Turkki on jälleen kiinnostunut ranskalais-italialaisista SAMP/T-ilma- ja ohjustorjuntajärjestelmästä

Euroopan ja erityisesti Ranskan ja Turkin suhteet ovat olleet viime vuosina vähintäänkin myrskyisät. Turkin väliintulon Pohjois-Syyriassa Ranskan ja Yhdysvaltojen kurdiliittolaisia ​​vastaan, Ankaran Libyan Tripolin hallinnolle antaman sotilaallisen tuen ja itäisen Välimeren, Egeanmeren ja Kyproksen ympärillä vallitsevien jännitteiden välillä Ankaran ja Pariisin välinen kitka ei puuttunut, ja maiden väliset suhteet, kuten myös kahden valtionpäämiehen välillä, olivat tulleet erittäin vaikeiksi. Samaan aikaan Turkin päätös hankkia venäläinen pitkän kantaman S-400-ilmatorjuntajärjestelmä Naton strategiasta ja yhteentoimivuudesta oli herättänyt Washingtonin vihan, mikä johti Turkin F-35-ohjelman sulkemiseen ja jopa ankariin sanktioihin. Yhdysvaltain aseviennistä Ankaraan. Yhdysvaltain kongressi hylkäsi jopa Turkin pyynnön modernisointisarjoista ja uusista lentokoneista F-16-laivastonsa päivittämiseksi, koska Euroopan pakotteet pysäyttivät useita keskeisiä puolustusteollisuuden ohjelmia, kuten Altai-panssarivaunun.

Kuitenkin, jos presidentti Erdoganin suhtautuminen venäläiseen kollegainsa Vladimir Putiniin on usein ollut epäselvä, Ankaran tuki Ukrainalle ja sen puolustusponnisteluille on hyvin todennäköisesti ollut lännen leireistä vapaaehtoisinta, siihen asti, että se on luonut vastineeksi jännitteitä, mykistäviä mutta herkkiä. Moskovan kanssa. Konfliktin alusta lähtien tämä tuki on kasvanut entisestään, kun Ukrainassa on toimitettu TB2 Bayraktar -drooneja, joista on tullut vastarinnan ikoni Ukrainassa, ja jopa niin pitkälle, että ne sulkivat salmet Venäjän laivastoilta, mikä estäisi Venäjän laivaston siirron. laivoja Mustaltamereltä tai Mustallemerelle. Lisäksi Turkin osallistuminen Naton puolustusaseeseen on ollut moitteeton helmikuun 24. päivästä lähtien, kun taas presidentti Erdogan on pelannut sovittelijan korttia niin paljon kuin mahdollista yrittääkseen löytää ulospääsyn tästä sodasta. Onko tämä Turkin presidentin asenteen muutos vai ilmaus monimutkaisemmasta käsityksestä kuin miltä näyttää Turkin asemasta liitossa ja länsiblokissa tässä teatterissa? Sitä on edelleen vaikea määrittää, mutta on kiistatonta, että Ankaran konfliktin alusta lähtien esittämät kasvot voivat saada länsimaalaiset tarkistamaan arvionsa.

TB2 vx BUK Ukrainan puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Turkkilaisvalmisteiset TB2 Bayraktar -kevyet maledronit saavuttavat merkittävää menestystä Ukrainassa Venäjän joukkoja vastaan, tehden dronista yhden Ukrainan vastarinnan symboleista

Ensimmäinen näyttävä ilmoitus tällä alueella tapahtui viime viikolla, kun Turkki, Kreikka ja Ranska, kolme jännityksessä olevaa maata vain muutama kuukausi sitten, ilmoittivat yhteisestä aloitteesta, jonka tarkoituksena on yrittää evakuoida siviiliväestöä marttyyrikaupungista Mariupolista. Donbass. Jos aloite ilmeisesti karkasi, se merkitsi kuitenkin Pariisin, Ateenan ja Ankaran radikaalia asennemuutosta siihen pisteeseen, että kriisitilanteessa harkittiin yhteisiä toimia kansainvälisellä näyttämöllä. Näin ollen presidentti Erdoganin julistukset lehdistölle viime viikon lopulla noinneuvottelujen mahdollinen uudelleen aloittaminen Rooman ja Pariisin kanssa SAMP/T-ilma- ja ohjustorjuntajärjestelmien mahdollisesta hankinnasta, Tätä asiaa on tarkasteltava erittäin tarkasti, varsinkin kun Italian viranomaiset ovat vahvistaneet neuvottelujen jatkamisen tästä aiheesta. RT Erdoganin mukaan Italiaan ja Ranskaan on jo otettu yhteyttä tästä aiheesta, ja ne voivat edetä Ranskan presidentinvaalien päätyttyä tietoisena siitä, että asiasta ei voida ilmoittaa ennen kuin seuraavaa Ranskan presidenttiä ei ole valittu.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit