Miten Ukrainan sota muuttaa strategista suunnittelua Euroopassa?

Vain 3 viikkoa sitten vain harvat lännessä uskoivat, että Venäjä todellakin aikoo käydä maailmanlaajuisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Monille Venäjän joukkojen sijoittamisen Ukrainan ympärille oli tarkoitus saada presidentti Zelenski taipumaan Nato-jäsenyytensä ja Donbassin irtautuneiden tasavaltojen asemaan. Parhaiten perehtyneille, kuten Ranskan armeijoiden kenraalille ja kuten keskustelimme artikkelissa 23. helmikuuta, tällaiseen hyökkäykseen liittyvät sotilaalliset ja poliittiset riskit eivät ylittäneet mahdollisia hyötyjä, joten tällainen päätös vaikutti järjettömältä ja siksi epätodennäköiseltä. Helmikuun 24. päivän ja Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Euroopan geopoliittinen ja turvallisuustilanne on muuttunut radikaalisti, mikä on kumonnut monia varmuutta ja johtanut toisinaan radikaaleihin asenteen muutoksiin, kuten esimerkiksi silloin, kun Saksa ilmoitti oman puolustusponnistuksensa näyttävästä lisäämisestä.

ulkopuolella nämä keskeiset strategiset vaikutuksetTässä konfliktissa on myös runsaasti opetusta, kuten nykyaikaisen sodan uutta luonnetta, ja se korostaa tiettyjä näkökohtia, jotka länsimaiset armeijat ovat tähän asti ymmärtäneet eri tavalla tai toissijaisesti ja jotka määräävät heidän kohtalonsa. Tässä artikkelissa tutkimme useita näistä oppitunneista, jotka koskettavat eurooppalaisten armeijoiden voimavarojen, muotojen ja aikataulun ydintä ja jotka on nyt otettava huomioon, jotta voidaan vastata taistelukentällä havaittuun operatiiviseen todellisuuteen.

1- Venäjän perinteisen uhan uudelleenarviointi

Tämän konfliktin alun suurin yllätys liittyy kiistatta siihen monia epäonnistumisia, jotka vaikuttavat Venäjän armeijoihin. On totta, että Ukrainan vastarinta yllätti, mutta Venäjän yksiköiden tehottomuudesta tulee olemaan suuri vaikutus Euroopassa. Itse asiassa, vaikka nämä puutteet eivät varmasti vaarantaisi nykyisen hyökkäyksen onnistumista, ne ovat johtaneet suurempiin tappioihin, jotka havaittiin kahden taisteluviikon aikana kuin ne, jotka todettiin Afganistanin sodan aikana Neuvostoliiton väliintulon aikana vuosina 1979–1989. Koska konflikti on vielä kaukana päätöksestä, on todennäköistä, että nämä Venäjän tappiot jatkavat kasaantumista ja heikentävät vakavasti armeijan sotilaallista työkalua ja työvoimaa, mikä heikentää vakavasti Venäjän tavanomaista toimintakykyä useiden vuosien ajan.

Ka52 Ammu Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Venäjän tappiot saavuttavat nyt 6000 25.000 kuolonuhria Yhdysvaltain puolustusministeriön alhaisten arvioiden mukaan, mikä viittaa siihen, että yli 15 XNUMX venäläissotilasta on joutunut sotilaaseen konfliktin alkamisen jälkeen, eli lähes XNUMX prosenttia Ukrainan maaperällä olevista joukoista.

Kuitenkin viime vuosina suuri enemmistö eurooppalaisten johtajien puolustuspäätöksistä on edellyttänyt tehokasta ja uhkaavaa Venäjän armeijaa, nimenomaan tavanomaisella kentällä, ja se on saanut eurooppalaiset lähestymään Yhdysvaltoja, joiden katsotaan olevan ainoita, jotka pystyvät neutraloimaan tämän uhan. Ilmeisesti asiat ovat muuttuneet radikaalisti kahdessa viikossa. Sen lisäksi, että Venäjän armeijat osoittavat vähemmän tehokkuutta, koko Venäjän puolustusväline kamppailee tukeakseen sotilaallista operaatiota teknisesti ylivoimaista ja vain heikon strategisen syvyyden omaavaa vastustajaa vastaan.

Näillä tuloksilla on suunnittelulle ja eurooppalaiselle strategiakalenterille kaksi suurta seurausta. Ensinnäkin nyt näyttää ilmeiseltä, että eurooppalaiset koalitiomuodossa pystyvät mahdollisesti tänä päivänä hillitsemään venäläisen tavanomaisen hyökkäyksen, vaikka heidän keinonsa ovat heikentyneet 30 vuoden aliinvestoinneilla, ja tämä ilman, että heidän tarvitsee luottaa amerikkalaisten suojelukseen. . Lisäksi Euroopalla on nyt vähintään kymmenen vuotta aikaa rakentaa ja mitoittaa oma puolustusvälineensä, mukaan lukien tietyillä kriittisillä teknologisilla aloilla. Venäjän armeijoiden on myös hyödynnettävä tämä aika kokoaakseen uudelleen joukkonsa ennen kuin ne pystyvät palauttamaan toimintakykynsä. riittävän merkittävä kyky edustaa tavanomaista uhkaa. Lopuksi eurooppalaiset tietävät nyt, etteivät he ole immuuneja sellaiselle tavanomaiselle ja/tai strategiselle uhalle, myös omalla alueellaan, mikä selittää Suomen, Slovakian tai jopa Puolan räjähdysmäiset ilmoitukset, jotka liittyvät heidän puolustusponnistelunsa. Joka tapauksessa nyt ja Ukrainan konfliktin lopputuloksesta riippumatta, eurooppalaiset ja Venäjä kilpailevat sotilaallisesta vallasta, jonka määräaika on noin 2030.

2- strategisen asennon palauttaminen


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Saksa | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

4 Kommentit

  1. […] “Αν υπάρχει ένα κομμάτι του εξοπλισμού που δίνει πλήρ η στις ουκρανικές δυνάμεις σε αυτή τη σύγκρουσι δ΄ουση, δουκ μόσια σκηνή, είναι το τουρκικής κατασκευής ελαφρύ ελαφρύ μκϷχαρύ μκηνή μ ειώνει το έγκυρο γαλλικό αμυντικό σάιτ meta-defence .fr. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit