Yhdysvaltain armeija hylkää strategisen pitkän kantaman tykkisuperaseohjelmansa

- Mainonta -

Kansainvälisten jännitteiden todennäköisen palautumisen ja voimakkaan konfliktin vaaran vuoksi Yhdysvaltain armeija sitoutui vuonna 2017 käynnistämään uuden superohjelma nimetty BIG 6:ksi, viitaten 5-luvun alun BIG 70 -superohjelmaan, josta syntyivät muun muassa Bradley, Patriot ja UH-60 Black Hawk -helikopteri. BIG 6:n kriittisten pilareiden joukossa on Futur Vertical Lift -ohjelman rinnalla taisteluhelikopterien korvaaminen ja Valinnaisesti miehitetty taisteluajoneuvo-ohjelma korvaamaan Bradleyt, tukipilari Pitkän kantaman tarkkuustuli, jonka tarkoituksena on tarjota Yhdysvaltain armeijalle uuden sukupolven tykistöä. Tämä pilari itsessään perustuu useisiin ohjelmiin, mukaan lukien Extended Range Cannon Artillery tai ERCA korvaamaan itseliikkuvat M109-aseet Long Range Hypersonic Weapon tai LRHW varustaa pitkän kantaman taktinen tykistö hypersonic-ohjuksilla, Mid Range Antiship Missile tai MRC palauttamaan laivojen rannikkoakkujen kapasiteetti, Precision Strike Missile tai PrSM korvaamaan Himars-tyyppiset ballistiset järjestelmät, ja lopuksi, kaikkein kunnianhimoisin, Strategic Long-Range Cannon, ohjelma, jolla suunnitellaan erittäin pitkän kantaman tykki, joka pystyy osumaan 1650 kilometrin päässä oleviin kohteisiin.

Juuri tämä viimeinen ohjelma Yhdysvaltain armeija on juuri ilmoittanut kuolemantuottamuksesta osana vuoden 2023 talousarviota koskevia keskusteluja Yhdysvaltain kongressin painostuksesta. Todellakin, amerikkalaisten parlamentaarikkojen mukaan Tämän ohjelman tekniset ja toiminnalliset tavoitteet ovat sellaisia että sen voittamiseksi olisi investoitava valtavia summia, muun muassa järjestämällä uudelleen Yhdysvaltain armeijan yksiköitä tällaisen kapasiteetin hyödyntämiseksi. Nykyisessä jännitteessä, kun investointien hätätilanteet moninkertaistuvat Atlantin toisella puolella ja Euroopassa, jotta voidaan käsitellä monia vanhentuneita asioita, joita ei ole ratkaistu kahden vuosikymmenen ajan riittämättömien puolustusinvestointien vuoksi, ja samalla kun jännitteet kasvavat edelleen, Euroopassa mutta myös Tyynenmeren alueella. . Toisin sanoen kongressille, jos SLRC-ohjelma oli todellakin mielenkiintoinen teknologinen voitto, sitä ei voida enää tukea, kun kiireellisempiin tarpeisiin on puututtava.

XM1299 ERCA US tykistö e1651593040770 Puolustusuutiset | Tykistö | Venäjän ja Ukrainan konflikti
ERCA-ohjelma on suunniteltu osumaan kohteisiin jopa 100 kilometrin päässä lisätyillä propulsiokuorilla

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Tykistö | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit