DARPA käynnistää Ekranoplan Liberty Lifter -ohjelman strategiseen nostoon

Toisen maailmansodan tärkeimmistä amerikkalaisista teollisista saavutuksista on yleistä viitata taistelulentokoneisiin, kuten P-51 Mustang tai F-6F Hellcat, Sherman-tankkiin tai Waspin lentotukialuksiin. luokkaa. Kuitenkin materiaali, jolla oli epäilemättä ratkaisevin rooli natsi-Saksan ja keisarillisen Japanin voittamisessa, oli Liberty Ship, 135 metriä pitkä ja 10.000 2,710 tonnia uppoumaltaan 3 XNUMX tonnin rahtialuksen malli, jota valmistettiin XNUMX XNUMX kappaletta ja joka kuljetti koko Amerikan ja liittoutuneiden sodan. Afrikkaan, Eurooppaan ja Aasiaan. Tämän saavuttamiseksi nerokas Henry J. Kaiser, joka oli jo eronnut rakentamalla kunnianhimoisen Hooverin padon Colorado-joelle, muutti amerikkalaisen laivanrakennusteollisuuden sisällyttämään modulaarisen suunnittelun periaatteet ja Fordin tehtailta lainatut tuotantolinjat. Tällä lähestymistavalla Liberty-laivan rakentaminen kesti vain XNUMX päivää kölin laskemisesta vesille laskemiseen.

Nykyään amerikkalainen strateginen kuljetus perustuu keinoihin, jotka ovat suhteellisen lähellä niitä, jotka olivat olemassa vuonna 1945, ja laivaston rahtilaivasto on varmasti suurempi kuin Liberty Ships ja joka on koottu Yhdysvaltain laivaston sotilaslentokoneen komentoon. Maineikkaiden esi-isiensä tavoin nykyaikaiset rahtilaivat, vaikka ne pystyvät kuljettamaan suuria määriä laitteita, kärsivät kahdesta suuresta heikkoudesta: merkittävä haavoittuvuus kauttakuljetuksen aikana, erityisesti kun otetaan huomioon korkean suorituskyvyn sukellusvene- ja ilmaresurssit, kuten Kiinan tai Venäjän käytettävissä olevat. , ja suhteellisen hidas nopeus, joka vaatii huomattavia siirtoaikoja. Lisäksi he vaativat raskaan infrastruktuurin lastin purkamiseen, mikä on luonnostaan ​​alttiina määrätietoiselle vastustajalle. Alan toisessa päässä Yhdysvaltain ilmavoimien sotilaslentokoneelle osoitetulla strategisella lentoliikenteellä, jos se on nopea, on vain rajallinen kuljetuskapasiteetti ja se vaatii myös vastaanottoinfrastruktuuria. , mukaan lukien pitkät ja hyvät kiitoradat, jotka ovat yhtä haavoittuvia kuin kauppasatamat.

DARPAn julkaisema video Liberty Lifterin esittelemiseksi

DARPAn käynnistämä Ekranoplan Liberty Lifter -ohjelma, pyrkii nimenomaan avaamaan kolmannen tien täydentääkseen amerikkalaisten asevoimien käytettävissä olevia keinoja, mutta ei myöskään enää ole riippuvaisia ​​näistä laivoille ja rahtilentokoneille välttämättömistä vastaanottoinfrastruktuureista. Muistakaamme seEkranoplan on hybridi lentokoneen ja laivan välillä, jossa käytetään maailmiötä, eli ylipainetta, joka ilmenee siipien ja maan välissä, kun se kehittyy siipien kärkiväliä alemmalla korkeudella ja jolla on nostovoimaa lisäävä vaikutus. Tämän tekniikan edustavin ohjelma oli Neuvostoliiton Lun, 74 metriä pitkä prototyyppi, joka käyttää 8 suihkuturbiinia ja joka pystyi saavuttamaan 500 km/h 400 tonnin painostaan ​​huolimatta. Kuitenkin teknologinen tietämys, joka synnytti Lunin vuonna 1987, salli lentokoneen käytön vain tyynellä merellä, myös kauttakulkulennoilla, mikä oli suuri rajoitus sen varhaisen kuolemantuomion allekirjoittamiselle, vaikka raportit näyttävät osoittavan, että Moskova kaivettiin kaivella. ohjelma vuonna 2017.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Liikenne Ilmailu | Sotilaallinen logistiikkaketju

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit