DARPA on onnistuneesti testannut toista hypersonisten risteilyohjusten mallia

Kun Vladimir Putin maaliskuussa 2018 ilmoitti, että Kinzhal-yliääninen ballistinen ohjus ottaisi pian käyttöön, kaikki länsimaiset asevoimat ymmärsivät, että tästä uudesta teknologiasta tulisi nopeasti operatiivinen välttämättömyys ja että tällä alueella he olivat jättäneet sen Venäjälle. mutta myös Kiinaan, joka seuraavana vuonna esitteli oman DF17-hyperääniohjuksensa, aivan liian suuri edistysaskel. Jos eurooppalaiset reagoivat tavalliseen tapaan merikurkun nopeudella, japanilaiset, australialaiset, eteläkorealaiset ja ennen kaikkea Yhdysvallat reagoi nopeasti ja päättäväisesti, toteuttaa nopeasti ohjelmia, joiden tarkoituksena on hankkia tämäntyyppinen ase mahdollisimman nopeasti. Yksi tämän alan tärkeimmistä amerikkalaisista ohjelmista on HAWC-ohjelma Hypersonic Air-breathing Weapon Conceptille, joka on yliääninen risteilyohjus, jonka voimanlähteenä on Scramjet-tyyppinen ilmahengitysmoottori ja jonka on kehittänyt Pentagonin tutkimus- ja kehitystoimisto DARPA.

Vain kolme vuotta käynnistämisensä jälkeen HAWC-ohjelma on edistynyt huomattavasti. Jo viime syyskuussa DARPA julkisti Raytheonin ja Northrop Grummanin kehittämän mallin ensimmäisen hypersonic-lennon, ja että suurin osa alkuperäisistä tavoitteista oli saavutettu tämän lennon aikana ilman, että tiedettiin, oliko kyseessä tämän mallin ensimmäinen lento tai saavutettu suorituskyky. DARPA oli eilen lehdistötiedotteessa hieman runsaampi., joka ilmoitti onnistuneesta risteilyohjuksen toisen mallin hypersonic-lennosta, jonka tällä kertaa on kehittänyt Lockheed-Martin. Siten opimme, että ohjus olisi ylittänyt 5 Machin nopeuden, joka määritellään hypersonic-kynnykseksi, 65.000 300 jalkaa ja lensi yli 560 mailia eli 5 km. Opimme myös, että ohjusta kuljetettiin alun perin perinteisellä ruutivahvistimella, jolloin se saavutti nopeuden, joka vaadittiin, jotta Aerojet Rocketdynen kehittämä Scramjet ottaa haltuunsa ja kuljettaa ohjuksen XNUMX Machin yli.

x 51a waverider puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Ohjuspuolustus
2010-luvun alussa Scramjet-tyyppisellä moottorilla varustettu X-51A Waverider oli ylittänyt nopeuden 7000 km/h tai Mach 6

Scramjetin käyttö kiinteän rakettivahvistimen sijaan, kuten Kinzhal-ohjuksessa, tarjoaa monia etuja, erityisesti koska työntövoiman tuottavaan lämpöreaktioon tarvittava hapetin saadaan ilmakehän ilmasta. Siten Scramjet on paljon kevyempi ja samalla kapasiteetilla kuin polttoainetta ja hapettavaa ainetta kuljettava jauhemoottori, joka tarjoaa suuremman potentiaalisen kantaman ja suuremman joustavuuden käytössä ja ohjailussa. Yhdysvallat oli aiemmin investoinut tämäntyyppiseen tekniikkaan, kun X-51A Waverider -demontoijaa testattiin 2010-luvun alussa. Kuitenkin Aerojet Rocketdynen, joka oli jo kehittänyt X-51-moottorin, uusi scramjet on kaksi kertaa kevyempi ja prototyyppiä tehokkaampi ja tarjoaa paljon aiempaa vakavampia käyttömahdollisuuksia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Armes et missiles hypersoniques | Défense anti-missile

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit