Puolustustukikohta, vastaus Ranskan puolustusmenojen rajoituksiin

- Mainonta -

Marraskuussa 2018, sen jälkeen Michel Cabirolin artikkeli La Tribunen taloussivuston osalta Socle Défense -hanke oli lyhyen aikaa herättänyt jonkin verran tiedotusvälineiden ja poliittisen huomion, niin että siitä käsiteltiin aihetta Ranskan 20h 2:ssa. Strategisen tarkastelun ja sotilaallisen ohjelmointilain valmistelun aikana, tässä hankkeessa ehdotettiin turvautumaan uuteen rahoitusarkkitehtuuriin, jossa käytetään säästöjä ja puolustustarvikkeiden vuokrausmallia, mikä mahdollistaa puolustusinvestointien lisäämisen yli 2,65 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Puolustustukikohdan määrittelemä kynnys, jotta Ranska voi kohdata vuodesta 2022 alkaen uhkaavat uhat. Venäjän ja Kiinan armeijoiden voiman nousun myötä ja siten ratkaisevassa roolissa tulevissa sotilaallisissa kriiseissä sekä Euroopassa että Tyynellämerellä. Hankkeen suuri omaperäisyys, leasing-mallin käyttö, luottaen myöhemmin talousdoktriiniksi muodostuvan Puolustus positiivisella arvostuksella, mahdollisti puolustusmenojen kasvattamisen erityisesti kaluston osalta ilman, että veroja ja veroja kasvatettiin. yhteiskunnallista painetta ja syventämättä maan valtionvelkaa, mikä vastaa tärkeimpiin vastalauseisiin, jotka on esitetty massiivisemman investoinnin suhteen maanpuolustukseen.

Viimeaikaiset uutiset, ilmeisesti Ukrainassa, mutta myös Tyynenmeren alueella, ovat osoittaneet, että Puolustustukikohdan perustana olleet turvallisuusanalyysit ovat olleet merkityksellisiä, ja myös kaikkialla Euroopassa ilmoitetut ilmoitukset puolustusbudjetin nopeasta korotuksesta hillitä Venäjän uhkaa. vahvistaakseen ehdotetun vastauksen. Ranskassa ilmoitukset ovat kuitenkin toistaiseksi olleet melko varovaisia ​​tällä alalla, eikä pelkästään presidentinvaalikampanjaan liittyvän erityisen kontekstin vuoksi. Huolimatta viimeisten viiden vuoden aikana tehdyistä todistetuista ponnisteluista, jotka ovat saaneet armeijoiden budjetin takaisin tasapainolle, mikä mahdollistaa niiden asteittaisen nykyaikaistamisen ja kapasiteettivuodon lopettamisen, Ranskan sotilaalliset ja teolliset voimavarat ovat edelleen voimassa. alimitoitettu vastaamaan nykyiseen ja tulevaan uhkatasoon, mutta samaan aikaan maan budjettivaraa ovat erityisesti heikentäneet Covid-kriisin vaikutukset ja maan valtionvelan kasvu. Vaikka monet näkökohdat ovatkin kehittyneet vuoden 5 jälkeen, Puolustustukikohdan esittämät paradigmat voivat olla relevantti vaihtoehto vastata maan tämän päivän turvallisuushaasteisiin vahingoittamatta maan budjetti- ja taloustasapainoa.

Ukrainan sota korosti tarpeita

Hieman yli 4 viikon taistelussa Ukrainan sota rikkoi monet käsitteellisistä pilareista joiden varaan ranskalaiset ja yleisemmin eurooppalaiset armeijat rakennetaan. Itse asiassa 70-prosenttisesti varusmiehistä ja reserviläisistä koostuva armeija, joka oli suhteellisen teknisesti heikkossa tilanteessa, mutta jolla oli numeerinen etu ja erinomainen moraali, onnistui pysäyttämään voimakkaan Venäjän armeijan ja sen 120 ammattipataljoonaa tulivoimasta ja kiistattomasta teknologisesta edusta huolimatta. . Monille lännen vanhemmille upseereille ja kenraaleille oli mahdotonta, että Ukraina ei kyennyt vastustamaan pidempään kuin muutamaa päivää, ja vielä nykyäänkin televisioissa ja lehdistössä olevissa haastatteluissa monet kieltäytyvät uskomasta, että Venäjän hyökkäys voisi päätyä. epäonnistuminen. Tosiasia on, että kaikki ne paradigmat, joille Ranskan sotilaallinen voima suunniteltiin, ovat heikentyneet tämän sodan aikana, olipa kyseessä sitten ilmavoiman rajat, tekniikan oletettu etu taistelukentällä tai joukkojen rooli. myös ammattimaisia ​​ja kokeneita voimia vastaan.

- Mainonta -
T 72B3M Ukraina e1646929576549 Analyysipuolustus | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Venäjän armeijat kärsivät erittäin raskaita tappioita ukrainalaisia ​​puolustajia vastaan ​​huolimatta heidän teknologisesta edustaan ​​ja henkilöstönsä ylivoimaisesta ammattitaidosta.

Sen vuoksi on erittäin todennäköisesti välttämätöntä, että Ranskan armeijat harkitsevat uudelleen muotoaan sekä henkilöstön että kaluston osalta, varsinkin kun Venäjän armeijat ovat dokumentoineet tappiot puolitoista kertaa enemmän kuin ranskalaisten käytettävissä olevia tankkeja ja jalkaväen taisteluajoneuvoja. Armeija yhteensä vain 4 viikon taistelussa, ja noin 50% maaoperaatiojoukkojen henkilöstöstä. Jopa ranskalaiseen pelotekomponenttiin on kohdistettu poikkeuksellisia paineita, sillä kolme neljästä ydinkäyttöisestä ballististen ohjusten sukellusveneestä on merellä samanaikaisesti. Tätä asemaa Ranskan laivasto ei voi ylläpitää ajan mittaan, eikä se pysty ylläpitämään ainoata lentokonettaan. läntisellä Välimerellä yli muutaman viikon, parhaimmillaan muutaman kuukauden. Nykyinen ja vuoteen 3 asti määritelty budjettisuunnittelu ei kuitenkaan millään tavalla mahdollista näiden tarpeiden täyttämistä, vaikka otetaan huomioon Ranskan puolustusbudjetin suunniteltu lisäys 4 miljardilla eurolla vuodessa seuraavien kahden vuoden aikana.


LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

  1. […] Toisin sanoen haasteisiin vastaamiseksi olisi tarpeen lisätä asevoimien budjettia 20 miljardilla eurolla tai nostaa puolustusponnistelut noin 2,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja riittävän nopeasti, jotta tarvittavat toimintakyvyt saadaan. vuoteen 2030 mennessä, jolloin Venäjän armeijoiden jälleenrakennusta pidetään todennäköisenä ja Kiinan meri- ja ilmavoimat pystyvät vastustamaan Yhdysvaltojen valtaa Tyynellämerellä ja Taiwanissa. Itse asiassa tämän seuraavan LPM:n suurin haaste ei ole mikään muu kuin ehdottaa ratkaisua, joka mahdollistaa näiden kriittisten vaatimusten noudattamisen näiden kiinteiden rajoitusten kanssa. Muuten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin katsella Ranskan hiipuvan hitaasti kansainväliseltä näyttämöltä ja vähitellen, kuten sen eurooppalaiset naapurit, tulevat ja käpertyvät Yhdysvaltojen suojaavan siiven alle riskeineen. Silti, jos yhtälö on ilmeisen vaikea, se ei ole ratkaisuton, kunhan johto suostuu harkitsemaan alkuperäisiä rahoitusmalleja. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit