Venäjän joukot ovat odotettua enemmän alttiina elektroniselle ja kybersodalle

Taistelujen alkamisesta Ukrainassa helmikuun 24. päivänä Venäjän armeijat ovat näyttäneet kasvonsa, jotka hämmästyttivät kaikkein huolellisimmatkin analyytikot sen sotilaallisen voiman todellisuudesta: heikko moraali, heikko joukkojen koordinaatio, erittäin kyseenalainen strategia, viallinen logistiikka. , tarkkuusaseiden toimintahäiriö, paljastukset seurasivat toisiaan selittääkseen Venäjän hyökkäyksen toistuvia epäonnistumisia Ukrainan paljon vaatimattomamman vastarinnan edessä, ja vuotuinen puolustusbudjetti on 10 kertaa pienempi kuin Moskovan. Yllättävin näistä paljastuksista koskee venäläisten joukkojen haavoittuvuutta kyberhyökkäyksille sekä niiden sähkömagneettisen spektrin heikkoa hallintaa, jota on pidetty toistaiseksi suosioalueina Venäjälle ja kuuluisalle ja silti hyvin väärin nimetylle Gerasimov-doktriinille.

On totta, että viime vuosina venäläisten yksiköiden voimamielenosoitukset sekä kyberkentällä että elektronisen sodankäynnin alalla antavat viittauksia siihen, että Venäjällä on tällä alalla merkittävä etu sekä Ukrainaa että Natoa vastaan. Näin ollen elektronisen sodankäynnin alalla venäläiset joukot osoittivat harjoituksissa kykynsä siihen muuttaa GPS-signaalin tarkkuutta ja heikentää liittoutuneiden joukkojen viestintäkykyä, olipa se lähellä Venäjän rajoja tai niiden käyttöalueita, kuten Syyriassa. Jotkut vahvistamattomat huhut ovat myös raportoineet a venäläisen korvetin häirintä ranskalaisten fregattien lähellä operaatio Hamiltonin aikana vuonna 2018Tämä on esitetty selittämään tiettyjen MdCN-risteilyohjusten toimintahäiriöt. Cyber-verkkoalueella venäläiset hakkeriryhmät ovat ansainneet mainetta tehokkuudestaan ​​viime vuosina, ja ne ovat onnistuneet tunkeutumaan useisiin länsimaisiin hallintoihin, mutta myös erittäin suurten yritysten tietojärjestelmiin, ja niitä pidetään jopa vastuullisina laatikoiden hakkeroinnista. leireillä vuoden 2016 vaalien aikana.

FREMM MdCN -puolustusanalyysi | Viestintä- ja puolustusverkot | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Hypoteesi venäläisen korvetin ranskalaisten fregattien lähellä tekemästä tukkeutumisesta on esitetty selittämään tiettyjen MdCN-ohjusten epäonnistumista operaatio Hamiltonin aikana iskeä Syyrian kemiallisiin laitoksiin.

Tätä käsitystä Venäjän erinomaisuudesta on pahentanut myös länsimaisten armeijoiden ja palveluiden suhteellinen heikkous näillä kahdella alueella. Itse asiassa, keskittyessään ulkoisiin interventioihin Afganistanissa, Irakissa tai Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, länsiarmeijat investoivat liian vähän näille kahdelle alueelle pitkään kylmän sodan päättymisen jälkeen ja joutuivat reagoimaan enemmän kuin toimimaan kerran. kohtaamaan Venäjän paljastetut mahdollisuudet. Itse asiassa ennen Ukrainan konfliktia ja jopa taistelun ensimmäisten päivien aikana suurin osa analyytikoista odotti, että Venäjän armeijat ottavat haltuunsa koko sähkömagneettisen spektrin Ukrainassa ja neutraloivat käytetyt viestintä- ja geolokaatiojärjestelmät. ukrainalaisten puolustajien toimesta. Näin ei ollut, ja jopa nopeasti kävi selväksi, että näillä alueilla ukrainalaiset olivat ainakin tasa-arvoisessa asemassa Venäjän vastustajan kanssa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Viestintä- ja puolustusverkot | Venäjän ja Ukrainan konflikti

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit