Yhdysvaltain laivasto tarjoaa kolme vaihtoehtoa merivoimiensa tulevaisuudelle

Useiden vuosien ajan Yhdysvaltain laivaston laivanrakennussuunnittelu on ollut lievästi sanottuna kaoottista, ja peräkkäiset suunnitelmat ja tavoitteet eroavat toisistaan, joskus jopa ristiriitaisia. Aihe on myös aiheena ankara vastustus republikaanien senaattorien ja edustajien, massiivisen laivaston kannattajien ja heidän demokraattisten kollegojensa välillä, jotka haluavat pitää puolustusbudjetin hallinnassa. Viime vuosina esitettyjen joskus mielikuvituksellisten kunnianhimojen ja lukuisten vastakkainasettelun lisäksi, jotka ovat asettaneet Pentagonin vastakkain amerikkalaisten parlamentaarikkojen kanssa erityisesti tiettyjen rakennusten vetäytymisen osalta, Yhdysvaltain laivaston oli siksi esiteltävä johdonmukainen ja järkevä laivaston suunnittelustrategia, jotta voidaan ennakoida ja pitää hallinnassa tiettyjen maiden, erityisesti Kiinan ja Venäjän, merivoimien voiman nousu. Ja Yhdysvaltain laivaston kenraalin tällä viikolla esittämä suunnitelma vastaa tähän tarpeeseen samalla kun se on osa Yhdysvaltojen poliittisten voimien tasapainoa.

Itse asiassa esitetty suunnitelma ei perustu yhteen, vaan 3 hypoteesilla, joka tarjoaa amerikkalaisille lainsäätäjille mahdollisuuden tehokkaasti sovitella tietyissä puitteissa tämän merivoimien strategian suuntauksia sekä amerikkalaisten tavoitteita tällä alalla ja siten asettaa heidät tietyllä tavalla oman vastuunsa edelle puolueettoman ja steriilin ulkopuolelle asennot, jotka ovat haitanneet näitä ponnisteluja vuosia. Kaksi ensimmäistä hypoteesia perustuvat jatkuvaan budjettiponnisteluihin ilman, että liittovaltion investoinnit laivanrakennusteollisuuteen kasvatettaisiin merkittävästi inflaatiokorvauksen lisäksi, mikä on totta, että se on ollut tärkeä parametri viime vuosina Atlantin toisella puolella. Kolmas hypoteesi perustuu lisääntyneisiin ponnistuksiin tällä alalla, ja kokonaisbudjetti kasvaa 75 miljardilla dollarilla vuosina 2025–2045. Nämä suunnitelmat koskevat vain aluksia, joissa on miehistö, ja strategian tavoitteena on varustaa Yhdysvaltain laivasto 89–149 autonomisella aluksella vuoteen 2045 mennessä riippumaton tästä yrityksestä.

burke-luokan hävittäjä Puolustusanalyysi | Sotilaalliset laivaston rakenteet | Merivoimien droneja
Kun Ticonderoga-risteilijät eläkkeelle vuoteen 2027 mennessä ja uusia DDG(x)-hävittäjiä odotellessa, DDG51 Arleigh Burkes tulee olemaan Yhdysvaltain laivaston ainoat suuret pintataistelijat useiden vuosien ajan.

Kaksi ensimmäistä hypoteesia tarjoavat suhteellisen yksinkertaisen kompromissin, koska ensimmäinen perustuu suurempaan määrään suuria taistelualuksia Yhdysvaltain laivaston yleisen muodon kustannuksella, kun taas toinen ehdottaa näiden suurten alusten määrän vähentämistä. rahoittaa enemmän keskikokoisia aluksia ja hyökätä sukellusveneisiin. Siten ensimmäinen hypoteesi ehdottaa vuodelle 2045 laivastoa, joka koostuu 10 ydinlentokoneen tukialuksesta, 75 hävittäjästä, 44 fregatista ja LCS:stä, 55 ydinhyökkäyssukellusveneestä, 47 amfibioaluksesta, 46 logistiikka-aluksesta ja 29 tukialuksesta. Toisessa hypoteesissa laivasto on organisoitu uudelleen 10 lentotukialuksella (-), 70 hävittäjällä (-5), 49 fregatilla ja LCS:llä (+5), 60 ydinsukellusveneellä (+5), 40 laivalla (-7), 51 logistiikka-alusta (+5) ja 29 tukialusta sekä ensimmäinen uusi ydinristeilyohjussukellusvene, yhteensä 322 alusta verrattuna hypoteesin 318 1:aan. Itse asiassa ensimmäinen hypoteesi suosii tulivoimaa, tuhoajaa, joka kuljettaa kaksi kertaa enemmän ohjuksia fregattina ja ydinsukellusveneenä yhdistettynä, mutta pienempi voimanjakopotentiaali, kun taas toinen ehdottaa suurempaa jakelukapasiteettia, mutta vähemmän tulivoimaa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Merivoimien droneja

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit