Yhdysvaltain laivasto haluaa eliminoida viisi laivuetta elektronisen sodankäynnin lentokoneita EA-5G Growler

Sen jälkeen kun viimeiset EF-111A Ravens jäivät eläkkeelle Yhdysvaltain ilmavoimista vuonna 1998, Yhdysvaltain laivasto on ollut ainoa Yhdysvaltain ilmavoima, jolla on taktisia hävittäjiä, jotka on omistettu elektroniseen sodankäyntiin ja vihollisen ilmatorjuntajärjestelmän tukahduttamiseen. EA-6B Prowler, sitten vuodesta 2011 lähtien EA-18G Growlerissa, F/A 18 F Super Hornet -versiossa erityisesti tätä tehtävää varten. Pentagonin tarpeet tämäntyyppisiin tehtäviin eivät kuitenkaan hävinneet EF-111A:iden vetäytymisen myötä, ja HARM-ohjuksilla varustetut F-16C/D eivät riittäneet varmistamaan ilmavoimien saattotehtäviä kiistanalaisilla alueilla. Tästä syystä Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksissa olevien 9 lentueen lisäksi viimeksi mainitut perustivat 5 ns. "retkikuntalentuetta" korvatakseen tämän puutteen ja toimivat maatukikohdista Yhdysvaltain ilmavoimien hyödyksi. ja liittoutuneiden ilmavoimien, erityisesti Italiassa ja Japanissa.

Nyt kuitenkin jokainen dollari on tärkeä Yhdysvaltain laivastolle, jotta se rahoittaa sen operatiivista kehitystä Kiinan haasteen kohtaamiseksi ja ilmeisesti se ei aio enää ottaa vastaan ​​tehtäviä, jotka eivät varsinaisesti kuulu sen toimialaan. Näin ollen Pentagonin vuoden 2023 talousarvion valmisteluasiakirjoissa sitä pyydetään 5 retkikunnan elektronisen sodankäynnin laivuetta ja 25 EA-18G Growleria Tämä vapauttaa yli 2025 1000 merimiestä ja upseeria muihin tehtäviin sekä yli 800 miljoonaa dollaria tulevien vuosien aikana, eli puolet uuden Constellation-tyyppisen fregatin hinnasta. Muistakaamme tässä yhteydessä, että Amerikan kongressi kutsui koolle viime heinäkuussa, että Yhdysvaltain ilmavoimat hankkivat jälleen oman elektronisen sodankäyntilaitteensa ja tukahduttaa vihollisen ilmatorjunta.

Growler Kosovo Uutiset Puolustus | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Sen jälkeen kun EF-111A Raven vetäytyi Yhdysvaltain ilmavoimista, ainoa elektroniseen sodankäyntiin ja amerikkalaisen ilmatorjuntajärjestelmän (SEAD) tukahduttamiseen omistettu lentokone on ollut EA-6B Prowler ja sitten Yhdysvaltain EA-18G Growler. Ilmavoimat. Yhdysvaltain laivasto. Tässä kaksi Growleria nousemassa soututukikohdasta Italiasta vuonna 1999 Naton väliintulon aikana Kosovossa.

Tämä ehdotus, joka on vielä hyväksyttävä Valkoisessa talossa ja kongressissa, mikä ei ole varmaa, osoittaa kuitenkin syvällistä muutosta Yhdysvaltain laivaston asennossa, joka on esitetty jo laivaston rakennussuunnitelman esittelyssä 2045 muutama päivä sitten. Todellakin näyttää siltä, ​​että Yhdysvaltain laivasto ei enää aio yrittää "ratkaista Pentagonin tai Yhdysvaltain parlamentaarikkojen ongelmia" ehdottamalla monimutkaisia ​​malleja, jotka ovat kalliita toteuttaa. Yhä vaativamman operatiivisen sopimuksen ja resurssien, jotka kaiken kaikkiaan ovat edelleen rajalliset Capitolissa, Pentagonissa ja Valkoisessa talossa esitettyihin tavoitteisiin nähden, Yhdysvaltain laivaston kenraalin esikunta asettaa nyt selkeitä tai jopa liiallisia kompromisseja. Voisi luulla, että se herättää poliittisen tason tietoisuuden keinoista, joita todellisuudessa tarvitaan tuleviin haasteisiin vastaamiseksi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit