Vähentämällä MMRCA 57 -ohjelman 2 lentokoneeseen Intia lisää mahdollisuuksia Rafale pakottaa itsensä

Vuonna 2001 New Delhi käynnisti erittäin tärkeän kilpailun, jonka tavoitteena oli hankkia 114 keskikokoista taistelulentokonetta korvaamaan Mig-27 ja Jaguar, joiden oli määrä saavuttaa ikäraja 2010-luvun loppuun mennessä. Vuonna 2012 Intian viranomaiset ilmoittivat voiton Dassault Rafaleja neuvottelujen aloittaminen näiden Intian ilmavoimille tarkoitettujen laitteiden paikallisesta teollisesta tuotannosta.

Lukuisat vaikeudet vaikeuttivat kuitenkin keskusteluja, erityisesti Intian viranomaisten määräämän valtion teollisuusyrityksen HAL:n osallistumista, minkä vuoksi Pariisi ja New Delhi ilmoittivat vuonna 2015 tämän operaation peruuttamisesta, joka korvattiin määräyksellä 36. Rafale valmistettu Ranskassa.

Kuitenkin, ja jos uusi Rafale Sittemmin laivueiksi saapuneet intiaanit ovat mahdollistaneet New Delhin osan kompensoimaan operatiivisten taistelulaivueidensa jatkuvaa vähenemistä, ja nopeasti tuli tarpeelliseksi käynnistää uusi kilpailu, erityisesti kompensoimaan yhä enemmän Mig-lentueen ilmoitettua vetäytymistä. 21 Bison. Uusien kiinalaisten ja pakistanilaisten lentokoneiden vanhentuneita ja useiden onnettomuuksien alaisia.

MMRCA 2 -kilpailu käynnistettiin vuonna 2018, ja sen tarkoituksena oli aluksi hankkia 110 hävittäjää. légers » Bisonin korvaamiseksi. Mutta IAF:n intensiivisen lobbauksen jälkeen, sillä sen toimintakykyä heikennettiin merkittävästi, Intian viranomaiset ilmoittivat vuotta myöhemmin, että myös keskikokoisilla lentokoneilla oli lupa kilpailla.

Shri Rajnath Singh Intian puolustusministeri Rafale Hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju
Ensimmäisen saapuminen Rafale Intiassa vuonna 2020 perustettiin poliittinen ja mediatapahtuma maassa

Itse asiassa se, mitä alun perin piti olla kilpailu ruotsalaisen JAS-39 Gripen E/F:n ja Lockheed-Martin F-21:n välillä, todellisuudessa F-16 Block 70, joka nimettiin uudelleen mahdollistamaan paikallisen valmistuksen, muuttui toistoksi ensimmäinen kilpailu, jossa näiden kahden lentokoneen lisäksi saapuivat Boeingin F-15EX ja F/A 18 E/F Super Hornet Eurofighter Typhoon, venäläinen Su-35 ja Rafale français.

Lukuisista huhuista huolimatta tilanne oli hädin tuskin muuttunut useisiin vuosiin, ja samaan aikaan Intian viranomaiset toteuttivat yhä kunnianhimoisempaa ja rajoittavampaa paikallista tuotantopolitiikkaa, mikä vaikeutti neuvotteluja lentokonevalmistajien kanssa.

Selon Intian yrityssivusto businesswolrd.in, elpyminen olisi tapahtunut toukokuussa 2022, koska New Delhi olisi päättänyt vähentää MMRCA 2 -ohjelman tavoitteita 114:stä 57 lentokoneeseen säilyttäen samalla teknologian siirron ja paikallisen valmistuksen vaatimukset Make-strategian edistämiseksi Intia ja valmistaudu uusien intialaisten lentokoneiden saapumiseen LCA Mk2-, AMCA- ja TEDBF-ohjelmista.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Hävittäjälentokone | Puolustusanalyysi | Puolustusteollisuuden alihankintaketju

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit