Yhdysvaltain kongressi voi sallia uusien F-16 Block 70 -vipereiden viennin Turkkiin

Lokakuussa 2021 Turkin viranomaiset olivat virallisesti esittäneet pyynnön Foreign Military Salesille eli FMS:lle, amerikkalaiselle järjestölle, joka vastaa asevientitiedostoista Yhdysvaltojen liittolaisille. ostaa 40 uutta F-16 Block 70 Viper ja 80 sarjaa Tämä mahdollistaa oman lentokoneensa tuomisen tähän paljon edistyneempään ja tehokkaampaan standardiin kuin Turkin ilmavoimien tällä hetkellä käytössä oleva F-16 C/D Block 52. Joo Presidentti Biden lupasi tehdä kaikkensa saadakseen tämän pyynnön läpi, The Yhdysvaltain kongressi, joka valvoo tiukasti Yhdysvaltain asevientiä, vastusti sitäAnkaran venäläisten S-400-järjestelmien hankintaan liittyvän kriisin ja Turkin laivaston provosoivien liikkeiden taustalla itäisellä Välimerellä ja Kyproksen ympäristössä.

Ukrainan sota ja Ankaran Kiovalle antama tuki erityisesti TB2 Bayraktar -lennokkien kautta, joista on tullut Ukrainan vastarinnan ikonisia, mutta myös Turkin viranomaisten pyrkimykset vaikuttaa Vladimir Putinin radikaaliin asenteeseen ja ohjata venäläisiä. -Ukrainan neuvottelut ovat selvästi pehmentäneet amerikkalaisten parlamentaarikkojen päättäväisyyttä, varsinkin kun maa on Montreux'n yleissopimuksen mukaisesti estänyt salmet, jotka antavat pääsyn Mustallemerelle, ja koska sillä oli keskeinen rooli entisen merijalkaväen Trevor Reedin vapauttamisessa. Moskova. Voimassa, amerikkalaisen Defensenews.com-sivuston mukaan, Yhdysvaltain kongressi voisi poistaa veto-oikeutensa tähän 6 miljardin dollarin kauppaan, jolloin Ankara voi modernisoida ilmavoimiaan. Huomaa, että sivuston mukaan tämä valtuutus ei kyseenalaistaisi Turkin poissulkemista F-35-ohjelmasta.

f 16v taiwan Defense News | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
F-16 Block 70 Viperissä (tässä taiwanilainen malli) on modernisoitu avioniikka ja uusi AESA AN/APG-83 -tutka

Tämä ilmoitus tulee muutama päivä sen jälkeen, kun Turkin sotatarvikehankinnoista vastaava ministeri Ismael Demir ilmoitti aikovansa hankkia toinen venäläinen S-400 akku, sovellettaessa alkuperäistä sopimusta, jossa määrättiin kahden pariston toimittamisesta, kun taas vain yksi niistä toimitettiin tosiasiassa vuonna 2. On mahdollista, että Yhdysvaltain parlamentaarikkojen aseman muutos tapahtui ennen tätä ilmoitusta, ja tämä voisi kääntää vaikutukset päinvastaiseksi . On kuitenkin myös mahdollista, että se oli päätös pitää Ankara paremmassa kunnossa suhteessa Atlantin liittoon ja Yhdysvaltoihin, kun taas jännitteet Venäjän kanssa asettivat Turkin takaisin liittoutuneiden puolustusjärjestelmän ytimeen. allianssin etelärintamalla ja Mustallamerellä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit