Miksi 2 prosentin puolustusponnistelut BKT:sta eivät riitä Ranskalle?

Saavuttuaan Elyséen palatsiin vuonna 2017 uusi presidentti Emmanuel Macron teki suuria ponnisteluja saadakseen Ranskan puolustusponnistelut 2 prosenttiin sen bruttokansantuotteesta, kuten Ranska oli sitoutunut vuonna 2014 Naton huippukokouksessa Cardiffissa. Tämän saavuttamiseksi uusi toimeenpaneva viranomainen pani täytäntöön uuden sotilaallisen ohjelmointilain vuosina 2019–2025, jonka tarkoituksena oli saavuttaa tämä tavoite sekä korjata lukuisat ja joskus dramaattiset puutteet, joista Ranskan armeijat kärsivät 20 vuoden aliinvestointien jälkeen. erityisen raskasta operatiivista toimintaa. Tämä oli paradoksi tälle niin kutsutulle kylmän sodan jälkeiselle ajalle, joka synnytti erittäin kiistanalaisen opin "rauhan eduista", joka sai Ranskan ja Euroopan johtajat vähentämään jyrkästi puolustusponnistelujaan.

Aiheen asiantuntijoiden suurelle enemmistölle yllätykseksi johto piti sanansa ja toteutti uuden LPM:n tarkasti, tarjoten armeijoille uusia budjettivalmiuksia, jotka ovat välttämättömiä niiden kärsimien lukemattomien vanhenemisen käsittelemiseksi. Ja itse asiassa vuonna 2022, osittain Covid-kriisin kansantaloudelle aiheuttamien seurausten auttamiseksi, Ranskan puolustusponnistelut saavuttavat 2 % BKT:sta, mikä nostaa Ranskan Naton hyvien opiskelijoiden joukkoon tällä alalla. , vaikka monet maat ovat edelleen paljon alhaisemmat tasot. Menetelmällinen tutkimus Ranskan armeijoiden tarpeista, varsinkin kun Euroopassa on jälleen erittäin intensiivisen sodan vaara, osoittaa, että tämä tavoite on erittäin riittämätön Ranskalle, sen armeijoille ja sen kunnianhimoille. Tässä artikkelissa tutkimme kolmea kumulatiivista syytä, miksi tämä tavoite on alimitoitettu, mutta myös syitä, miksi Ranska voi tukea tämän rajan ylittävää työtä, toisin kuin sen eurooppalaiset naapurit ja liittolaiset.

Miksi tämä tavoite on 2 prosenttia BKT:sta?

Puolustusponnistuksen tavoite 2 % BKT:sta näyttää edustavan monille toimittajille, mutta erityisesti poliittisille johtajille, tarpeellisen ja riittävän puolustusponnistelun alfa ja omega. Sen kehittäminen oli kuitenkin työlästä, eikä se perustunut millään tavalla monimutkaiseen analyysiin maiden puolustamiseen tarvittavista keinoista. Vuoden 2014 Naton huippukokousta valmisteltaessa liittoutuman johtajien tehtävänä oli määritellä kynnys, jonka kaikki sen jäsenet todennäköisesti hyväksyvät lisätäkseen puolustusponnistelujaan vuoteen 2025 mennessä. Näin ollen kaikki valtuuskunnat sopivat tästä 2 prosentin kynnysarvosta, mikä edustaa tavallaan Euroopan pääkaupungeille pienin yhteinen nimittäjä, jotta amerikkalaiset odotukset voisivat osallistua aktiivisesti Euroopan yhteiseen puolustukseen Naton puitteissa.

Leclerc11 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi

Toisin sanoen tällä tavoitteella pyrittiin antamaan jäsenille mahdollisuus varustaa itseään asevoimilla, jotka pystyvät yhteistyöhön läntisten armeijoiden ja erityisesti Yhdysvaltain sotilasvoimien kanssa, samalla kun ne turvautuivat tiettyihin avainkapasiteettiin, jotka juuri amerikkalaiset joukot tarjoavat. strategiset alueet, kuten logistiikka, tiedustelu tai avaruus. Missään vaiheessa ei ollut kysymys siitä, että eurooppalaisten annettaisiin hankkia itsenäinen ja riippumaton sotilaallinen voima, varsinkin kun heillä ei ollut siihen aikaan kunnianhimoa. Kukaan ei tietenkään kiellä eurooppalaisia ​​kuluttamasta enemmän, ja jotkut, kuten Baltian maat, Kreikka ja Puola, ovat ylittäneet tämän tavoitteen useiden vuosien ajan kunnianhimosta ja joskus myös pakosta, kuten Ateenan tapauksessa. Toisaalta Ranskalle tämä tavoite ei ole läheskään riittävä, ja tämä johtuu kolmesta Ranskan puolustukselle ominaisesta ominaisuudesta: sen pelote, sen merentakaiset alueet ja sen kunnianhimoinen armeija, joka pystyy toimimaan itsenäisesti.

Ranskan pelotteen lisäkustannukset


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit