Tšekki neuvottelee 50 raskaan panssarin hankinnasta Leopard 2A7+

Ukrainan konfliktin alkamisesta lähtien Tšekin tasavalta on ollut yksi maista, jotka ovat eniten mukana antamassa sotilaallista tukea ukrainalaisille taistelijoita. Vaikka alennettu aseellinen voima vain 25.000 sotilasta ja reserviläisten sekä puolustusbudjetin enimmillään € 4 miljardia euroa vuodessa, Praha ei epäröinyt siirtää osaa T-72M1-reservipanssarivaunuistaan ​​Kiovaan, mutta myös tykistöjärjestelmiä, ilmatorjuntajärjestelmää ja sotatarvikkeita, ja aikoo jatkaa tätä työtä konfliktin loppuun asti. Tätä silmällä pitäen maa sai Berliinin tuen, joka ilmoitti 15 raskaan panssarivaunun siirtämisestä Leopard 2A4 otettu Saksan reservivarastoista kompensoimaan Tšekin toimituksia Ukrainaan ja siten säilyttämään maan puolustusasennon Naton puitteissa.

Mutta Praha ei aio lopettaa tähän. Voimassa, puolustusministeri Jana Cernochovan äänellä, maa ilmoitti aloittaneensa neuvottelut Berliinin kanssa noin viidenkymmenen uuden raskaan tankin hankkimiseksi Leopard 2, tällä kertaa uusimpaan A7+-standardiin, jotta voidaan jatkaa useita vuosia sitten aloitettua modernisointityötä. Itse asiassa 65:llä Leopard 2 ja 30 T72-konetta, jotka on modernisoitu M4CZ:n vakiosuorituskykyyn, Tšekin armeijat kohdistavat raskaan murtojoukon, jota täydentävät täydellisesti 127 8 × 8 Pandur II -jalkaväen taisteluajoneuvoa, jotka on valmistettu yhteistyössä Itävallan ja Itävallan kanssa. uusi tarjouspyyntö sadasta uudesta nykyaikaisesta VCI:stä, 100 Dana itseliikkuvat tykit ja CAESAR 8×8ja noin 400 panssaroitua miehistönkuljetusalusta, mukaan lukien 62 Titus yhteistyössä ranskalaisen Nexter-yhtiön kanssa.

nexter caesar 8X8 Uutiset Puolustus | Saksa | MBT-panssarivaunut
Praha on vahvistanut aikovansa tilata 52 CAESAR-asetta 8×8-versiona tykistönsä modernisoimiseksi

Yli 20 vuoden hitaiden markkinoiden jälkeen nykyaikaisten raskaiden tankkien toimitusten kysyntä on kasvanut merkittävästi viime vuosina, myös Euroopassa. Nämä viimeiset kuukaudet, Unkari vahvisti tilauksen 44 tankista Leopard 2A7+, Puola: 250 amerikkalaista Abrams M1A2 SEPv3 -säiliötä, Norjan on puolestaan ​​ratkaistava tänä vuonna välimiesmenettely Leopard 2A7+ ja K2 Black Panther Etelä-Korean korvaamaan sen Leopard 2A4NO osti käytettynä Hollannista vuonna 2001. Useat muut Euroopan maat, mukaan lukien hiljattain Kreikka, mutta myös Iso-Britannia ja Ranska sitoutuivat modernisoimaan raskaiden tankkien puistonsa vastaamaan omien malliensa viimeistä standardia. Myös Euroopan rajojen ulkopuolella raskaat tankkimarkkinat ovat saaneet takaisin vetovoimansa, kun Egypti on tilannut 500 T-90MS:ää paikalliseen tuotantoon. yli 460 kopiota Bishmasta (johdettu T90:stä) Intiassa, ja 108 Abrams M1A2 Taiwanille, ja 75 Australialle ja a XNUMX-luvulla keskustelussa Bogotan kanssa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit