Kakofonia Naton sisällä puolalaisten MiG-29-koneiden yli

Eilen illalla julkaisimme artikkelin (sekaannusten välttämiseksi se on poistettu ja se on saatavilla tämän artikkelin lopussa) liittyen Varsovan ilmoittamaan päätökseen siirtää Mig-29-hävittäjänsä amerikkalaistukikohtaan Rammsteiniin Saksaan, mikä viittaa siihen, että Yhdysvallat varmistaisi näiden hävittäjien toimituksen Ukrainan ilmavoimille tukeakseen puolustusponnisteluja Venäjän hyökkäystä vastaan. Samassa lehdistötiedotteessa Puolan viranomaiset ilmoittivat vaihtavansa Ukrainalle epäsuorasti tarjotut lentokoneet ostamalla käytettyjä taistelukoneita, joilla on samat ominaisuudet kuin sen Mig-29-koneissa, mikä viittaa siihen, että Yhdysvallat oli suostunut myymään toisen koneen. -käsi F-16:t Varsovaan. Puolan lausunto päättyi siihen, että muita Itä-Euroopan maita, joilla on myös tämäntyyppisiä lentokoneita, kehotettiin tekemään samoin, mikä ei jättänyt epäilystäkään Washingtonin tuesta tälle operaatiolle.

Kaksi tuntia myöhemmin, American Department of Defense, jonka ääni Apulaispuolustusministeri John Kirby, kielsi täydellisen sen, mitä hän kuvailee "puolalaiseksi ehdotukseksi". Hänen mukaansa Yhdysvallat ei halua vastaanottaa puolalaisia ​​Mig-29-koneita tai muita Rammsteinin tukikohtaan, eikä sillä ole Puolan odotuksia vastaavia lentokoneita, jotka voitaisiin myydä lyhyellä aikavälillä. On selvää, että Puolan ja Amerikan viranomaiset olivat huonosti, jos ollenkaan, koordinoineet tätä asiakirjaa, mikä loi suuren kakofonian Naton sisällä, vaikka se kohtaakin suurimman turvallisuuskriisin viimeisten 40 vuoden aikana.

F 16 Puolan sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Puola aikoi saada korvauksena vastaavan suorituskyvyn tarjoavista Mig-29-amerikkalaisista lentokoneistaan, todennäköisesti samankaltaisia ​​F-16 Block52-lentokoneita kuin Puolan ilmavoimissa jo käytössä olleet.

Tällaisella kommunikaation epäonnistumisella on luultavasti useita syitä. Itse asiassa on vaikea kuvitella, että puolalaiset osallistuisivat niin kehittyneen ja monimutkaisen järjestelyn paljastamiseen, joka kulkee Rammsteinin lentotukikohdan kautta, ja siten paljon suurempaa amerikkalaista interventiota kuin se on ollut Vladimir Putinin kanssa käydyn konfliktin alusta. ilman, että aihetta olisi todella tutkittu ja hyväksytty korkeimmalla tasolla Washingtonissa ja Brysselissä. Kuten eilen kirjoitimme, tällainen strategia edellytti perusteellista muutosta Washingtonin osallisuudessa tähän kriisiin, mikä viittaa siihen, että Yhdysvalloilla oli tietoa Vladimir Putinin asenteen muutoksesta, että kyse oli vastauksesta Washingtonin aloituksiin. Volodymyr Zelensky tai vähentää hänen armeijansa raskaita tappioita suunnitelman ulkopuolisessa hyökkäyksessä. Ilmeisesti se ei ole.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit