Saksa valitsee CH-47F Chinook raskaan helikopterin korvaamaan CH-53G:n

Yli vuoden epäröinnin jälkeen Berliini on vihdoin tehnyt päätöksensä CH-53G-raskaiden kuljetushelikopteriensa vaihtamisesta. Saksan lehdistön mukaanSaksan puolustusministeri Christine Lambrecht olisi todellakin valinnut Boeingin ehdottaman mallin, CH-47F Chinookin. CH-53K, Bundeswehrin varustamiseen.

Pääargumentti Boeing-koneen puolesta on ilmeisesti sen ostohinta, mutta myös huoltohinta, kun Berliini aikoo hankkia 60 konetta 5 miljardilla eurolla, kun taas samalla hinnalla ei olisi ollut mahdollista hankkia kuin 40 CH-53K:ta. määrä. Lisäksi, Chinook on jo useiden eurooppalaisten ilmavoimien käytössä, joka tarjoaa mahdollisia synergiaetuja Saksan armeijoiden kunnossapidossa ja koulutuksessa.

Lopuksi, vaikka sitä ei mainita, voimme myös ajatella, että Boeingin rakentaman 60 CH-47K:n hankinta mahdollistaa suhteiden tasoittamisen amerikkalaisen lentokonevalmistajan kanssa sen jälkeen, kun halu tilata 45 taistelulentokonetta Super Hornet ja Growler, kääntyäksesi F-35A:n ja Typhoon. Kuten Lightning II:n hankinta ja Typhoon elektronista sodankäyntiä, uudet Bundeswehrin helikopterit rahoitetaan 100 miljardin euron varusterahastosta, jonka liittokansleri Olaf Scholz esitti Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen Ukrainassa.

Saksalaiset CH-47F Chinookit korvaavat Bundeswehrin CH-53G:t
Ensimmäiset saksalaiset Ch-53G-koneet otettiin käyttöön 70-luvun alussa, ja laivasto kamppailee nyt tyydyttävän saatavuuden ylläpitämiseksi, kun taas ylläpitokustannukset ovat nousseet pilviin viime vuosina.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 taisteluhelikopteria | Puolustusuutiset | Saksa

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit