Miksi ranskalaiset laivat ovat usein riittämättömiä?

Muutama päivä sitten, artikkeli Sea and Marinesta aiheutti tietynlaista mediavimmaa maanpuolustuksen alalla. Hän selitti, että Bretagne-fregattikansalliselle laivastolle, Aquitaine-luokan alus, oli nähnyt sen R-ECM-häirittimet, Thalesin suunnittelemat laitteet, jotka mahdollistavat alusten häirintälaivojen tutkat, mutta myös vihollisen laivojen torjuntaohjukset, jotka poistettiin uuden Lorraine-fregatin varustamiseksi. Itse asiassa Ranskan laivasto on itse asiassa määrännyt vain 7 häirintälaitetta varustamaan 8 FREMM-fregattiaan, mikä jättää aluksen pysyvästi ilman näitä järjestelmiä, joita pidetään kuitenkin kriittisinä ensiluokkaisille aluksille, jotka todennäköisesti toimivat erittäin suurella teholla. vakavien uhkien edessä, vaikka, muistakaamme, ranskalaisten fregattien huoltoaikataulun mukaan vähintään yksi Aquitaine-luokan fregatti on jatkuvasti huollettavana. Äskettäinen jakso venäläisen risteilijän Moskvasta, joka on vaurioitunut pahasti kahdelta Ukrainan Neptune-laivantorjuntaohjukselta, on kuitenkin sopiva muistutus tämäntyyppisten laitteiden tarpeesta tällaisia ​​aluksia varten.

On sanottava, että FREMM-fregattien R-ECM-häirintälaitteiden tapaus edustaa vain paljon suuremman jäävuoren huippua, sillä Ranskan laivasto on tottunut laivojensa jatkuvaan vajaavarusteluun. Siten La Fayette -luokan varkain kevyt fregatit piti alun perin varustaa runkoluotaimella, torpedoputkilla ja pystysuoralla laukaisujärjestelmällä sen ilmatorjuntaohjuksia varten, mutta niitä ei varustaa millään näistä laitteista, mikä riisti alukselta -sukellusveneiden kykyjä ja sen ilma- ja ohjustentorjuntavalmiuksien rajoittamista. Samoin kolmella Mistral-luokan helikopteritukialuksella, joita Ranskan laivaston laivasto pitää avainaluksina (englanniksi Capital ships), on vain hyvin rajallinen itsepuolustusväline kahdella ilmatorjuntajärjestelmällä, joilla on erittäin lyhyt SIMBAD-kanta ja heikommat häirintäominaisuudet. . Jopa uudet puolustus- ja interventiofregatit, jotka tulevat palvelukseen vuodesta 3, kuljettaa vain 16 pystysuoraa siiloa ilmatorjuntaohjuksia varten, ja niillä ei ole häiriöitä tai lähiohjuksentorjuntajärjestelmiä, toisin kuin kreikkalaisilla kollegoillaan, jotka on aseistettu 32 siilolla ja CIWS SeaRamilla. Mitä tulee kauan odotettuihin High Seas Patrolleriin, jotka korvaavat vedenpaisumuksellisen A69:n, heillä on raskaana aseistuksena vain yksittäinen 40 mm Rapid Fire CTAS-tykki, ja jos heillä on runkoluotain, heillä ei ole lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmää eikä torpedoja, jotka ovat vielä suhteellisen hyödyllisiä sukellusveneiden torjuntaan.

FLF Marine Nationale Defence Analysis | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Venäjän ja Ukrainan konflikti
maailman ensimmäinen varkain fregatti, Lafayette ei koskaan saanut varusteita, joiden perusteella sitä voitaisiin pitää 1. luokan fregattina.

Itse asiassa esimerkki Bretagnen R-ECM-häiritsijöistä on vain yksi esimerkki monien muiden joukossa syvästä ja pitkäaikaisesta suuntauksesta Ranskan laivastossa, jolla on monia aluksia, jotka eivät ole tarpeeksi varusteltuja ja aseistettuja toimiakseen taistelualueella. Voimme siis ihmetellä näiden sekä Ranskan laivaston suunnittelun että puolustusvoimien ministeriön toteuttamien välimiesmenettelyjen syitä. Selitys on luonnollisesti ennen kaikkea budjettikohtainen, sillä laivastolla on vuosittain vain noin 1–1,5 miljardin euron budjetti uusille kalustoilleen (ilman pelotteita), mikä ei riitä Pariisin toivoman kokoisen laivaston rakentamiseen ja varustamiseen. . Kansallisen laivaston esikunta olisi kuitenkin voinut päättää pienentää laivastonsa kokoa siirtääkseen vapautuneet budjetit tarvittaviin laitteisiin. Mutta tällainen päätös tuo mukanaan monia vaikeuksia, joilla on merkittäviä seurauksia Ranskan laivaston voimavaroihin.


LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit