Belgian armeijat valmistautuvat tilaamaan 19 lisää CAESAr NG -tykkiä

Toimittuaan Naton huonona opiskelijana, jonka puolustusponnistelut olivat tuskin yli 1,1 % bruttokansantuotteesta vuonna 2020 ja panostettuaan alle 1 % puolustukseen vuosina 2013–2019, Belgian viranomaiset ovat monien muiden eurooppalaisten kanslerien tavoin ilmoittaneet erittäin merkittävästä tämä pyrkimys tulevina vuosina. Tämä korotus tapahtuu kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen tähtää 1,54 prosenttiin BKT:sta vuonna 2025 ja toinen Naton vaatima 2 prosentin tavoite vuonna 2035, eli 10 vuotta Atlantin liiton asettaman määräajan jälkeen. Näissä olosuhteissa Belgian armeijat, jotka ovat taloudellisesti tyhjentyneet lähes 20 vuoden ajan, voivat jälleen harkita tarpeidensa ja olemassa olevien uhkiensa mukaista voimavarojen kehittämissuunnitelmaa sen jälkeen, kun ne ovat kaikki nämä vuodet luottaneet pääasiassa sotilaiden sietokykyyn vastatakseen monet tehtävät ja pyynnöt, joihin he osallistuivat. Tämä erittäin alhainen investointitaso näin pitkän ajanjakson aikana selittää tässä suhteessa ja suurelta osin ilmoitetun investoinnin asteittaisen nousun. Itse asiassa olisi luultavasti ollut tehotonta nostaa puolustusponnistelut 2 prosenttiin BKT:sta vuonna 2025, kun tiedetään, että varusteohjelmien lisäksi Belgian armeijoiden voiman lisääminen kestää useita vuosia, erityisesti HR-ulottuvuuden osalta.

Yksi ensimmäisistä toimenpiteistä, jotka ilmoitettiin tämän Belgian armeijoita koskevan historiallisen ja lunastuspäätöksen jälkeen, on seuraava 19 155 mm:n CAESAr-lisäasetilaus muutama kuukausi sitten allekirjoitetun ensimmäisen 9 järjestelmän tilauksen jälkeen. jälleen kerran riittävä tykistökapasiteetti tukemaan taisteluprikaatin toimintaa. Kuten aiemminkin, Brysselin tilaamat uudet aseet ovat CAESAr NG, evoluutio CAESAr 6×6:sta, joka on jo käytössä Ranskan armeijassa ja joka näyttää osoittavan erinomaisia ​​taistelukykyjä Ukrainassa. CAESArin uudessa versiossa on muun muassa tehokkaampi moottori, jossa 460 hv:n dieselmoottori on kaksi kertaa tehokkaampi kuin nykyinen moottori (210 hv), mutta myös STANAG 4569 taso 2 -standardiin tuotu vahvistettu panssari. eli kestää 7,62 mm:n kevyen konekiväärilaukauksen lyhyeltä kantamalta (30 metriä), 6 kg:n suojarelettä, joka räjähtää ajoneuvon alla tai sen lähellä, sekä 155 mm:n ammuksen sirpaleita, jotka räjähtävät 80 metrin päässä. Itse asiassa, vaikka uusi Caesar on raskaampi, se on myös liikkuvampi ja paremmin suojattu kuin edeltäjänsä, mikä on enemmän kuin huomattavia ominaisuuksia korkean intensiteetin yhteydessä.

VBMR griffin lähikuva 1 Sotilaalliset liittoutumat | Puolustusanalyysi | Tykistö
Osana CaMO-ohjelmaa Belgia on tilannut 382 VBMR-griffonia ja 60 EBRC-servalia samassa kokoonpanossa kuin armeija.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Sotilaalliset liittoumat | Puolustusanalyysi | Tykistö

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit