Naval Group vetäytyy Intian P75i AIP -sukellusvenekilpailusta

Viime aikoihin asti, Naval Groupia pidettiin yhtenä suosikeista New Delhin vuonna 75 käynnistämässä P2017i-kilpailussa. suunnitella ja rakentaa paikallisesti kuusi uutta hyökkäyssukellusvenettä, jotka on varustettu anaerobisella propulsiojärjestelmällä ja jotka on nimetty englanninkielisellä lyhenteellä AIP for Air Independent Propulsion. Ranskalainen sotilas- ja sukellusveneiden asiantuntija saattoi todellakin luottaa edelliseen, vuonna 6 laukaisuun P75-ohjelmaan, joka perustui Scorpene-sukellusveneeseen ja jonka kuudes ja viimeinen yksikkö laukaistiin tänä keskiviikkona 1999. huhtikuuta. Vaikean alun jälkeen, kuten Intiassa usein tapahtuu, ohjelma on onnistunut jatkamaan eteenpäin tehokas teollinen dynamiikka Mazagon Dock Limitedin telakoiden kanssa Bombayssa ja toimitukset seurasivat tasaista tahtiau viime vuosina tarjonnut Intian laivastolle uuden tehokkaan ja erityisen huomaamattoman sukellusveneen, joka on paljon parempi kuin edelleen käytössä olevat Kilo ja Type 209.

Tämä vaikea kilpailu sai ruotsalaisen Saabin ja sen laivanrakentajan Kockumsin heittämään pyyhkeen vuonna 2020, ja myös saksalainen asiantuntija TKMS oli ilmoittanut haluavansa vetäytyä lokakuussa 2020 jättäen vainVenäjän Rubin Amur-luokan kanssa, espanjalainen Navantia S-80:lla, Etelä-Korean Huyndai DSME-3000: lla Dosan Ahn Changho luokkaja Ranskan laivastoryhmä SMX 3.0:lla kilpailla. Sen jälkeen näyttää siltä, ​​​​että TKMS on perääntynyt ja pysynyt kilpailijana Tyypin 214 kanssa. Kaikki kuitenkin sai uskomaan, että New Delhi suhtautui Pariisin tarjoukseen erittäin hyväntahtoisesti, kunnes Intian viranomaiset muuttivat sopimuksen tekemisen ehtoja ja vaativat, että valmistajien ehdottama anaerobinen propulsiojärjestelmä on jo käytössä toimivissa aluksissa. Valitettavasti Naval Group seuraavan sukupolven AIP-järjestelmä ehdotettua laitetta ei ole koskaan asennettu laivaan, mikä sulkee ranskalaisen konsernin kilpailun ulkopuolelle.

Kalvari luokka Uutispuolustus | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Naval Groupin suunnittelema 6. ja viimeinen Kalvari-luokan sukellusvene Vagsheer laskettiin vesille 20 Bombayssa.

Tämä uusi vaatimus saattaa kuitenkin merkitä itse P75i-ohjelman loppua, koska kaikista käynnissä olevista sukellusveneistä vain eteläkorealainen malli on tosiasiassa käytössä, samoin kuin saksalainen Type 214, jos ollenkaan. TKMS on päättänyt palata kilpailuun. Todellisuudessa ohjelman alkuperäiset vaatimukset, ne, jotka saivat ruotsalaiset ja saksalaiset heittäytymään ja japanilaiset olemaan kilpailematta, näyttävät olevan ristiriidassa julkaistujen uusien vaatimusten kanssa, jotka itse asiassa sulkevat pois Naval Groupin, mutta myös tarjouksen Venäjän Rubin samassa tapauksessa kuin ranskalainen konserni ja espanjalainen S80, joka ei ole vielä toiminnassa. Äänet nousevat jo niemimaan mantereella tätä uutta vaatimusta vastaan, mikä johtaa kilpailuun yhden tarjoajan, eteläkorealaisen Hyundain kanssa, ja riskit, joita tämä asettaa ohjelman käytölle ja seesteisyydelle.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit