Lisätietoja uusista puolalaisista Mièçznick-fregateista

Maaliskuun 4. päivänä, kun tiedotusvälineiden huomio keskittyi kokonaan Ukrainan taisteluihin, Varsova julkisti voittajan kilpailussa, jonka tavoitteena oli suunnitella ja valmistaa kolme uutta fregattia sekä korvata kaksi Yhdysvaltain laivastolta käytettynä hankittua OH Perry -tyyppistä fregattia. joka liittyi Puolan laivastoon 3-luvun alussa. Voittaja oli brittiläinen Babcock, joka oli yhteydessä telakoihin PGZ Stocznia Wojenna ja Remontowa Shipbuilding SA, sekä Thales ja MBDA kilpailu saksalaisen Thyssenkruppin Meko 300:aa vastaan. Varsovan valitsema malli on Arrowhead 140, johon perustuu uusi fregatti tulee kuninkaallisen laivaston tyyppi 31, ja joka esittää pääasiallisena perusteena erinomaisen puheluhinnan mitoiltaan ja huomattavan vetoisuudeltaan, mikä tarjoaa suurta joustavuutta alukselle otettavien varusteiden ja aseistuksen valinnassa ja kokoonpanossa.

Huhtikuun 8. päivänä PGZ Mièçznick -konsortio, joka kokosi yhteen kaikki tähän ohjelmaan osallistuvat teollisuusyritykset, osuvasti nimeltään Mièçznick (miekkakala), esitteli näille kolmelle fregatille valitun kokoonpanon. 3 metriä pitkien ja 138,7 metriä leveiden Mièçznickien uppouma on 19,7 7000 tonnia, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin OH Perryt, jonka ne korvaavat. Ne on aseistettu 76 mm:n tykillä, neljällä nelinkertaisella RBS-4 MkIII-aluksen torjuntaohjusheittimellä ruotsalaisesta Saab Bofors Dynamiquesista, joiden kantama on 15 km, sekä neljällä vertikaalisella laukaisujärjestelmällä tai VLS-, Mk200-linjauksella. yhteensä 4 pystysiiloa. Vaikka Varsova kykeni käyttämään amerikkalaisia ​​ESSM- tai SM41-ohjuksia, hän halusi kääntyä MBDA:n CAMM:n puoleen aseistaakseen siilot, ilmatorjuntaohjuksen, joka varustaa myös kuninkaallisen laivaston Type 32:t. CAMM:n kantama on 2 km (31 km sen Extended Range -versiossa), ja se on suunniteltu kohdistamaan ilmakohteisiin, jotka lentävät jopa 25 Machia, ja se on erinomainen vaihtoehto nykyaikaisten laivojen torjuntaohjuksien, kuten Onyxin, torjumiseen. ei näytä pystyvän vastustamaan yliääniohjuksia, jotka ylittävät 45 Machin nopeuden. Lisäksi, kuten amerikkalaista ESSM:ää, sitäkin voidaan säilöä 4:llä yhdessä siilossa, mikä antaa jokaiselle puolalaiselle fregatille 5 autonomisen, korkean suorituskyvyn ilmatorjuntaohjuksia vastatakseen kyllästymishyökkäyksiin.

camm mk41 quadpack Defense Uutiset | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Sea Ceptor / CAMM- ja Mk41-siilokokeet – Huomaa alikontti, joka sallii jopa 4 ohjuksen kuljettamisen pystysiilossa.

Esityksen aikana saatujen kuvien mukaan havainnoinnin tarjoaa Thales Sea Master 3 AESA tasoantenni 400D-tutka, joka pystyy havaitsemaan ilmakohteet jopa 250 km:n etäisyydeltä ja pintakohteet jopa 70 km:n etäisyydeltä ja samalla seuraamaan niitä. 1000 kohteeseen. Kaistoilla E ja F toimiva se on sijoitettu UHF-spektrin huipulle, mikä antaa sille tietyt mahdollisuudet havaita paremmin ns. stealth-kohteet. Ilma- ja ohjustentorjuntaa täydentää Thales NS-4 100D -tutka, jossa on pyörivä antenni. Thalesin vaihtelevan syvyisen hinattavan CAPTAS-luotaimen tarjoaa maanalaiset tunnistusominaisuudet, sama rYhdysvaltain laivasto järjesti muutama päivä sitten varustaakseen Constellation-luokan fregattinsa. Runkoluotain täydentää valikoiman ilman, että sen mallia olisi julkistettu. On kuitenkin todennäköistä, että Varsova kääntyy Thales BlueMasterin puoleen, joka varustaa jo ranskalaiset ja italialaiset FREMMit sekä espanjalaiset F110:t, tai Blue Hunteriin tai Kingklip Mk2:een, joka varustaa ranskalaiset ja kreikkalaiset suorat sijoitukset sekä Gowind korvetit 2500 Naval Groupilta. Keskikokoinen sukellusveneiden vastainen sodankäyntihelikopteri ja kevyillä ranskalais-italialaisilla Mu-90-torpedoilla varustetut torpedoputket täydentävät Mièçznickien kokonaisuuden.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit