Terminator, TOS-2 ja Su-57, Venäjä ottaa käyttöön uusia asejärjestelmiään Ukrainassa

Aikana Ukrainan vastaisen hyökkäyksen kaksi ensimmäistä vaihettaVenäjän asevoimat luottivat pääasiassa kokeneimpiin ja parhaiten varusteltuihin yksiköihinsä lukuun ottamatta muutamia reservissä pidettyjä eliittiyksiköitä. Tästä syystä selkkauksen ensimmäisten viikkojen aikana dokumentoidut Venäjän aineelliset tappiot koostuivat pääasiassa modernisoiduista panssaroiduista ajoneuvoista, kuten raskaista panssarivaunuista T-72B3 ja B3M, T-80U ja BVM sekä joistakin T-90A:sta. sekä monet BMP-2:t, BMP-4:t ja muut BMD:t. Venäjän armeijoiden lukuisat tappiot näiden kahden epäonnistuneen vaiheen aikana saivat kenraaliesikunnan muuttamaan strategiaansa ja tarkistamaan tavoitteitaan, mutta myös käyttämään paljon vanhempia laitteita, kuten T-72B-tankkeja ja VCI:itä. Viime viikkoina Moskova näyttää kuitenkin päättäneen toimittaa Ukrainalle tiettyjä uusimman sukupolven laitteita T-1M-tankkien saapuessa. panssaroidut saattajaajoneuvot BMPT Terminatorja vielä äskettäin TOS-2 tykistöjärjestelmistä ja Uran-robotit, kun taas on raportoitu uuden viidennen sukupolven Su-5-hävittäjän käytöstä tässä konfliktissa.

Prototyyppien ja esituotantokaluston sijoittaminen konfliktialueille ei sinänsä ole uutuus Venäjän armeijalle. Siten Venäjän joukot ovat vuodesta 2015 lähtien sijoittaneet Syyriaan lukuisia uusia sotilasvarusteita, ei niin, että ne tuottaisivat ratkaisevaa operatiivista lisäarvoa, vaan arvioidakseen operatiivista käyttäytymistään sekä taistelun että logistisen paineen näkökulmasta. Tätä silmällä pitäen useat Su-57-prototyypit ovat viettäneet aikaa Khmeimimin lentotukikohdassa, ja ne olisivat suorittaneet taistelutehtäviä arvioidakseen vahvuuksiaan ja rajoitteitaan. Samoin Uran 6 ja 9 maataistelurobotteja, uusia panssaroituja ajoneuvoja, kuten T-90M, tykistöjärjestelmiä, kuten TOS-1A termobaarinen järjestelmä, ja seuraavan sukupolven ilmatorjuntajärjestelmiä, kuten Pantsir S2 ja Tor -M2, testattiin tämän pitkän ajan. - käynnissä oleva sota. Sellaisenaan Venäjän armeijat olivat ottaneet käyttöön palaute- ja modernisointiprotokollan, joka ulkopuolelta katsottuna vaikutti erityisen tehokkaalta näiden koetoimien ottamisessa.

Valokuva 4 Pantsir SM analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | MBT-panssarivaunut
Uusi Pantsir-SM on suunniteltu Pantsir S1:n ja S2:n käytöstä Syyriassa ja Libyassa saatujen kokemusten ja palautteen perusteella.

Itse asiassa ei pitäisi tulla yllätyksenä, kun virallinen TASS-uutistoimisto ilmoittaa, että laitteet, kuten T-90M raskas panssarivaunu, TOS-2 termobaarinen järjestelmä ja BMPT Terminator, on sitoutunut Ukrainaan. Nämä ilmoitukset tapahtuvat kuitenkin hyvin erityisessä kontekstissa, mikä tekee niiden lukemisesta monimutkaisempaa. Itse asiassa samaan aikaan toistuvat havainnot Ukrainan raja-alueilla kertovat paljon vanhempien laitteiden, kuten 72-luvulta ja 70-luvun alusta peräisin olevien T-80A- ja B-tankkien saapumisesta. , ja jopa T-62M, panssarivaunu, joka suunniteltiin nimensä mukaisesti vuonna 1962 ja jonka modernisointi on peräisin vuodelta 1983. Samoin liikenteestä poistetut tykistöjärjestelmät, kuten 2 mm 7S203M Malka tai 2 mm 5S152 Giansint, olisivat myös liittyneet taistelulinjaan. Ennen kaikkea ukrainalaiset joukot ovat alkaneet vastaanottaa ja käyttää paljon tehokkaampia länsimaisia ​​varusteita, kuten ranskalaisen CAESAR-itseliikkuvan tykin ja amerikkalaisen M-777 hinattavan haupitsin, tämän vanhan sukupolven varusteiden kanssa selviytymiseen, kun taas monet muut järjestelmät, kuten koska puolalainen Krab ja brittiläinen AS90 ovat pian liittymässä Ukrainan linjoihin ja että Washingtonista tulevat sitkeät kaiut viittaavat useiden HIMARS-raketinheittimien mahdolliseen toimittamiseen Kiovaan, jotka kaikki ovat paljon parempia kuin tällä hetkellä käytössä olevat järjestelmät venäläisten kanssa. voimat.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit