Kiina toimitti Serbialle pitkän kantaman ilmatorjuntaohjuksia HQ-22

Kiina on vasta uusi toimija ilmatorjuntajärjestelmien viennissä, mutta se on vakiinnuttanut asemansa yhä useammilla markkinoilla, myös Euroopassa. Siksi Kiinan HQ-9Ankara valitsi alun perin vuonna 300 venäläiseen S-2015:aan verrattavan järjestelmän, joka tarjosi Turkin viranomaisten mukaan paljon korkeamman suorituskyvyn hinta-suhteen kuin venäläisten ja länsimaisten järjestelmien. Jos Turkki Nato-liittolaistensa painostuksesta lopulta peruutti tämän käskyn ja kääntyi vihdoin venäläisen S-400:n puoleen, jolla oli paljon pahemmat seuraukset Ankaralle, Peking on saavuttanut viime vuosina muita menestyksiä, painottaen itsensä pääasiassa vaikutuspiiriinsä. mutta myös maissa, jotka ovat perinteisesti voittaneet venäläisille järjestelmille. Siten HQ-9-järjestelmän on tilannut Algeria, Turkmenistan, Uzbekistan, Pakistan ja viime aikoina myös Marokko, kun taas HQ-22:ta on viety Myanmariin, Thaimaahan, Turkmenistaniin sekä Serbiaan.

Juuri tälle viimeiselle asiakkaalle Peking on juuri lähettänyt uusien Y-20-sotilaallisten jumbosuihkukoneidensa avulla Belgradin vuonna 2020 tilaamia akkuja, sekä MALE CH-92 droneja. Yhteensä 6 Y-20-kuljetuskonetta suoritti 2-päiväisen lentokuljetuksen Azerbaidžanin Bakun ja Turkin Ankaran kautta kuljettaakseen järjestelmät Serbiaan, mikä oli osoitus kansan vapautusarmeijan ilmavoimien uusista kyvyistä. sen kansallinen koneisto. Venäjän puolustusteollisuuden perinteiselle kumppanille Belgradille tämä tilaus ei tarkoittanut pelkästään sen lähentymistä Pekingiin, vaan myös välttää Yhdysvaltojen pakotteiden seuraukset venäläisten S-400-koneiden ostamisen yhteydessä CAATSA-lainsäädännön vastaisesti, kun taas maa on ehdokas Euroopan unionin jäseneksi.

y20 serbia Puolustusuutiset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Ilmapuolustus
6 kiinalainen Y-20 kuljetti uudet ilmatorjuntajärjestelmät Belgradiin

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Ilmatorjunta

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit