Kiinan laivaston edessä Yhdysvaltain laivasto pyrkii epäsymmetriseen voimatasapainoon Tyynellämerellä

Kun Kiinan laivaston palvelukseen tulee kolme kertaa enemmän suuria taistelualuksia joka vuosi, Yhdysvaltain laivasto lyö vetoa epäsymmetriseen voimatasapainoon, joka perustuu sen numeerisesti ja teknisesti ylivoimaiseen laivaston ilmailu- ja sukellusvenelaivastoon.

Kaksi uutta Type 052D -hävittäjää Kiinan laivastolle

Muutama päivä sitten Dalianin telakat maan koillisosassa Liaoningin maakunnassa käynnistyivät samanaikaisesti 2 uutta Type 052D -hävittäjää, tämän luokan 27. ja 28. yksikkö, joka on nimetty Naton piirissä koodilla Luyang III, kun taas viisi muuta runkoa havaittiin eri tasoilla tällä sivustolla.

Kuten aiempina vuosina, ei ole epäilystäkään siitä, että vuonna 2023 Kansan vapautusarmeijan laivastoon saapuu 7–9 uutta tuhoajaa.

Nämä alukset ovat 157 metriä pitkiä ja uppoumaltaan 7.500 64 tonnia, ja ne ovat sekä moderneja että erittäin hyvin aseistettuja, ja niissä on 9 pystysuoraa siiloa, joihin mahtuu pitkän kantaman HHQ-18-maa-ilma-ohjuksia, YJ-5-risteilyohjuksia ja CY-130-torjuntaohjuksia. -sukellusveneet, sekä 10 mm:n tykki ja kaksi itsesuojajärjestelmää CIWS HQ-1130 (vastaa amerikkalaista RAM-muistia) ja Type XNUMX (vastaa Phalanxia).

Vaikka ne ovat huonommin varusteltuja ja aseistettuja kuin tällä hetkellä Atlantin toisella puolella valmistettavat Arleigh Burke Flight IIa ja Flight III -hävittäjät, niitä tuotetaan kuitenkin yli kolme kertaa nopeammin kuin viimeksi mainitut. Itse asiassa Kiinan laivasto asettaa kahdeksan vuoden sisällä enemmän suuria pintataisteluyksiköitä kuin Yhdysvaltain laivasto, ja ero vain kasvaa sen jälkeen.

Yhdysvaltain laivasto haluaa lisätä Arleigh Burke -hävittäjän tuotantoa

Vastatakseen tähän suureen haasteeseen Yhdysvaltain laivasto on ryhtynyt useisiin toimenpiteisiin haastaakseen tämän voimatasapainon kehityksen mahdollisimman tehokkaasti. Siksi se haluaa lisätä Arleigh Burken tuotantoa 2,5 yksikköön vuodessa ja on tilannut noin kaksikymmentä Constellation-luokan raskasta fregattia.

Ennen kaikkea Yhdysvaltain laivasto on luonut entistä tiiviimpiä suhteita Tyynenmeren vyöhykkeen liittoutuneiden laivastoihin, kuten Japaniin, Australiaan ja Etelä-Koreaan, sekä vakuuttamalla eurooppalaiset tehostamaan ponnistelujaan ja toimintaansa tällä alueella.

Merkittävin päätös ennakoida tätä epäsuotuisaa voimatasapainoa ei kuitenkaan perustu pintataistelijoiden laivaston laajentamiseen, joka on todennäköisesti tuomittu epäonnistumaan Pekingin teollisen, taloudellisen ja demografisen potentiaalin vuoksi. Se perustuu päinvastoin epäsymmetrisen merivoimien voimatasapainon rakentamiseen Kiinan laivaston kanssa.

Tämä kieltäytyminen vastaamasta Kiinan vastakkainasetteluun heijastuu Yhdysvaltain laivaston vuoden 2024 budjetin valmisteluun, joka sisältää vain 187 miljoonan dollarin budjetin DDG(x)-ohjelman kehittämiseen, jotta se aloitetaan tuotantoon Arleigh Burke Flight III -hävittäjien jälkeen vuonna XNUMX. seuraavan vuosikymmenen puolivälissä.

Kiinan laivasto ottaa käyttöön kymmeniä uusia hävittäjiä ja fregatteja vuosittain
Viikon alussa Dalianissa lanseeratut kaksi Type 052:ta ovat luokan 27. ja 28.

Yhdysvaltain laivaston kolmen pisteen epäsymmetrinen vastaus Kiinan haasteeseen

Tätä varten Washington luottaa kolmeen kykyyn, joissa Yhdysvaltain laivastolla on etu paitsi teknisesti myös numeerisesti ja toiminnallisesti.

Laajan robottilaivaston luominen

Ensimmäinen niistä on vielä lapsenkengissään, ja se perustuu suuren autonomisten pinta-alusten ja sukellusveneiden laivaston luomiseen, mikä hyödyttää amerikkalaisia ​​pinta-aluksia ja sukellusveneitä parantaakseen niiden suorituskykyä, tunnistuskeinoja sekä tulivoimaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen voimatasapaino | Puolustusanalyysi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

5 Kommentit

 1. Olen edelleen hämmentynyt kiinalaisten veneiden niin sanotusta laadusta.
  Vertailun vuoksi kiinalaisten siviilielämässä Kiinassa valmistama kiinalainen laatu on yksinkertaisesti katastrofaalista (ei pidä sekoittaa länsimaiseen Kiinassa valmistettuun).
  En ymmärrä, miten venäläisen arkkitehtuurin ja länsimaisen teollisen ryöstön perusteella voidaan päätellä, että nämä veneet ovat mahtavia……
  Minusta tuntuu, että näen saman erittäin positiivisen arvion Venäjästä ennen Ukrainaa.

  • On olemassa hyvin objektiivisia kriteerejä, joihin reflektio voi perustua. Esimerkiksi kiinalaiset alukset, jotka kehittyvät pitkiin operaatioihin Tyynellämerellä tai Intiassa, lähtevät usein 4–6 kuukaudeksi ilman tuen hinaajaa (toisin kuin venäläiset), kun taas niillä on hyvin vähän saatavilla olevia laivastotukikohtia. Mikään ei myöskään viittaa erityisen korkeaan tapausten määrään liikkeiden ja harjoitusten aikana, joita on hyvin paljon.
   Ilma-alalla voimme perustaa itsemme kansainvälisiin harjoituksiin, joihin tietyt kiinalaiset yksiköt osallistuvat. Niinpä muutama vuosi sitten kiinalaiset J-39C:t taivuttivat thaimaalaisia ​​JAS10 C/D:itä yhteisen harjoituksen aikana.
   Lopuksi totean, että Kiina on melko hillitty aseistuksensa suorituskyvyn suhteen, ja se, mitä opimme, tulee pääasiassa kansainvälisistä harjoituksista, vientiasiakkaista tai tiedustelupalvelujen tietyistä välinpitämättömyydestä, esimerkiksi kongressin kuulemistilaisuuksista.
   Erona Venäjään on se, että Moskova ei ole koskaan vakavasti harkinnut yhteenottoa Naton kanssa, kun taas Peking, kuten Washington, pitää Kiinan ja Amerikan vastakkainasettelua lähes väistämättömänä tulevina vuosina. Lisäksi Pentagon ei ole koskaan muuttanut suunnitelmaansa Moskovan suhteen, kun taas kaikki sen suunnittelu vuodesta 2018 lähtien on keskittynyt Pekingiin.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit