TB2 Bayraktar -lennokit ovat nyt "hyödyttömät" Ukrainassa Venäjän ilmatorjuntaa vastaan

Ennen Ukrainan konfliktia useat asiantuntijat kyseenalaistivat MALE-droneiden tehokkuuden niin sanotussa korkean intensiteetin konfliktissa katsoen ne liian haavoittuviksi nykyaikaiselle ilmatorjuntapuolustukselle. Ensimmäisten taisteluviikkojen aikana Turkin Ukrainalle toimittamilla Bayraktar TB2 -koneilla oli kuitenkin tärkeä rooli Kiovaan kohti etenevien venäläisten kolonnien pysäyttämisessä, ja ne onnistuivat vihjailla Venäjän joukkojen toteuttamaan huokoiseen ilmatorjuntaan ilmeisen huonosti suunnitellulla tavalla. hyökkääväksi ja iskemään tai ohjaamaan tykistöiskuja syöttöpylväitä, panssareita ja jopa useita ilmatorjuntajärjestelmiä vastaan. Se riitti, että monet äänet, Euroopassa, mutta myös Ranskassa, tukivat tätä kykyä ja kehottivat kansallisia armeijoita varustautumaan nopeasti "halvilla" MALE-drooneilla, kuten TB2:lla, toistaakseen käyttöönotetun taktisen suunnitelman. Ukrainan kenraaliesikunnan toimesta. Tästä huolimatta, tämän Venäjän "erityissotaoperaation" toisen vaiheen jälkeen Ukrainassa maaliskuun lopulla, näiden järjestelmien tilanne muuttui dramaattisesti, kun venäläiset joukot alkoivat ottaa käyttöön saumatonta integroitua ilmapuolustusjärjestelmää puolustaakseen maahyökkäystään.

Itse asiassa nyt kahteen kuukauteen ukrainalaisista TB2-koneista ei ole juuri puhuttu, paitsi ohjaavissa isoissa venäläisiä aluksia vastaan, erityisesti Moskva-risteilijän tuhoamiseksi. Ukrainalaisten operaattoreiden itsensä mukaan TB2:t eivät ole enää hyödyllisiä Donbassissa, koska ne eivät pysty läpäisemään Venäjän joukkojen käyttämiä puolustavia ilmatorjuntajäätyksiä ja luottavat kolminkertaiseen järjestelmien kerrokseen; lisäksi pitkän kantaman S-400 ja S-300 keski- ja korkean korkeuden teatteripuolustukseen, Buk M2/M3 keski- ja matalan korkeuden divisioonapuolustukseen ja TOR M1/M2 lyhyen kantaman puolustukseen matalalla ja erittäin matalalla. SHORAD-järjestelmiin, kuten Tunguska, Sosna ja MANPADS. Tätä vaikuttavaa puolustuskykyä tukevat edelleen suuri määrä elektronisia sodankäynnin keinoja mikä tekee kevyiden droonien ohjaamisesta erittäin riskialtista. Tilanne on niin jäätynyt, että ukrainalaiset drone-operaattorit suosittelevat Yhdysvalloille, että ne eivät toimittaisi Washingtonin lupaamia neljää MALE MQ-4C Grey Eagle -järjestelmää, koska pelkäävät, että Venäjän DCA neutraloi nämä järjestelmät välittömästi ja niiden arvo on -levyteknologiat joutumasta vihollisen käsiin.

MQ 1C GEER ja ALE boomy boys 1 Defense News | Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti | Ilmapuolustus
Ukrainalaiset suosittelevat nyt olemaan toimittamatta Washingtonin lupaamia neljää MQ-4C Grey Eagle -järjestelmää Venäjän DCA:n aiheuttaman uhan vuoksi.

Valitettavasti ukrainalaisille puolustajille iskukyvyn lisäksi droonien neutralointi, olivatpa ne sitten miehiä tai kevyitä, luo suuren taktisen haitan, kun taas ukrainalainen kenraali esikunta luottaa nyt tarkkuuteen ja pidentää sitä tärkeämpää osaa eurooppalaisista ja amerikkalaisista tykistöjärjestelmistä. sen kriittinen numeerinen huonompi asema tällä alueella. Koska venäläisen laitteen syvyydessä olevia kohteita tunnistavia ja tykistöjen ja useiden raketinheittimien hyökkäyksiä ohjaavia droneja ei ole saatavilla, ukrainalaiset eivät voi enää luottaa pelkästään maatiedustukseen tai niiden antamiin tietoihin. lännen toimittamat vasta-akkututkat, ilman että pystyisivät lisäksi arvioimaan niiden tehokkuutta. Tykistöjärjestelmien huomattavan numeerisen alemmuuden tilanteessa tämä on ukrainalaisille rajoitus, joka voi vaarantaa heidän kykynsä puolustaa Donbassia Venäjän työntövoimaa vastaan.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Venäjän ja Ukrainan konflikti | Ilmatorjunta

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit