100 päivää kestäneen Ukrainan sodan jälkeen Ranska ei ole vieläkään mukauttanut puolustusponnistelujaan ja tavoitteitaan

Tärkeää tietoa : Tekninen ongelma esti tilaajia uusimasta tilaustaan ​​samalla sähköpostiosoitteella. Ongelma on nyt korjattu.

Kuten natsi-Saksan hyökkäys Puolaan vuonna 1939 ja Japanin keisarillisen laivaston hyökkäys Pearl Harboriin vuonna 1941, Venäjän "erityissotilaallisen operaation" käynnistäminen Ukrainassa 24. helmikuuta 2022 vei lännen johtajia, mukaan lukien Yhdysvaltoja. yllättäen erityisesti strategisella tasolla. Tämä ei ainoastaan ​​merkinnyt korkean intensiteetin sodankäynnin paluuta, vaan siihen osallistui yksi planeetan kahdesta tärkeimmistä ydinvoimasta. Mikä vielä pahempaa, se ei tapahtunut Lähi-idässä tai jossakin hämärässä Kaukasuksen maassa, vaan Euroopassa, mantereella, joka on suurelta osin säilynyt viime vuosikymmeninä, ainakin Jugoslavian sotien jälkeen. Ja vähin, mitä voidaan sanoa, on se, että länsimaiden johtajat eivät olleet odottaneet tätä uutta geopoliittista todellisuutta, sillä heidän armeijansa eivät suurimmaksi osaksi olleet sen kokoisia, organisoituneita ja varustettuja vastaamaan tämäntyyppiseen toimintaan, olipa kyseessä sitten tulivoima. , joustavuus tai reagointikyky.

Sinä päivänä, jona hyökkäys alkoi, Bundeswehrin esikuntapäällikkö, kenraaliluutnantti. Alfons But, kirjoitti LinkedIn-sivullaan, että Saksan asevoimat 30 vuoden aliinvestoinnin jälkeen eivät olleet valmiita vastaamaan tämäntyyppisiin uhkiin, minkä vuoksi uusi liittokansleri Olaf Scholz esitteli tuskin kolme päivää myöhemmin ennen liittopäiviä. erittäin kunnianhimoinen investointisuunnitelma Saksan armeijoiden tarvittavien kykyjen palauttamiseksi nopeastis kohdata uusi todellisuus. Tämä perustuu 100 miljardin euron hätämäärärahaan, jolla rahoitetaan tärkeimmät hankinnat lyhyellä aikavälillä, mukaan lukien F-35A-taistelukoneet Naton ydinjakotehtävään ja hävittäjät Typhoon ECR tehtäviin vastustavan ilmapuolustuksen tukahduttamiseksi, CH-47F Chinook raskaat kuljetushelikopterit korvaamaan 53-luvulta peräisin oleva CH-70-superasema, ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmät, panssaroidut jalkaväen taisteluajoneuvot ja yli 20 miljardia euroa viime vuosikymmeninä suurelta osin kuluneiden ammusten ja varaosien varastojen täydentämiseksi, samalla kun rahoitusta lisätään. kriittisille eurooppalaisille ohjelmille FCAS, MGCS ja Eurodrone.

F35 Ground Military Alliances | Puolustusanalyysi | Armeijan budjetit ja puolustusponnistelut
Berliini ilmoitti kahden F-2A-lentueen määräyksestä varmistaakseen Naton yhteisen pelotustehtävän. Tämä tilaus rahoitetaan liittokansleri Scholzin ilmoittamalla poikkeuksellisella 35 miljardin euron investointikehyksellä Saksan armeijalle.

Tämä suunnitelma, joka ei ole vielä saanut liittopäivien hyväksyntää, mutta jolla on jo hallituskoalition, mutta myös CDU:n Saksan oikeiston tuki, aikoo säilyttää Saksan puolustusinvestointien tason neljän vuoden ajan. 4 tasolle (2022 miljardia euroa), johon lisätään keskimäärin 48 miljardia euroa poikkeuksellisia investointeja vuodessa vuoteen 25 asti, ennen kuin La Défenselle osoitettu budjetti nostetaan 2025 prosenttiin Saksan BKT:sta tämän määräajan jälkeen. Berliini ei kuitenkaan ole ainoa Euroopan pääkaupunki, joka on ilmoittanut merkittävästä muutoksesta politiikassaan ja puolustustavoitteissaan helmikuun 2. päivän jälkeen. Itse asiassa lähes kaikki Euroopan maat ovat tehneet samoin, Italia on luvannut nostaa menonsa 2 prosenttiin bruttokansantuotteestaan ​​vuoteen 2028 mennessä, Alankomaissa tehnyt saman, kuten Ruotsi, Espanja et useimmat Itä-Euroopan maat. Puola, sillä välin tavoite on nyt 3 prosentin puolustusponnistelu BKT:staan, aivan kuten Kreikka. Jopa Belgia, vaikka Naton huono opiskelija tällä alalla, on ilmoittanut nostavansa puolustusbudjettiaan 1,5 prosenttiin bruttokansantuotteestaan, mikä on lähes 50 prosentin lisäys nykyiseen tasoonsa verrattuna. Mutta yksi maa, eikä vähäisimpänä Euroopassa, on tällä alalla poikkeus, sillä Ranska ei ole toistaiseksi ilmoittanut puolustusponnisteluissaan tai tavoitteistaan ​​kehittyneensä tällä alalla.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. […] Ranskan viranomaiset olivat olleet erityisen varovaisia ​​tällä alalla. On totta, että maa oli jo vuonna 2017 ryhtynyt ponnisteluihin kääntääkseen puolustusinvestointien käyrän strategisella katsauksella ja sotilaallisen ohjelmointilain (LPM) avulla, joilla pantiin täytäntöön lineaarinen lisäys 1,7:n armeijan budjettiin, 2022 miljardia euroa vuodessa vuoteen 3 asti, sitten 2023 miljardia euroa vuodessa vuosina 2024 ja 2022. Puolustuskysymykset eivät myöskään kuuluneet presidentinvaalien tai sitä seuranneiden parlamenttivaalien tärkeimpiin kampanjateemoihin eivätkä myöskään puolueen puolelta. eroava presidentti eikä oppositio, joka muodosti läpinäkymättömän tasoituksen aiheen ympärille koko tämän ajanjakson ajan. Viime kesäkuussa järjestetyn Eurosatory 3 -näyttelyn yhteydessä uusi presidentti Macron ilmoitti kuitenkin, että LPM:n päivitys olisi tarpeen uusiin puolustushaasteisiin vastaamiseksi, mikä vahvisti, että maan tulee lisätä puolustusponnistelujaan tulevina vuosina. tule. Puolustusvoimien ministeri Sebastien Lecornu vahvisti viikko sitten, että asevoimien budjetti todellakin kasvaa 2023 miljardilla eurolla vuonna XNUMX, mikä vastasi tilintarkastustuomioistuimen äskettäin julkaistuun raporttiin, jossa varoitettiin tällaisten toimien talousarvion kestävyyttä. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit