Voimmeko pelastaa eurooppalaisen FCAS:n seuraavan sukupolven hävittäjäohjelman?

Emmanuel Macronin ja Angela Merkelin vuonna 2017 julkaiseman Future Air Combat Systemin FCAS-ohjelman tavoitteena on kehittää vuoteen 2040 mennessä uuden sukupolven taistelulentokone (viimeisestä laskennasta kuudes), Next Generation Fighter sekä sarja. järjestelmiä, jotka on suunniteltu tarjoamaan ilma-alukselle vertaansa vailla olevat toimintaominaisuudet. Ohjelman käynnistämisen jälkeen ohjelma on useaan otteeseen kohdannut suuria vaikeuksia, jotka liittyvät poliittiseen välimiesmenettelyyn ja erityisesti Saksan liittopäivien vaatimuksiin, vaikeaan teollisuuden jakamiseen kolmen osallistuvan maan (Saksa, Ranska ja Espanja) välillä. sekä käsitteelliset ja opilliset erot kolmen maan asevoimien välillä. FCAS ei kuitenkaan ollut koskaan joutunut sellaiseen umpikujaan, joka iskee sen tänään, kun Dassault Aviationin toimitusjohtaja ilmoitti, ettei hän enää aio neuvotella Airbus DS:n kanssa NGF-ohjelman ensimmäisestä pilarista. , ja että hän odotti nyt poliittista välimiesmenettelyä ohjelman jatkamiseksi, tietäen, että jo kohtaamat vaikeudet olivat jo lykänneet laitteen käyttöönottoa 5–10 vuodella.

Valitsemalla tämän asennon Dassault Aviation tarkoittaa selvästi, että ohjelman alullepanijan Emmanuel Macronin on nyt saatava Berliini, Bundestag ja Airbus DS luopumaan vaatimuksistaan ​​ensimmäisen pilarin rinnakkaisohjauksesta, muuten Dassault Aviation vetäytyä ohjelmasta tietäen, että sen koko tilauskanta viimeaikaisten kansainvälisten menestysten jälkeen RafaleRanskan ilmailukonsernilla on enemmän aikaa odottaa kuin Emmanuel Macronilla, Ranskan ilmavoimilla ja Ranskan Naval Aeronauticsilla. Tämä käynnissä oleva kiivas vastakkainasettelu on kuitenkin vain viimeinen seuraus ohjelmasta, jolle on ominaista merkittävät erot erityisesti Pariisin ja Berliinin välillä. Tämä johtuu molemminpuolisen epäluuloisuuden ilmapiiristä molempien kumppanien välillä sekä lupaavista yhä lujemmista ja yhteensopimattomista asenteista. FCAS synkkä kohtalo; vielä yksi, meillä on houkutus sanoa, koska luettelo keskeytetyistä tai kuolleena syntyneistä eurooppalaisista puolustusyhteistyöohjelmista on niin pitkä.

RAfale Kreikka Saksa | Puolustusanalyysi | Ydinaseet
Viennin menestys Rafale asettaa Dassault Aviationin vahvaan asemaan neuvotteluissa Elyséen ja Saksan kanssa

Näissä olosuhteissa näyttää vaikealta kuvitella tämän ohjelman tulevaisuutta. On totta, että sen ympärillä viime vuosina esiin nousseiden syvien erimielisyyksien ja vastakkainasettelujen yksinkertaisen analyysin perusteella ratkaisut, jotka mahdollistaisivat FCAS:n perustamisen terveemmälle perustalle, eivät ole läheskään ilmeisiä. Kuitenkin, kun tutkimme näiden umpikujien syitä, ratkaisu saattaa syntyä. Sen sijaan, että yrittäisimme pakottaa teollisuuden välistä yhteistyötä epävakaille ja huonosti määritellyille perusteille, olisi paljon tehokkaampaa keskittyä niiden syihin, tässä tapauksessa syviin eroihin, jotka vastustavat Berliinin ja sen Luftwaffen sekä Pariisin odotuksia. sen ilma- ja avaruusvoimat ja laivaston ilmailu, nimittäin että Saksa aikoo ennen kaikkea kehittää seuraajan Typhoon, korkean suorituskyvyn ylivoimainen hävittäjä, joka pystyy lentämään korkealla ja nopeasti, kun taas Ranskassa on kysymys Rafale, monikäyttöinen lentotukialus, joka pystyy suorittamaan syviä ydiniskuja. Näiden kahden eritelmän pinnallinen lukeminen voi päätellä, että ne eivät ole yhteensopivia. Tämä kuitenkin unohtaisi nopeasti, että taistelulentokone ei ole vain lentokoneen runko, vaan järjestelmäjärjestelmä ja että nämä kaksi tarvetta voivat perustua lukuisiin yhteisiin järjestelmiin. Toisin sanoen FCAS:n säästämiseksi olisi tarkoituksenmukaista siirtyä järjestelmäjärjestelmään perustuvasta ohjelmasta yhteisen järjestelmäjärjestelmän jakavien ohjelmien ohjelmaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | Ydinaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

  1. jotka vastustavat Berliinin ja sen Luftwaffen sekä Pariisin, sen ilma- ja avaruusvoimien ja laivaston ilmailun odotuksia, nimittäin sitä, että Saksa aikoo ennen kaikkea kehittää seuraajan Typhoon, korkean suorituskyvyn ylivoimainen hävittäjä, joka pystyy lentämään korkealla ja nopeasti, kun taas Ranskassa on kysymys Rafale, monikäyttöinen lentotukialus, joka pystyy suorittamaan syviä ydiniskuja. Näiden kahden eritelmän pinnallinen lukeminen voi päätellä […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit