Kolumbiasta tulee Yhdysvaltojen "suuri liittolainen".

Ukrainan sota on synnyttänyt tiettyä radikalisoitumista kansainvälisten suhteiden tasolla, tietysti Euroopassa, mutta myös koko planeetalla. Tässä yhteydessä presidentti Maduron johtama Venezuela ei jättänyt pelaamatta tärkeää korttia osoittamalla tinkimätöntä tukea Moskovalle konfliktin alusta lähtien ja äänestämällä systemaattisesti Venäjän federaatiota koskevia tekstejä vastaan ​​Yhdistyneissä Kansakunnissa. Caracasille on kyse Kremlin armon turvaamisesta, sillä sen sotilaallinen tuki ja aseviennin kannalta ovat välttämättömiä hallinnon säilyttämiselle. Jos lähentyminen Moskovan ja Pekingin kanssa on peräisin Chavezin ajalta, se voimistui Maduron hallinnon aikana, Venezuela on saanut Venäjältä suotuisat edellytykset hankkia uutta kalustoa, erityisesti Su-30-hävittäjälentokoneita.

Tämä Caracasin uusi askel ei aiheuta syvää huolta ympäri maata, erityisesti Kolumbiassa, kun taas maiden väliset suhteet ovat olleet yli kireät vuodesta 2015 lähtien, varsinkin kun Venezuelan puolustusbudjetti on 12 kertaa pienempi kuin sen naapurivaltion. maalla on kuitenkin paljon paremmin varustetut asevoimat, jotka jakavat erityisesti T-72-raskaita panssarivaunuja, Mi-35-taisteluhelikoptereita ja 2S19 Msta-S itseliikkuvat tykit, joista puuttuu Kolumbian asevoimat, jotka on pitkään organisoitu pääasiassa terrorismin torjuntaan. taistelu FARCia vastaan ​​ja huumekauppiaita vastaan, jotka hallitsivat osittain maata. Näissä olosuhteissa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ilmoitti 10. toukokuuta, jonka mukaan Kolumbia on nyt liittynyt Natoon kuulumattomien suurten liittoutuneiden maiden luetteloon, viittaa kahden Etelä-Amerikan maan välisten suhteiden todennäköiseen kiristymiseen.

T72B1 Venezuelan puolustusuutiset | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
Toisin kuin Kolumbiassa, Venezuelassa on raskaita kalustoa, joka soveltuu korkean intensiteetin toimintaan, mukaan lukien 92 Venäjän toimittamaa raskasta T-72B1-tankkia.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit