Armeija tilaa kiireellisesti American Switchblade 300 vaeltajaammuksia: Kenen vika se on?

Eurosatory-näyttelyn yhteydessä, joka pidettiin viime viikolla La Villettessä, armeija oli Pan Officen päällikön eversti Arnaud Goujonin välityksellä esittänyt mahdollisuuden. amerikkalaisen kulkuri Switchblade 300 -ammusten tilaus American AeroVironmentille, jonka ministeriö on sittemmin vahvistanut, tarkoituksena täyttää kiireellinen kapteenivaje. Tämä menettely ei ole poikkeuksellinen, varsinkin kun Switchblade 300 ei ole erityisen edistynyt laite eikä erityisen kallis. Sen avulla armeijan jalkaväki tai irrotetut yksiköt voivat hankkia tarkan epäsuoran tulikyvyn, joka täydentää olemassa olevaa suoratuliampumusvarastoa, kuten M4-raketti, Eryx-ohjus ja uusi MMP. Toiminnallisesta näkökulmasta tämä on siis kiistatta hyvä uutinen. Suunnittelun ja tarpeiden ennakoinnin näkökulmasta tämä on kuitenkin valtava epäonnistuminen, sillä tarve oli ennakoitavissa ja suunniteltu ja Ranskan puolustusteollisuudella on valmiudet vastata sellaiseen tarpeeseen lyhyelläkin varoitusajalla, ellei tahtoa. tehdä niin.

Ensinnäkin vaeltava ammustekniikka on kaikkea muuta kuin tuoretta. Ensimmäiset näiden droonien prototyypit, jotka on varustettu kosketuksessa tai kohteen lähellä räjähtävällä taistelukärjellä, ilmestyivät 90-luvulla, erityisesti Israelissa, sen jälkeen, kun droonien käyttö ilmatorjuntaa vastaan ​​onnistui operatiivisesti Libanonissa vuonna 1982. Tällä hetkellä käytössä olevat mallit , kuten Harop ja Switchblade, kehitettiin 2000-luvulla ja otettiin käyttöön 2000- ja 2010-luvun risteyksessä, lähes 15 vuotta sitten. Israelin armeijat käyttivät siis haja-ammustaan ​​Palestiinassa, Syyriassa ja Libanonissa 2010-luvun alusta lähtien, ja Yhdysvaltain erikoisjoukot ottivat käyttöön ensimmäiset Switchbladesit vuonna 2012 Afganistanissa ja Irakissa. Itse asiassa tekniikka on vanhaa ja riittävän hajautettua, jotta siviilioperaattorit voivat "tyhjentää" kaupallisiin droonimalleihin perustuvia vaeltavia ammuksia, kuten tapahtui Syyriassa vuonna 2014 ja sitten Libyassa.

IAI HAROP LoiteringMunition analysoi puolustusta | Vuoristo-Karabahin konflikti | Venäjän ja Ukrainan konflikti
Harop oli yksi vaeltava ammus, joka osoitti tehokkuutensa Vuoristo-Karabahin sodan aikana vuonna 2020

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Vuoristo-Karabahin konflikti | Venäjän ja Ukrainan konflikti

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit