Ranskan laivasto osoittaa kaksinkertaisen miehistön merkityksen fregattiensa aseistamisessa

Vuonna 2019 Ranskan laivaston kenraalin esikunta ilmoitti aloittavansa kokeen, joka sallii kaksi Aquitaine-luokan FREMM-fregattia, Aquitaine sijaitsee Brestissä ja Languedoc Toulonissa. varustaa 2 miehistöllä, joka on samanlainen kuin mitä on pitkään harjoitettu sen ydinkäyttöisissä sukellusveneissä. Bretagne-fregatti oli myös kaksimiehistöinen vuonna 2020, ja nyt kaikki Aquitaine- ja Alsace-luokkien FREMM-autot varustetaan tällä ominaisuudella. Tavoitteena on, että laivat voivat harjoittaa toimintaa merellä 180 päivää vuodessa, samalla kun miehistöihin kohdistuva paine pienenee vain 90 päivään vuodessa, kun sitä ennen niitä oli 110-140. Lisäksi miehistön vaihto voidaan suorittaa suoraan toiminta-alueilla, jottei tarvitse käynnistää suuria kauttakulkuja avustusaluksille, mikä mahdollistaa kunkin aluksen merelläolopäivien lisäksi pidennetyn operatiivisten meripäivien määrä edelliseen malliin verrattuna.

Tämän toimintatavan merkitys on tullut selväksi viime kuukausina, etenkin kun fregatti Bretagne sijoitettiin Pohjois-Atlantilla viime lokakuussa liittymään SNMG 1:een (Standing Nato Maritime Group 1) ohjaamaan Venäjän laivaston alusten ja sukellusveneiden liikkeitä alueella. Pohjois-Atlantilla, erityisesti Kanaalisaarten ja Islannin välillä, mutta myös osallistua FLOTEX SILVER 21 -harjoitukseen, joka pidettiin marraskuun lopussa Norjan rannikolla. Itse asiassa kahden kuukauden intensiivisen operatiivisen toiminnan jälkeen Bretagnen A-miehistö korvattiin B-miehistöllä välilaskun aikana Islannin Reykjavikin satamassa joulukuun lopussa, jolloin fregatti saattoi palata toiminta-asentoonsa tammikuun alussa. kaksi lisäkuukautta. Tämä miehistö erottui näkyvästi siitä lähtien, kun Ranskan laivaston Atlantin ylipäällikkö, vara-amiraali Olivier Lebas osoitti virallisesti onnittelunsa fregatti FREMM Bretagne -miehistölle, joka kohtasi ankarat meriolosuhteet (laiva). ylittänyt 17 matalapainealuetta käyttöönoton aikana), mutta myös sen tehokkuuden ja "merkittävien tulosten vuoksi venäläisiä aluksia vastaan".

Kazan SSGN Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Uudet venäläiset Yassen-M-luokan sukellusveneet tarjoavat paljon paremman suorituskyvyn kuin edeltäjänsä, myös akustisella alalla

Voisimme loputtomasti spekuloida tämän viimeisen virkkeen merkityksestä, varsinkin kun FREMM:n ja heidän miehistönsä sukellusveneiden vastaisia ​​sodankäyntikykyjä ei enää tarvitse osoittaa, ja useat raportit osoittavat, että venäläisen laivaston sukellusveneen toiminta on elpynyt merkittävästi viime vuosina, varsinkin kun se vastaanottaa säännöllisesti uusia aluksia tai modernisoituja versioita rakennuksistaan, kuten uudet Iassen- ja Iassen-M-luokan SSGN-alukset ja modernisoidut Antei-luokan SSGN-alukset, jotka ovat tunnettuja paljon hillitymmistä kuin edeltäjänsä. . Itse asiassa on todella todennäköistä, että Bretagnen B-miehistöllä oli paljon tehtävää 2 kuukauden partionsa aikana Pohjois-Atlantilla, varsinkin kun tämä ajanjakso vastasi Venäjän hyökkäyksen valmisteluvaihetta Ukrainassa. Kuitenkin kahden miehistön toiminta antoi tuoreen ja koulutetun miehistön ottaa tehtävän miehistöltä A muutamassa päivässä suorittaakseen tämän tehtävän, jotta alus voisi kehittyä mahdollisimman hyvin. Sen suorituskyky 4 kuukauden ajan , keskellä talvea yhdellä tällä hetkellä laivoille ja miehistölle koettelevimmista alueista, Pohjois-Atlantilla. Itse asiassa tämän lähestymistavan merkityksen on suurelta osin osoittanut tämä uutinen, joka vain vahvistaa aiempia havaintoja muista toimintateattereista. Toinen viime vuoden lopulla suoritettu harjoitus, Polaris 21, pyrkii kuitenkin hillitsemään havaittuja hyötyjä.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat | Sotilaalliset liitot | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. […] Voisimme loputtomasti spekuloida tämän viimeisen virkkeen merkityksestä, varsinkin kun FREMM:n ja heidän miehistönsä sukellusveneiden vastaiset sodankäyntiominaisuudet ovat vakiintuneet ja monet raportit osoittavat, että Venäjän sukellusvenelaivaston toiminta on elpynyt merkittävästi viime vuosina, varsinkin kun se vastaanottaa nyt säännöllisesti uusia aluksia tai modernisoituja versioita rakennuksistaan, kuten uudet Iassen- ja Iassen-M-luokan SSGN-alukset sekä modernisoidut Antei-luokan SSGN-alukset, jotka tunnetaan paljon hillitymmistä kuin edeltäjänsä. . Itse asiassa on todellakin todennäköistä, että Bretagnen B-miehistöllä oli paljon tehtävää 2 kuukauden partionsa aikana Pohjois-Atlantilla, varsinkin kun tämä ajanjakso vastasi Venäjän hyökkäyksen valmisteluvaihetta Ukrainassa. Kuitenkin kahden miehistön toiminta mahdollisti tuoreen ja koulutetun miehistön siirtymisen miehistöltä A muutamassa päivässä tämän tehtävän suorittamiseen, jotta alus voisi kehittyä mahdollisimman hyvin. Sen suorituskyky 4 kuukauden ajan , keskellä talvea yhdellä laivojen ja miehistön tämän hetken koettelevimmista alueista, Pohjois-Atlantilla. Itse asiassa tämän lähestymistavan tarkoituksenmukaisuus on suurelta osin osoittanut tämä uutinen, joka vain vahvistaa aiempia havaintoja muista toimintateattereista. Viime vuoden lopulla pidetty toinen harjoitus, Polaris 21, pyrkii kuitenkin hillitsemään havaittuja hyötyjä. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit