Mitkä ovat uuden kiinalaisen lentotukialuksen CV-4 Fujianin neljä tärkeintä edistystä?

Uusi kiinalainen lentotukialus, nimeltään CV-18 Fujian, lanseerattiin perjantaina 17 Shanghaissa, joka merkitsee uutta vaihetta kansan vapautusarmeijan laivaston teollisessa ja toiminnallisessa kehityksessä.

Sen lisäksi, että Peking on saavuttanut kiistattoman teollisen menestyksen, sillä se on lanseerannut alle 12 vuodessa kolme teknologialtaan ja vetoisuudeltaan kasvavaa lentotukialusta, Fujian on tärkeä voimavara Kiinan laivastolle sen valmisteilla olevassa välienselvittelyssä Yhdysvaltain laivaston ja sen kanssa. liittolaisia, jotka tarjoavat useita merkittäviä edistysaskeleita Kiinan armeijan ja teollisuuden käytettävissä olevissa voimavaroissa tulevina vuosina, aina integroidusta sähkökäyttöisestä propulsiosta, joka tasoittaa tietä ydinvoimalle, laajennettuun lentokoneryhmään, joka on verrattavissa supervoimaloiden käytettävissä olevaan ryhmään. Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksia.

CV-18 Fujian on historian suurin ei-yhdysvaltalainen sotilasalus

Fujianin myötä Kiinan laivasto erottuu nyt Yhdysvaltain laivaston ainoana kilpailijana valtamerillä. Uusi kiinalainen lentotukialus, jonka pituus on 320 metriä ja arvioitu vetoisuus 80.000 100.000 - 2005 2007 tonnia, on todellakin vaikuttavin ei-amerikkalainen koskaan rakennettu sotalaiva, jonka mitat ovat verrattavissa tukialusten mittoihin. Kitty Hawk -luokasta, Yhdysvaltain laivaston viimeisistä tavanomaisella moottorilla toimivista lentotukialuksista, joiden viimeinen yksikkö poistettiin liikenteestä vuonna XNUMX (XNUMX USS Kennedy -alaluokassa).

Aiemmat kiinalaiset lentotukialukset, CV16 Liaoning ja CV17 Shandong, jotka lanseerattiin vuonna 2011 ja 2017 vetoisuudeltaan 65.000 XNUMX tonnia, olivat peräisin venäläisestä lentotukialusta Kuznetsov, jonka STOBAR-arkkitehtuuri jakaa ponnahduslauta ja säikeet. pysähtyi, kuten tekivät brittiläiset HMS Queen Elizabeth II ja HMS Prince of Wales.

CV18 Fujian ylittää vetoisuudeltaan yli 30 prosentilla nämä rakennukset, jotka olivat tähän mennessä vaikuttavimmat sotilasalukset lukuun ottamatta Yhdysvaltain laivaston toteuttamia aluksia. Lisäksi sen vetoisuus on kaksi kertaa suurempi kuin planeetan ainoan muun ei-amerikkalaisen katapulteilla varustetun lentotukialuksen, ranskalaisen Charles de Gaullen ja sen 42.000 XNUMX tonnia.

Liaoning wing Lentotukialus | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
CV-60.000 Liaoningin uppouma on 16 30 tonnia, joten se on 18 % pienempi kuin uusi CV-XNUMX Fujian

Tällaiset mitat ovat lähellä USS Enterprise CVN-65:tä, joka on ensimmäinen ydinvoimalla toimiva lentotukialus, joka liittyi Yhdysvaltain laivastoon vuonna 1961 ja joka lopetti palveluksensa vuonna 2017 ja joka oli erityisesti yksi Top-elokuvan ensimmäisen opuksen sankareista. Gun, osoita, että Kiinan laivastoteollisuus on nyt saavuttanut osaamisen, joka on joutunut kosketuksiin amerikkalaisen asiantuntemuksen kanssa tällä alalla.

Lisäksi Fujian ei ole pelkästään vaikuttava, se on myös erittäin moderni, sisältäen integroidun sähköisen propulsion ja kolmen katapultin ja sähkömagneettisen pysäytyssäikeen järjestelmän, joka on verrattavissa uusimman luokan kantoaluksilla varustettuihin. Ford.

Sellaisenaan on erityisen mielenkiintoista tarkkailla aikaa, joka tarvitaan aluksen valmistumiseen ja sen toimintakuntoon julistamiseen, sekä aikaa, joka tarvitaan luokan hyvin todennäköisen toisen yksikön rakentamiseen ja vesillelaskuun.

On syytä muistaa, että kiinalaisilla telakoilla kesti vain 3 vuotta Shandongin laukaisussa Liaoningin laukaisun jälkeen, kun taas viimeksi mainitun uudelleen käynnistäminen kesti yli 10 vuotta sen hankittua Venäjältä.

Integroitu sähkökäyttöinen propulsio, joka on valmis ydinvoimaan

Pekingin soveltama laivastoteollisuusstrategia on, kuten tiedämme, hyvin metodinen, ja jokainen uusi luokka rikastuu edellisen saavutuksista, olipa se sitten teknologisella, teollisella tai toiminnallisella alalla, ja tämä erittäin jatkuvassa dynamiikassa.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Lentotukialus | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

3 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit