Irak ilmoitti tilanneensa lentokoneita Rafale ja tykistöjärjestelmät Ranskaan

Samalla kun maassa on edelleen edessään Islamilaisen valtion voimakas kapina, Iranin hallinnassa olevat shiiajoukot kasvavat edelleen sen alueella ja Turkin pyrkimykset maan pohjoisosassa uhkaavat kurdialueita, Irak yrittää modernisoida asevoimiaan neuvottelee puolustusohjelmista historiallisten kumppaneidensa Yhdysvaltojen, Venäjän ja Ranskan kanssa. Kuitenkin, kuten usein Bagdadin kohdalla, sitä on hyvin vaikea nähdä selvästi Irakin viranomaisten ilmoituksissa, joista ei puutu ristiriitoja tai jopa erittäin epätodennäköisiä tietoja, kuten tämän artikkelin alussa mainittu. 14:n myynti Rafale Ranskan 240 miljoonan dollarin summalla, joka ei liity Dassault Aviationin ja Pariisin kansainvälisellä näyttämöllä veloittamiin hintoihin, mukaan lukien käytetyt lentokoneet.

Kuitenkin toukokuun 8. Irakin puolustusministeriö ilmoitti erittäin virallisesti allekirjoittaneensa useita puolustussopimuksia Ranskan ja Yhdysvaltojen kanssa. Washington olisi näin ollen suostunut toimittamaan Bagdadiin uusia tykistöjärjestelmiä sekä ilmatorjuntajärjestelmiä, jotka on tarkoitettu suojaamaan uhkia vastaan, kuten risteilyohjuksia, raketteja ja tykistö- ja kranaatinheittimen ammuksia tai C-RAM-muistia, IS-taistelijoiden useaan otteeseen käyttämää ammusta. mutta myös tietyt shiiajoukot hyökkäämään Irakin siviili- ja sotilasinfrastruktuuriin, erityisesti niihin, joissa asuu amerikkalaista henkilöstöä. Tarkkoja malleja, jotka olisi hankittu, ei ole paljastettu, mutta C-RAM-kentässä Yhdysvaltain joukot käyttävät vain NASAMS:n lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmää ja kuuluisan CIWS Phalanxin maaversiota, joka viimeistä suojaa erityisesti Yhdysvaltain Bagdadin suurlähetystö. Epämääräisyys on asianmukaista myös hankittavien amerikkalaisten tykistöjärjestelmien osalta, joita ovat 155 mm M109 itseliikkuvat tykit, 155 mm M777 kevyet haupitsit tai paljon julkisuutta saanut HIMARS-raketinheitin.

Centurion C RAM e1654091553760 Puolustusuutiset | Tykistö | Hävittäjäkoneet
Centurion C-RAM -järjestelmää käytetään suojelemaan Yhdysvaltain Bagdadin suurlähetystöä sellaisilta uhilta kuin raketteja sekä tykistö ja kranaatinheittimen ammukset.

Asiat eivät ole paljon selvempiä Pariisin kanssa, varsinkin kun Ranskan viranomaiset ovat myös erittäin huomaamattomia tässä asiassa. Siten näyttää siltä, ​​​​että Bagdad aikoo tilata laivueen taistelulentokoneita Rafale modernisoimaan ilmavoimiaan, kuten tästä on keskusteltu useiden kuukausien ajan erikoislehdistössä. Kreikassa ja Egyptissä jo käytössä ollut ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tilaama ranskalainen kone on todellakin tärkeä voimavara, joka estää Teherania tai Ankaraa liian rohkeista liikkeistä Irakin ilmatilassa, ja se on samalla erittäin tehokas tukijoukkojen tukena kentällä vastatoimissa. kapinallistaistelu Daeshia vastaan. Laitetta ei kuitenkaan ole lainkaan annettu, edes toisen käden hypoteesissa, Esimerkiksi Kroatia on ostanut 12 käytettyä lentokonetta miljardilla eurolla, hyvin kaukana 240 miljoonasta dollarista 14:lle Rafale mainitsi Bagdad. Lisäksi nykyinen toiminnallinen ja teollinen paine tekee erittäin epätodennäköiseksi, että Ranska pystyisi luopumaan 14 käytetystä lentokoneesta tulevina vuosina, ellei se vaaranna omaa puolustus- ja toimintakykyään yli kohtuullisen.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Tykistö | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit