Yhdysvaltain senaatti äänesti Lend-Leasen uudelleen aktivoimisesta tukemaan Ukrainaa

- Mainonta -

30-luvun alussa Yhdysvallat valitsi kansainvälisen puolueettomuuden asennon, joka vastasi amerikkalaisen yleisen mielipiteen tärkeään toiveeseen olla vetäytymättä uuteen eurooppalaiseen sotaan. Vuodesta 1939 lähtien presidentti Roosevelt otti kuitenkin käyttöön Cash and Carry -järjestelmän, joka antoi Yhdysvaltojen länsimaisille liittolaisille, kuten Iso-Britannialle ja Ranskalle, tilata Yhdysvaltain teollisuuden valmistamia sotilasvarusteita omien kykyjensä vahvistamiseksi. Saksan ja Italian armeijat Euroopassa ja japanilaiset Tyynellämerellä, kunhan ne maksetaan välittömästi dollareina tai kullana. Ranskan taistelun lopussa presidentti Rooseveltille kävi kuitenkin selväksi, että Yhdysvallat ei voinut säilyttää tätä puolueettomuuden asentoa pitkään ilman, että näkisi akselin tunkeutuvan koko Euraasiaan. Helmikuussa 1941 Britannian taistelun raivotessa Rooseveltin hallinto ehdotti uutta innovatiivista rahoitus- ja teollista välinettä brittiläisten sotaponnistelujen tukemiseksi, laina-lease, jonka avulla Yhdysvaltojen liittolaiset voivat vastaanottaa sotilas- ja siviilimateriaaleja, jotka on tarkoitettu tukemaan sotatoimia. sotatoimia akselia vastaan ​​erityisen joustavilla maksuehdoilla, joko luotona, vuokrana ja lopullisella palautuksella, raaka-aineiden vaihtokaupalla tai alueilla.

Toisen maailmansodan lopussa Lend-Lease tai englanniksi Lend-Lease antoi Yhdysvalloille mahdollisuuden toimittaa liittolaisilleen lähes 50 miljardin dollarin arvosta varusteita, mikä vastaa 500 miljardia dollaria nykyään. Iso-Britannia oli tämän järjestelmän tärkein edunsaaja yli 31 miljardin dollarin varustelulla, mukaan lukien yli 350 alusta, jota seurasivat Neuvostoliitto 11 miljardilla dollarilla ja Vapaa Ranska 3,2 miljardilla dollarilla. Kaikki nämä maat maksoivat kalliisti tästä mekanismista, erityisesti Yhdistynyt kuningaskunta, joka lopetti lainan korkojen maksamisen vasta 70-luvun puolivälissä ja joka menetti monia kaupallisia ja alueellisia etuja näissä neuvotteluissa. Yhteensä 36 maata hyötyi tästä järjestelmästä, jolla oli epäilemättä ratkaiseva rooli liittoutuneiden voitossa akselin joukoista ja geopoliittisessa uudelleenjärjestelyssä, joka seurasi toisen maailmansodan päättymistä.

Neuvostoliiton P39 Aircobra Defence News | Sotilaalliset liitot | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Neuvostoliittoon lähetetyistä 11.000 4.700 amerikkalaisesta koneesta 39 2 oli Bell PXNUMX Aircobraa, josta oli tullut Venäjän ilmavoimien myyttinen lentokone samalla tavalla kuin Il-XNUMX Sturmovich.

Itse asiassa Yhdysvaltain senaatin eilen tekemä ilmoitus koskien yksimielistä äänestystä Lend-Lease-järjestelmän uudelleenaktivointi Venäjän kanssakäymiseksi, sisältää erittäin tärkeän historiallisen ja poliittisen ulottuvuuden. Jos laki äänestettäisiin vuorotellen edustajainhuoneessa, ja vaikka on epätodennäköistä, että tämä tapahtuu ennen ensi tiistaina alkavaa kahden viikon parlamentaarista taukoa, se antaisi itse asiassa mahdollisuuden nopeuttaa huomattavasti menettelyjä koskevat hallinnolliset määräykset, jotka antavat Ukrainalle mahdollisuuden tilata amerikkalaisia ​​sotilasvarusteita ja samalla tarjota Kiovalle erittäin merkittävää lyhyen aikavälin budjettijoustoa vahvistaa ja varustaa armeijansa, mukaan lukien raskaat amerikkalaiset laitteet, kuten taistelukoneet, ilmatorjuntajärjestelmät ja ohjukset, laivat ja panssaroidut ajoneuvot . Tämä laki antaisi myös muille liittoutuneille mahdollisuuden lisätä USA:n sotatarvikkeiden tuontia, myös silloin, kun maan taloudelliset sitoumukset ovat epäedullisia, jotta ne voisivat esimerkiksi siirtää nopeasti neuvostovalmisteisia varusteita Ukrainaan.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit