Yhdistyneet arabiemiirikunnat kääntyvät MICA VL NG -ohjuksen puoleen Gowind 2500 -korvetteihinsa

Marraskuussa 2017 Yhdistyneet arabiemiirikunnat vahvisti kahden Gowind 2500 -korvetin tilauksen ranskalaiselta sotilaslaivanrakentajalta Naval Group. Jos monet Abu Dhabin valitsemista laitteista olivat ranskalaista alkuperää, ilmatorjunta uskottiin sitten amerikkalaiselle parille, jonka muodostavat pystysuora laukaisujärjestelmä VLS Mk41 ja ilmatorjuntaohjus ESSM Block 2, perillisen uusi versio. Merivarpuselle. Mutta Naval News -sivuston mukaan, Emiraattien viranomaiset olisivat muuttaneet asentoaan ja kääntyneet MBDA-ohjusvalmistajan ranskalaisen MICA VL NG -ohjuksen puoleen, itse MICA VL -pinta-ilma-ohjuksen uusi versio, joka on johdettu erittäin tehokkaasta MICA-ilma-ilma-ohjuksesta. ohjus, joka varustaa Rafale ja Mirage 2000 Ranskassa ja vientiin.

Jos Egyptin tapaan ennen sitä Abu Dhabi kääntyisi ranskalaisen ohjuksen puoleen, se johtuisi ennen kaikkea siitä, että Yhdysvallat kieltäytyi viemästä ESSM:n Block 2 -versiota Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, mikä on hankkeeseen liittyvä vastatoimi, koska sen käyttöönotto epäonnistui. Kiinan laivastotukikohta maassa ja mikä oli muun muassa johtanut myös amerikkalaisten viranomaisten keskeyttämiseen 50 F-35:n hankinnasta. Washington ei olisi edes kiinalaisen hankkeen luopumisen jälkeen ratkaissut erityisesti lupaa viedä ESSM Block 2:ta Abu Dhabiin, vaan ehdotti sen sijaan ensimmäistä versiota ohjuksesta, joka on tällä hetkellä käytössä monissa laivastoissa. Jälkimmäinen käyttää kuitenkin puoliaktiivista ohjausjärjestelmää eikä aktiivista tutkahakijaa, kuten Block 2 tai MICA VL, joko standardi tai maakaasu, mikä rajoittaa aluksen kykyä ohjata samanaikaisesti useita ohjuksia kohteitaan vastaan.

ESSM Mk41 Defense News | CIWS ja SHORAD | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
ESSM-Mk41-pari on kiistatta menestys kansainvälisellä näyttämöllä, erityisesti koska se pystyy säilömään 4 ohjusta siiloa kohden

ESSM Block 1:llä tai 2:lla oli kuitenkin suuri etu ranskalaiseen ohjukseen verrattuna, sillä se kyettiin käärimään neljällä Mk4-siiloon. Puhumme sitten "quad packista", joka mahdollisesti mahdollistaa korvetti, kuten Gowind 41, joka on varustettu kahdella VLS Mk2500:llä eli 2 siilolla, 41 ilmatorjuntaohjusta, jossa MICA VL NG:n valinta rajoittaa ohjusten määrän 16:een. Toisaalta sen autonomisen toiminnan vuoksi Ammu ja unohda MICA VL:n laukaisukyky, korvetti pystyy laukaisemaan useita ohjuksia lähes samanaikaisesti suojellakseen itseään, varsinkin kun ranskalaisen ohjuksen sanotaan olevan tarkempi ja tehokkaampi kuin ESSM Block 64, jonka täytyy useimmiten olla. , käynnistetään pareittain yhden uhan hoitamiseksi, kun yksi MICA VL riittää. Juuri tässä uusi ESSM Block 16 -versio tuo merkittävää lisäarvoa, koska se on varustettu MICA VL:n tapaan infrapunakytketyllä tutka-kohdistuslaitteella, joka mahdollistaa "Shoot and unohtaa" -käytön ja vastaa siten kyllästymishyökkäyksiin.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | CIWS ja SHORAD | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit