Italia lisää puolustusbudjettiaan 12 miljardilla eurolla vuoteen 2028 mennessä

Eurooppa on paradoksien maa. Vaikka Euroopan johtajat olivat viimeisten 10 vuoden aikana jättäneet huomiotta Venäjän armeijoiden nousun ja sotilaallisen voiman rakentamisen Euroopan porteille, jotka perustuvat Kiinan vahvaan liittolaiseen ja pystyivät, kuten muutama viikko sitten luulimme, saavuttamaan ylivalta Euroopassa olevista Naton joukkoista, Venäjän armeijoiden hyökkäys Ukrainaan ja viimeksi mainittujen räikeä huono suoritus paljon heikompaa vastustajaa vastaan ​​aiheuttivat ilmoitusaallon puolustusponnistelujen puolesta. koko Euroopan unionin alueella. Jälkeen Saksan näyttävän puolustusponnistuksen esittely, joka perustuu alkuperäiseen 100 miljardin euron kokonaismäärään ja puolustusbudjetin kasvu 75 miljardiin euroon eli yli 2 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja vastaavat ilmoitukset Baltian maista, Itä-Euroopasta, Pohjoismaista ja jopa Benelux-maista, nyt on vuoro Italia sitoutuu kunnianhimoiseen suunnitelmaan lisätä puolustusponnistelujaan ja saavuttaa 2028 prosenttia BKT:sta vuoteen 2 mennessä.

Jos Rooma saavuttaa Naton vuonna 2014 asettaman tavoitteen kolme vuotta aikataulusta jäljessä, koska silloin tehdyn sitoumuksen tavoitteena oli vähintään 3 prosentin puolustusponnistelu kaikille allianssin jäsenille vuonna 2, se on vähintään radikaali asennemuutos Italialle, joka käyttää nykyään vain 2025 miljardia euroa armeijainsa vuodessa eli 26 prosenttia BKT:staan ​​ja jota maa oli varoittanut, että se tavoittelee puolustusponnistelujaan vain 1,4 prosenttia sen BKT:sta vuonna 2025. muutama kuukausi sitten. On totta, että maan hallituskoalitioon kuuluva 1,5 tähden puolue vastusti puolustusmenojen lisäämistä, ja Mario Draghi uhkasi nähdä tämän saman liittouman hajoavan ja uuden poliittisen epävakauden jakson riskin. Mutta helmikuun 5. päivästä lähtien Italian yleisessä mielipiteessä on tapahtunut syvällinen muutos, joka viime aikoihin asti on ollut erittäin salliva Kremlistä tulevien kielen elementtien suhteen, ja nyt 24 % italialaisista kannattaa puolustusmenojen lisäämistä, mikä vapauttaa. hallituksen toimia jopa tämän nykyisen liittouman puitteissa.

F35B italian puolustusuutiset | Sotilasliitot | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Italia on määrännyt 60 F-35A:ta ja B:tä varustamaan ilma- ja merivoimiaan.

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit