Yhdysvallat ilmoittaa satelliittitorjuntajärjestelmiensä testien päättymisestä

15. marraskuuta 2021 Venäjä tuhosi Kosmos-1408-satelliitin satelliitin vastaisella ohjuksella, mikä aiheutti lähes 1500 60 romunpalan vapautumisen kiireiselle kiertoradalle, mukaan lukien Kansainvälinen avaruusasema. 6500-luvulta lähtien Yhdysvallat, Neuvostoliitto/Venäjä, Kiina ja Intia ovat suorittaneet tällä alalla peräti tusinaa onnistunutta testiä, jotka ovat tuottaneet yli 4500 kappaletta avaruusromua, joista XNUMX on edelleen kiertoradalla, mikä uhkaa. sekä siviili- että sotilassatelliittien tähtikuvioita. Amerikan varapresidentin Kamala Harrisin mielestä tämä kiihtyminen, mukaan lukien Yhdysvalloissa harvinaista, oli nyt lopetettava näyttämällä esimerkkiä. Joten tänä aamuna, Valkoinen talo on ilmoittanut kaikkien satelliittientorjuntajärjestelmien testien lopettamisesta Yhdysvalloissa, siksi puhutaan, vaikka jännitteet Venäjän ja Kiinan kanssa ovat korkeimmillaan, ja se Pentagon osallistui tällaisen aseen kehittämiseen, jonka esittelyn oli määrä tapahtua pian.

Viimeinen amerikkalainen testi tehtiin 21. helmikuuta 2008, kun AEGIS-risteilijältä USS Lake Erie laukaistu muunneltu ballistinen SM3-ohjus tuhosi viallisen amerikkalaisen vakoojasatelliitin 245 km Tyynenmeren yläpuolella. Aiemmin ASAT ASM-15 -ohjuksella varustettu F-135 tuhosi P13-1985 Solwin -satelliitin 78. syyskuuta 1 tämän aseen yhden testin aikana. Kiina puolestaan ​​osoitti ASAT-kykynsä ensimmäisen kerran 11. tammikuuta 2007, kun SC-19-ohjus tuhosi FY-1C-säähavaintosatelliitin 865 km:n korkeudessa. Sittemmin maa on kehittänyt muita järjestelmiä, mukaan lukien erityisesti suunniteltu Dong Neng-3 -ohjus. Myös Intia eteni vuonna 2019 300 km:n korkeudessa liikkuvan satelliitin tuhoaminen operaation Shakti aikana, luo 270 kappaletta roskia matalalla kiertoradalla. Israelin Arrow 3 antiballistinen järjestelmä pystyy myös mahdollisesti sieppaamaan ja tuhoamaan matalalla kiertoradalla liikkuvia satelliitteja.

SM 3 -ohjuspuolustusuutiset | ASAT | Usean verkkotunnuksen sitoumukset

Amerikkalaisen hallinnon pelko on, että testien varjolla satelliittien tuhoutuminen laukaisee Kesslerin oireyhtymän, joka on nimetty NASAn konsultin Donald Kesslerin mukaan, joka tutki satelliittien tuhoamiseen johtaneen ketjureaktion vaikutuksia. avaruusromujen lisääntyminen, joka itse vahingoittaa ja tuhoaa muita satelliitteja niin, ettei enää pystytä ylläpitämään toimivaa satelliittia kyseisillä korkeuksilla, mikä saattaa tehdä avaruustutkimuksen mahdottomaksi. Lisäksi mitä korkeampi tuhoutuneiden satelliittien korkeus merenpinnasta, sitä kauemmin roskat pysyvät kiertoradalla ennen kuin Maan painovoima tarttuu niihin. Muutamasta vuodesta 300 km:n etäisyydellä liikkuvan satelliitin kohdalla useisiin vuosikymmeniin tai jopa useisiin vuosisatoja 800:aan. km korkeudessa. Lisäksi satelliitin tuhoaminen ASAT-aseella heijastaa roskia ei vain satelliitin lentokorkeudelle, vaan myös laajalle korkeusalueelle, mikä tekee erittäin vaikeaksi ennakoida roskien liikeradan tuhon aikana.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | ASAT | Usean verkkotunnuksen sitoumukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit