MGCS: Italia, Puola, Norja ja Iso-Britannia voivat liittyä ohjelmaan vuodesta 2023 alkaen

- Mainonta -

Ranskan ja Saksan vuonna 2012 yhdessä käynnistämän alustavan tutkimuksen tuloksena Emmanuel Macron ja Angela Merkel käynnistivät Main Ground Combat Systemin eli MGCS-ohjelman virallisesti vuonna 2017 korvaamaan ranskalaiset Leclerc-tankit ja Leopard 2 saksalaista sekä 3 muuta vertauskuvallista ranskalais-saksalaista puolustusteollisuuden yhteistyöohjelmaa, Future Air Combat System tai FCAS korvaamaan Rafale et Typhoon Vuonna 2040 Common Indect Fire System eli CIFS korvaa itseliikkuvat tykit ja useat raketinheittimet vuonna 2035 ja Maritime Airborne Warfare System tai MAWS, joka korvaa Atlantic 2:n ja Orionin meripartiokoneet. alkaen, CIFS-ohjelma on lopetettu, aivan kuten MAWS jälkeen Berliini ilmoitti viiden Boeing P-5A Poseidonin tilauksesta korvaamaan sen vanhimmat Orion P3C:t. Mitä tulee MGCS- ja FCAS-ohjelmiin, ne kärsivät suurista eroista Pariisin ja Berliinin välillä sekä teollisesta että toiminnallisesta näkökulmasta, mikä on johtanut moniin vaikeuksiin.

Jos alun perin MGCS-ohjelma yhdisti Leclercia rakentavan ranskalaisen Nexterin ja sen kumppanin Krauss-Maffei Wegmannin tai KMW:n, KNDS-ryhmän potentiaalisia kumppaneita, siihen liittyi vuonna 2019 saksalainen Rheinmetall, joka rakentaa erityisesti säiliö Leopard, joka ei mennyt ilman merkittäviä jännitteitä teollisen jakamisen suhteen, alun perin suunniteltiin olevan tiukka 50–50 % Nexterin ja KMW:n välillä. Kovien neuvottelujen jälkeen ranskalaiset ja saksalaiset onnistuivat sopimaan hybridi-jaosta, jossa jokaisella suurella teollisuusyrityksellä oli 3 ohjelman pilaria, mutta takuulla, että teollisesti Ranska tuottaa 50% taistelujärjestelmistä. Joten arkkitehtuurin määrittelyvaiheessa, monet kaiut tässä tiedostossa liittyvät syvällisiin eroihin armeijan tarpeiden ja odotusten välillä, jotka haluavat liikkuvuuden, tulivoiman ja innovaation yhdistävän panssarivaunun ja Bundeswehrin, joka aikoo ennen kaikkea suunnitella. korvaaja sille Leopard 2, panssarivaunu, joka on suunniteltu pääasiassa puolustustehtävään, vähemmän ohjattava ja ennen kaikkea paljon raskaampi kuin Leclerc. Nykytilanteessa arkkitehtonisen suunnitteluvaiheen pitäisi päättyä vuoden 2022 loppuun tai jopa vuoden 2023 alkuun, tietämättä, mitä kompromisseja syntyy.

Suomi Leopard2 Puolustusuutiset | Saksa | MBT-panssarivaunut
Puolan, Espanjan ja Ruotsin tavoin Norja asettaa panssarivaunut riviin Leopard 2 hänen inventaarissaan.

Ja asiat voivat nopeasti monimutkaistaa Pariisin lähitulevaisuudessa. Voimassa, Wirtschaft Wohren haastattelussa, KNDS:n presidentti Franck Haun on todellakin vahvistanut, että hän odottaa muiden Euroopan maiden liittyvän MGCS-ohjelmaan lyhyellä aikavälillä. Hänen mukaansa Italia, mutta myös Norja, Puola ja Iso-Britannia haluaisivat integroida MGCS-ohjelman mahdollisimman pian, eli heti kun arkkitehtuurin tutkimus- ja määrittelyvaihe on valmis, täällä 2023. On huomattava, että Pariisi on todellakin se, joka velvoitti olemaan harkitsematta uusia kumppaneita ohjelman sisällä ennen kuin tämä alkuvaihe, joka määrittää ohjelman arkkitehtuurin mutta myös rakenteen toiminnallisuudet, ei ole valmis. Näiden neljän mainitun maan lisäksi Ruotsi ja myös Espanja ovat ilmaisseet kiinnostuksensa liittyä ohjelmaan.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Saksa | MBT-panssarivaunut

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit