Vastatakseen Kiinan haasteeseen Yhdysvaltain ilmavoimat haluavat panostaa massiivisesti taisteludrooneihin

- Mainonta -

Kylmän sodan aikana Naton armeijat, erityisesti amerikkalaiset armeijat, sitoutuivat hillitsemään neuvostojoukkojen ja Varsovan liiton maamääräistä ylivoimaa varustamalla itseään vertaansa vailla olevalla ilmavoimalla, joka kykeni kaappaamaan ilmavallan taistelukentällä. kompensoidakseen läntisten maajoukkojen puutteita. Näin F-4 Phantom II, F-15 Eagle, F-16 Fighting Falcon ja muut A-10 Warthog kehittyivät yhdessä Euroopan Tornadon, Jaguarin, Harrierin ja Miragen kanssa saadakseen yliotteen Mig-21:stä, Mig- 23, Mig-25 ja Neuvostoliiton Su-22, teknologiansa, mutta myös lukumääränsä ansiosta, ja tämä neuvostoblokin romahtamiseen ja Varsovan liiton hajoamiseen asti. Koko kylmän sodan jälkeisen ajan tämä sama amerikkalainen ja länsimainen ilmavoima oli lännen ylivallan keihäänkärki planeetalla, siihen pisteeseen asti, että kaikkien läntisten asevoimien riippuvuus ilmavoimista kasvoi entisestään. Samalla kuitenkin voimakkaiden konfliktien riskin merkittävä väheneminen ja taistelulentokoneiden hankinta- ja käyttökustannusten jatkuva nousu johtivat ilmavoimien muotojen merkittävään vähenemiseen Euroopassa ja Atlantin yli.

Itse asiassa nykyään Yhdysvaltain ilmavoimien hävittäjälaivasto, jossa on hieman yli 2000 15 F16-, F22-, F10- ja A80-hävittäjää, edustaa volyymiltaan vain puolta siitä, mitä se oli 600-luvun puolivälissä. 1985. Samoin Euroopassa ranskalainen hävittäjä Laivasto on noussut yli 250 taistelukoneesta vuonna 800 220 koneeseen nykyään ja yli 2000 koneesta alle 16:een Saksan hävittäjälaivastossa, kun samaan aikaan Mirage 15:n tai F35:n yksikköhinta oli noussut. 2022 miljoonasta dollarista (60 miljoonaa dollaria vuonna 35) yli 15 miljoonaan dollariin, ja lentokoneet, kuten F-XNUMXA, F-XNUMXEX, THE Rafale tai Typhoon, yli 80 miljoonaa dollaria ostohetkellä. Siinä määrin, että näiden uusien lentokoneiden kapasiteetti, skaalautuvuus ja monipuolisuus ovat lisääntyneet huomattavasti vuosien varrella ja venäläisten hävittäjälaivasto on puolestaan ​​vähentynyt 6000 1200 taistelukoneesta XNUMX XNUMX taistelukoneeseen, vaikka sen maajoukot ovat myös kokeneet erittäin voimakasta vähennystä. -muodossa (Ukrainan sodasta puhumattakaan), tasapaino on säilynyt tällä alueella eurooppalaisessa teatterissa. Toisaalta Kiinan kanssa tilanne on aivan toinen.

F35A USAF Defense News | Sotilasliitot | Hävittäjäkoneet
Yli 80 miljoonan dollarin yksikköhinnalla F-35A maksaa 2,5 kertaa enemmän kuin vuoden 16 F-1980, kun inflaatio on kompensoitu, mikä on täydellinen esimerkki Augustinuksen laista

Toisin kuin Moskova, Peking voi todellakin luottaa erittäin dynaamiseen talouteen ja ennen kaikkea teknologiseen kapasiteettiin, jota länsimaalaisilla, amerikkalaiset mukaan lukien, ei ole nyt syytä kadehtia. Lisäksi Kansan vapautusarmeija on kyennyt integroimaan länsimaisia ​​doktriineja ilmavoiman suhteen, toisin kuin Venäjän armeijat, jotka ovat edelleen suurelta osin juurtuneet Neuvostoliiton perintöön, minkä vuoksi ne ovat hankkineet uusia tehokkaita lentokoneita, kuten yksimoottorisen hävittäjä J. -10C, J-11B ilmaylivoimahävittäjä ja J-16 yleishävittäjä sekä 5. sukupolven lentokoneet, kuten J-20 ja J-35, ja samalla kehittää tukivalmiuksia KJ- 500 ja KJ-600 ilmavalvontalentokoneita, ilmatankkauslentokoneita Y-20U ja tiedustelulentokoneita Y-8 ja että maassa on meneillään monia muita edistyksellisiä ohjelmia, mukaan lukien kenttätaisteludrooneja. Ja Yhdysvaltain ilmavoimien sihteeri Frank Kendallin puolesta ainoa vaihtoehto vastata Kiinan haasteeseen ilmasodankäynnin suhteen perustuu taisteludroneiden massiiviseen käyttöön kompensoimaan Pekingin ilmavoimien kasvavaa massaa.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit