Irak, Serbia, Kolumbia: Rafale edelleen hyökkäämässä vientimarkkinoille

Vuosi 2021 on ollut ilman pienintäkään epäilystä Rafale188 lentokonetta tilattiin vientiin Kreikasta (18+6 kpl), Kroatiasta (12 kpl), Egyptistä (30 yksikköä), Arabiemiirikunnista (80 yksikköä) ja Indonesiasta (42 kpl), nämä lisätään 96:een. Rafale aiemmin tilannut Egypti (24 lentokonetta), Qatar (24+12 lentokonetta) ja Intia (36 lentokonetta). Näin tehdessään Dassault Aviationin ja koko Ranskan ilmailuteollisuuden lippulaiva lähestyy edeltäjänsä Mirage 2000:n vientipisteitä 284 lentokoneella 7 maalta, verrattuna 298 lentokoneeseen, jotka 8 maata tilasi vuodelle 2000. ranskalainen lentokonevalmistaja ei aio lopettaa tähän, etenkään osallistumalla kahteen suureen intialaiseen kilpailuun, MMRCA 2 -kilpailuun 114 ( tai 57) Intian ilmavoimille tarkoitetut taistelulentokoneet ja Intian laivaston lentotukialukset, joihin osallistuu 57 lentokonetta. Molemmissa tapauksissa näyttää siltä, ​​että Rafale on hyvällä paikalla, ellei suosikki kilpailussa, ainakin Intian lehdistön mukaan. Samaan aikaan muut ranskalaisten lentokoneiden asiakkaat harkitsevat laivastonsa laajentamista, kuten Kreikka, jonka tavoitteena on luoda toinen laivue vuosikymmenen loppuun mennessä tai Egypti harkitsee laivastonsa kasvattamista 80 koneeseen.

Nykyisten asiakkaidensa lisäksi, joita kohti Dassault Aviation jatkaa ponnistelujaan, ranskalainen lentokonevalmistaja ja tiimi Rafale joka kokoaa yhteen myös Thalesin, Safranin ja MBDA:n sekä useita satoja alihankkijoita, jatkavat työtä valtion täysivaltaisten palvelujen rinnalla ja DGA:n tuella laajentaakseen tätä asiakaskuntaa, vaikka he, luultavasti sveitsiläisen jakson polttamana, ovat nyt vieläkin huomaavaisempia kuin tavallisesti. Vaikka keskusteluja käydään useiden maiden, mukaan lukien Malesian, Bangladeshin ja jopa Saudi-Arabian, kanssa, kolme tulevaisuutta erottuu joukosta, jotka ovat nyt, elleivät lähellä määräystä, ainakin lähellä päätöstä: Irak, Serbia ja Kolumbia; niin, että Mirage 3:n vientitulosten täsmäämisen jälkeen Rafale voisi loppujen lopuksi tulla lähemmäksi ja ehkä jopa ylittää niitä 470 lentokonetta, jotka on viety 10 maahan Mirage F1 -lentokoneen, toivomatta kuitenkaan saavuttavansa Mirage III/V:n absoluuttista ennätystä, jota vietiin 950 kappaletta 17 alkuperäiselle asiakkaalle. . Mutta se oli toinen kerta...

Rafale Mirage2000 qatar -puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Kolumbia
Mirage 2000 ja Rafale Qatari harjoituksen aikana Türkiyessä.

Irakin viranomaisten kanssa on käyty useita vuosia neuvotteluja, joiden tavoitteena on Bagdadin palauttaa yhteys entisiin sotilaskumppaneihinsa, kuten Venäjään ja Ranskaan, ja vähentää Irakin riippuvuutta Yhdysvaltain puolustusteollisuudesta ja Washingtonin asettamasta valvonnasta. Asiantuntijatoimittajilta molemmilta osapuolilta kerättyjen tietojen mukaan Pariisin ja Bagdadin kerrotaan neuvottelevan 14 koneen myynnistä Rafale standardiin F4, mutta myös 12 H225M Caracal -ohjaushelikopteria ja ranskalaisia ​​tykistöjärjestelmiä (todennäköisesti CAESAR) taloudellisessa mallissa, jonka avulla Irakin viranomaiset voivat maksaa Ranskalle suoraan hiilivetyinä. Irakin näitä neuvotteluja koskeviin lausuntoihin on suhtauduttava varoen, varsinkin kun ilmoitetut hinnat ovat ristiriidassa maan markkinahinnan kanssa. Rafale, jopa käytettynä. Eurosatory 2022 -ohjelman avauspuheessa presidentti Emmanuel Macron kuitenkin mainitsi listansa kärjessä olevan Irakin, kun hän listasi Ranskan puolustusteollisuuden asiakkaat, mikä lähtee olettamaan, että asiassa on todellakin tapahtunut merkittävää edistystä. ja että virallinen ilmoitus on nyt lähellä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Kolumbia

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit