FCAS: pyyhe palaa Dassault Aviationin ja Airbus DS:n välillä

Vähintään, mitä voimme sanoa, on se, että optimismi ei ollut de rigueur FCAS:n seuraavan sukupolven taistelulentokoneiden ohjelman suhteen Paris Air Forumissa. Ilmeisesti ohjelman kaksi päätoimijaa, ranskalainen Dassault Aviation ja saksalainen Airbus Defense & Space, eivät päässeet sopuun roolien jakautumisesta Next Generation Fighter -pilarin ympärillä, joka on ohjelman vaikuttavin, jonka on suunniteltava taistelua. lentokone Future Air Combat Systemin eli FCAS:n ytimessä. Ja Dassault Aviationin puheenjohtajalle Eric Trappierille on nyt välttämätöntä tehdä päätös poliittisella tasolla, jotta voidaan toivoa pääsevän eroon umpikujasta, josta ohjelma on joutunut ja joka hänen mukaansa on jo kestänyt useita. vuoden viiveellä ja ei pitäisi pystyä valmistamaan täysin toimivaa taistelulentokonetta ennen vuotta 2050.

Dassault Aviationille ei ole kysymys NGF-pilarin jakamisesta Airbus DS:n kanssa, kuten jälkimmäinen vaatii. Ranskalainen ilmailuryhmä uskoo, että sillä on paljon rikkaampaa asiantuntemusta tällä alalla ohjelman ympärillä hankitun kokemuksen ansiosta. Rafale mutta myös muita legendaarisia Dassault Aviationin suunnittelemia lentokoneita, kuten Mirage 2000, Mirage F1, Super Etendard, Mirage III/5 ja Mirage IV, kun taas Airbus DS voi luottaa vain osittaiseen kokemukseen Eurofighter-ohjelmasta. Typhoon ja Panavia Tornado, kaksi suurelta osin brittiläisen ilmailuteollisuuden suunnittelemaa lentokonetta. Lisäksi Eric Trappier muistutti, että NGF-pilarin hallinnoinnin varmistamiseksi Ranska suostui luopumaan 5 FCAS-ohjelman seitsemästä muusta pilarista, jakamaan propulsiopilarin hallinnan Saksan MTU:n kanssa ja uskovansa Berliiniin Eurodrone-ohjelman hallinnoinnista ja sen seurauksista. Vaikka Ranskan johtaja ei mainitse sitä, on myös hyödyllistä muistaa, että saksalaiset yritykset saivat 7 ranskalais-saksalaisen MGCS-panssarivaunuohjelman yhdeksästä pilarista, jälleen tavoitteenaan tasapainottaa teollinen jako Ranskan ja Saksan välillä.

Eurodrone lennossa Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Airbus DS:n päätös kääntyä amerikkalaisen Eurodronen moottorin käyttöön on entisestään vahvistanut ranskalaisen BITD:n epäluottamusta ranskalais-saksalaista yhteistyötä kohtaan.

Airbus DS:n ja sen toimitusjohtajan Guillaume Fauryn käsitys on aivan erilainen. Eurooppalainen lentokonevalmistaja ei todellakaan pidä itseään tekniikan tai taitotiedon suhteen millään tavalla huonompina ranskalaiseen vastineeseensa verrattuna, varsinkin kun konserni on kehittänyt edistyneitä ominaisuuksia tietyillä avainalueilla, kuin varkain. Lisäksi, kun tässä välitetään liittopäivien ja Luftwaffen näkemyksiä, ei ole kysymys siitä, että Saksa rahoittaisi ohjelmaa, jota se ei voisi täysin hallita, vaikka se jaettaisiin Pariisin kanssa, mukaan lukien on- levyteknologiat. Lopuksi, vaikka tähän ei koskaan puututakaan avoimesti, Berliini pelkää, että luovuttamalla NGF:n hallinnan Dassault Aviationille FCAS kehittyy kohti lentokonetta, joka täyttää ennen kaikkea Ranskan ilma- ja merivoimien odotukset ja tarpeet minimoimalla tarpeet. Luftwaffe ilmaisi.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit