Top Gun: Maverick, lännen ilmavoimien kauan odotettu elokuva

On harvinaista, että elokuvalla yksin on ollut näin merkittävä vaikutus kokonaiseen nuorten lentäjien sukupolveen. Elokuva julkaistiin vuonna 1986 ja vielä nykyäänkin suurin osa sotilaslentäjän ehdokkaista Yhdysvalloissa, Euroopassa ja yleisemmin kaikkialla länsimaissa on saanut enemmän kuin vaikutteita tästä elokuvasta. Vaikka länsimaisilla ilmavoimilla on suurimmaksi osaksi ja useiden vuosien ajan ollut merkittävä ehdokaspula, Top Gun:n välitön saapuminen: Maverick edustaa siksi tärkeää ja peittelemätöntä toivoa, vaikka jännitteet maailmassa kasvavat jatkuvasti, ja että ilmavoimien komponentti muuttuu yhä teknisemmäksi ja vaatii sen mukaisesti profiileja ja että rekrytointikampanjoilla on viime vuosina ollut vaikeuksia vastata tähän.

Vuonna 1991, kun osallistuin Ranskan laivaston ilmailun lentäjäkurssin valintoihin, ei ollut ehdokasta, joka ei olisi tuntenut elokuvaa ulkoa ja joka ei haaveillut pääsevänsä johonkin näistä lentokoneista. Myöhemmin, läpäistyään valinnat lennon aikana ja liittyessään yhteiseen ytimeen ilmavoimien kanssa Cognacissa, kaikki lentäjä-opiskelijat käyttivät paikoilla päällystettyjä takkeja ja aurinkolaseja, ja he tuskin nostivat jalkaansa ilmasta. Muutamaa vuotta myöhemmin, kun olin operatiivisessa yksikössä, huomasin, että elokuvan vaikutus ulottui paljon pieneen lentäjien piiriin ja oli vaikuttanut kaikkiin uusiin tulokkaisiin, lentävät tai eivät, merivoimien ilmailussa. , kuten ilmavoimissa. Ilmiö oli sama kaikkialla Euroopassa ja Yhdysvalloissa, ja kaikille ilmailun erikoisaloille tuli valtava ja jatkuva ehdokasvirta useiden vuosien ajan.

skyfighter 2011 Uutiset Puolustus | Hävittäjäkoneet | Puolustuslaitoksen viestintä
Vuoden 2011 kiinalainen elokuva Sky Fighter käyttää monia Top Gunin (1986) koodeja, myös käsikirjoituksessa.

Ranskan laivastolle sekä ilmavoimille, Yhdysvaltain ilmavoimille ja Yhdysvaltain laivastolle tämä elokuva oli todellakin ollut paras koskaan järjestetty ylennys- ja rekrytointikampanja, ja tämä niin pitkälle kuin sen teho kesti yli vuosikymmenen, ja Kuten johdannossa sanottiin, tuntuu edelleen jopa yli 35 vuotta sen julkaisun jälkeen pimeissä huoneissa. Lisäksi monet armeijat ovat yrittäneet toistaa menetelmää muiden elokuvien kanssa, olivatpa ne sitten Venäjä äskettäisellä Nebolla (2021), Kiina Sky Fighterilla (2011), Etelä-Korea Windfighterilla (2013) tai Ranska Taivaan ritareilla (2005). Ainoan hävittäjälentokoneiden lisäksi armeijat ovat useaan otteeseen tukeneet elokuvaprojekteja nimenomaan kutsumusten herättämiseksi, kuten Yhdysvaltain laivaston tapauksessa vuoden 2018 sukellusveneelokuvassa Hunter-Killer, mutta myös televisiosarjoilla, kuten The Last Ship. (2014-2018) ja JAG (1995-2005) Yhdysvaltain laivastolle tai Australian kuninkaallisen laivaston erinomainen meripartio (2007-2011), unohtamatta kahta ranskalaista sarjaa Les Chevaliers du Ciel (1967-1970 ja 1988) .


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Puolustuslaitoksen viestintä

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit