F Gouttefarde, JC Lagarde, JL Thériot: nämä eroavat varajäsenet ovat välttämättömiä maanpuolustus- ja asevoimien toimikunnalle

- Mainonta -

Ranskan kansalliskokouksessa maanpuolustus- ja puolustusvoimien toimikunta ei ole suinkaan kansanedustajien suosituin toimikunta. Suvereenitehtävä par excellence on Elyséen varattu alue, joten siellä on vaikea loistaa tai esittää vaihtoehtoista tai yksinkertaisesti rakentavaa ääntä tasavallan presidentin ja puolustusvoimien ministeriön asettamien doksojen edessä. . Itse asiassa on harvinaista, että kansanedustajilla, olivatpa sitten enemmistö tai oppositio, on merkittävä rooli. Edellisen tuomarikauden aikana useat kansanedustajat pystyivät kuitenkin sitoumuksensa ja analyysiensa merkityksellisyyden ansiosta korostamaan tätä laajennettua strategista pohdintaa samalla kun osallistuivat ensimmäisen ohjelmointilain sotilaallisen yksikön suunnitteluun ja seurantaan, jota kunnioitettiin sen perustamisen jälkeen. tämä harjoitus.

Näistä kansanedustajista kolme on tänään ehdokkaana omaan uudelleenvalintaansa, ja he ovat äänestyksessä parlamenttivaalien ensimmäisen kierroksen jälkeen: Fabien Gouttefarde, Jean-christophe Lagarde ja Jean-Louis Thériot (aakkosjärjestyksessä). Vaikka puolustusasioista on jälleen tullut tärkeä aihe valtion käytöksessä ja vain harvat kansanedustajat tai ehdokkaat voivat väittää todistettavasti kokemusta tai asiantuntemusta tällä alalla, näyttää tärkeältä säilyttää tällaiset profiilit maanpuolustus- ja puolustusvoimien toimikunnassa. Kansalliskokouksen valtuutusta valvomaan sen toimintaa ohjelmointilain tarkistuksen aikana ja todennäköistä uutta strategista katsausta ei pian ilmesty, vaan toisinaan kohtaamaan puolustussuunnittelun sen epäjohdonmukaisuuksia.

Triumphant SSBN Defense News | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
Fabien Gouttefarden kannalta olisi asianmukaista muuntaa kaksi Triomphant-luokan SSBN-numeroa, kun ne korvataan 3G-SSBN-numeroilla, SSGN-numeroiksi, kuten Yhdysvaltain laivasto teki joidenkin Ohio-luokan SSBN-numeroiden kanssa.

Euren toisen vaalipiirin varajäsen vuodesta 2017 lähtien, Fabien Gouttefarde on yksi näistä uusista politiikan tuloksista, joka liittyi Emmanuel Macronin dynaamiseen En Marcheen edellisten presidentinvaalien aikana. Tämä juristi oli kuitenkin aina säilyttänyt läheiset siteet puolustusvoimiin ja armeijoihin, koska hän oli itse reserviluutnantti Ranskan laivastossa ja osallistui lukuisiin ministeriön toimiin ja tehtäviin ennen valintaansa. Vaikka varajäsen Gouttefarde valittiin presidentin enemmistön toimesta En Marche-nimikkeellä, hän ei epäröinyt tehdä ehdotuksia, jotka eivät olleet hänen toimikautensa aikana hallituksen politiikan mukaisia ​​tällä alalla, ottamatta asiasta eriävää kantaa. Erityisesti ennen presidentinvaaleja hän julkaisi lehdistössä useita artikkeleita paljon kunnianhimoisemman puolustuspolitiikan puolesta, erityisesti voidakseen käsitellä uusia uhkia Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Intian ja Tyynenmeren alueella. alueella. Erityisesti hän ehdotti kahden Triomphant-luokan SSBN:n muuntaminen risteilyohjusten ydinsukellusveneiksi, mutta myös lentokoneiden suunnittelua Rafale omistettu elektroniselle sodankäynnille ja ilmatorjuntapuolustuksen tukahduttamiseen sekä SSN-laivaston laajentamiseen 7 yksikköön. Lisäksi, kuten tämän artikkelin kaksi muuta kansanedustajaa, hän puolustaa mahdollisuutta lisätä investointeja puolustukseen vetoamalla erityisesti kansallisen puolustusteollisuuden taloudelliseen tehokkuuteen.

- Mainonta -

Jos F.Goutterfarde ja JL.Theriot olivat uusia tulokkaita kansalliskokoukseen tämän tuomarikauden aikana, näin ei ollut Jean-Christophe Lagarden tapauksessa, joka on toiminut Seinen Saint Denisin 5. piirin varaedustajana vuodesta 2002. Lisäksi hän oli ainoa eduskuntaryhmän, tässä tapauksessa keskuspuolueen UDI-puolueen, puheenjohtaja, joka valitsi maan puolustus- ja asevoimien toimikunnan jäseneksi, minkä roolin hän otti sydämellään rakentavassa oppositiossa. Siten hän kannatti sotilasohjelmointilakia sekä sen tarkistusta, mutta ei epäröinyt huomauttaa useaan otteeseen epäjohdonmukaisuuksista tai kunnianhimon puutteesta Ranskan sotilaallisen ohjelmoinnin uhkien kehityksen edessä, kuten esim. ohjelman puuttuminen Rafale omistettu elektroniselle sodankäynnille (häntä taas) tai taisteludrone-ohjelmaa, joka mahdollisesti perustuu Neuron-esittelyohjelman saavutuksiin. Vaikka puolustusvoimien ministeriö ei ottanut näitä pyyntöjä huomioon, he hyötyivät liiallisesta altistumisesta tiedotusvälineille ryhmän puheenjohtajalta, mutta myös UDI-poliittisen puolueen puheenjohtajalta, joka kerta toisensa jälkeen alkaa tuottaa hedelmää.

RAFALE F4 Defense News | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
JC Lagarden ja F Gouttefarden osalta on tärkeää, että Ranska ottaa käyttöön version Rafale omistettu elektroniselle sodankäynnille ja vihollisen ilmatorjuntajärjestelmän tukahduttamiseen. Ukrainan sodan opetukset ovat suurelta osin vahvistaneet kantaa

Beauvoirin pormestari vuodesta 2008 UMP:n silloisen LR-merkin alla, Jean-Louis Thériot aloitti hienovaraisesti kansalliskokouksessa, joka valittiin Yves Jegon sijaiseksi. Hän otti Seine et Marnesin kolmannen vaalipiirin varaedustajaksi vuonna 2018, kun viimeksi mainittu ilmoitti vetäytyvänsä poliittisesta elämästä. Tämä sotilaalliseen ja poliittiseen historiaan innokas lakimies, josta hän julkaisi useita kirjoja, liittyi puolustustoimikuntaan jälleen rakentavan opposition lähestymistavalla. Se on kuitenkin kiistatta hänen erinomainen parlamentaarinen mietintönsä korkean intensiteetin sodankäynnistä, joka on kirjoittanut yhdessä Herald Firstin vaalipiirin kansanedustaja Patricia Mirallesin kanssa ja julkaistiin vain muutama päivä ennen Venäjän hyökkäyksen alkamista Ukrainassa, mikä antoi hänelle parlamentaarisen vallan puolustuskysymyksissä ja medianäkyvyyttä on hyödynnetty siitä lähtien. Kuten F. Gouttefarde ja JC Lagarde, Jean-Louis Thèriot tukee resurssien lisäämistä, mutta myös armeijoiden muotoa useilla asiaankuuluvilla ehdotuksilla, erityisesti reservin hyödyntämisen osalta, jälleen luottaen puolustuksen taloudelliseen tehokkuuteen. Teollisuus varmistaakseen kestävyyden.

Armeijan puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
JL Thériot'n osalta Ranskan armeijat kärsivät suurista puutteista korkean intensiteetin taistelussa, erityisesti joukkojen muodon ja käytettävissä olevien reservien osalta, erityisesti ammusten osalta.

Vaikka tulevat parlamenttivaalit lupaavatkin tiukan äänestyksen, olisi epäilemättä enemmän kuin hyödyllistä asevoimille ja maanpuolustukselle, jos äänestäjät nimittäisivät nämä kolme edustajaa uudelleen, jotta he muodostaisivat yhteisten vakaumusten perusteella enemmän kuin poliittisen suuntautumisen. , parlamentaarinen perusta, joka mahdollistaa uuden puolustuspolitiikan tehokkaan toimeenpanon, politiikan, jossa eduskunnalla ja erityisesti puolustusvoimien valiokunnalla olisi jäsentävämpi rooli kuin aikaisemmilla mandaateilla.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit