prikaatien, joita auttoivat 400 ilmavoimien rykmenttiä, jotka on aseistettu erittäin pitkän kantaman S-200-koneilla, jotka on suojattu yli XNUMX Pantsir-sulkusuojajärjestelmällä, pitäisi loogisesti kyetä luomaan kupla, joka ei läpäise Ukrainan lentokoneita ja droneja.

TOR M2U -puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet | Puolustuslaitoksen viestintä
Venäläisiä TOR-M1/2-järjestelmiä on modernisoitu vastaamaan droonien uhkaan

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Puolustuslaitoksen viestintä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit