KF51 vs EMBT: täplikäs folio kaksintaistelu Rheinmetallin ja KNDS:n välillä MGCS-ohjelman ympärillä

Kuten FCAS:n uuden sukupolven taistelulentokoneohjelma, Main Ground Combat System eli MGCS-ohjelma pyrkii suunnittelemaan korvaavan panssarivaunut. Leopard 2 saksalainen ja ranskalainen Leclerc kohtasivat monia vaikeuksia. Armeijan ja Bundeswehrin eritelmissä ristiriidassa olevien syvien opillisten erojen lisäksi päätoimijoiden teollinen jakaminen, toisaalta saksalainen Rheinmetall ja toisaalta Nexter ja Krauss Maffei Wegman -ryhmät yhdessä KNDS-ryhmässä , on myös kovien jännitteiden kohteena. Itse asiassa Münchenin ryhmä, joka on myös erittäin poliittisesti tekemisissä Bundestagissa eli Saksan parlamentissa, ei ole ollenkaan tyytyväinen kolmeen pilariin, jotka sille on uskottu 3:stä MGCS-ohjelman muodostavasta pilarista, ja katsoo, että sen pitäisi saada siihen paljon suurempi ote, mikä ei tietenkään ole ollenkaan KNDS:n ja sen kahden perustajaryhmän mielestä.

Itse asiassa maa-aseille omistetun Eurosatory 2022 -näyttelyn paluu, 4 vuotta edellisen vuoden 2018 jälkeen, on mahdollisuus kahdelle ryhmälle käydä kaksintaistelu, jossa kumpikin esittelee panssarimielenosoittajan. uuden sukupolven hävittäjä, uusi KF51 Panther Rheinmetallille ja uusi EMBT-versio KNDS:lle, vaikka se olikin yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä jo Eurosatoryn edellisen painoksen aikana, kun taas työ MGCS:n ympärillä pysähtyy. Koska näiden mielenosoittajien avulla jokainen teollisuusryhmä ei aio ainoastaan ​​asettua taistelutankkerien kysynnän nopeaan uudelleen käynnistymiseen, mikä tapahtuu paljon ennen MGCS:n vuoden 2040 määräaikaa, vaan myös osoittaa omia kykyjään tunkeutua näille markkinoille. määritellä uudelleen eurooppalaisen ohjelman voimatasapaino tai jopa kyseenalaistaa sen perusteet ja merkityksellisyys.

IMG 0268 Saksa | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut
EMBT-torni on suunniteltu kokonaan uudelleen tukemaan erittäin innovatiivista näkemystä taistelutankista

Ensi silmäyksellä KF51:n ja EMBT:n käsitteet ovat suhteellisen lähellä toisiaan. Molemmissa tapauksissa se on klassinen vartalo, joka on saanut inspiraationsa leopard 2 ja voimanlähteenä 1500 hv:n moottori, jonka päällä on uuden sukupolven torni. Mallille KF51, nimeltään Panther Rheinmetall, se on torni, jonka muoto muistuttaa futuristista, mutta ei niin tehokasta, KF41 Lynx, aseistettu uudella 130 mm sileäputkeisella automaattilatauksella varustetulla kanuunalla, koaksiaalisella konekiväärillä sekä laukaisujärjestelmällä, joka mahdollistaa panssarintorjuntaohjusten sekä droonien ja erityisesti ammusten Hero-120 vaeltajat. Rheinmetallin mukaan uusi 130 mm:n tykki osoittautuisi 50 % tehokkaammaksi kuin Leopard 2 tänään (täsmentämättä, onko se L/44 vai L/55). Hänen suojeluksensa, Panther luottaa Rheinmetallin kovaa tappavaan StrikeShield-aktiiviseen suojausjärjestelmään, jonka kaikki on toteutettu edistyneessä avoimessa arkkitehtuurissa 3-jäsenisen miehistön toimesta. Tässä kokoonpanossa KF51 saavuttaa 65 tonnin painon, joka on varmasti pienempi kuin koneen yli 70 tonnin massa. Leopard 2A7, Abrams M1A2 ja muut Challenger 2:t, mutta kaukana "keskikokoisesta tankista" -luokittelusta, jota Rheinmetall yrittää kommunikoida mielenosoittajaansa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Puolustusanalyysi | MBT-panssarivaunut

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit